• Latest
μασκα, κορονοιος

Κορωνοϊός: 6 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε για τις μάσκες

1 Σεπτεμβρίου 2020
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών

3 Δεκεμβρίου 2025
Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες του Φιλώτα, κλείνουν το τελωνείο της Νίκης

Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος

3 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα

3 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

3 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

3 Δεκεμβρίου 2025
ευαγγελιο εκκλησια

Πανήγυρη Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας πλησίον Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

3 Δεκεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Θείες λειτουργίες στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Σιάτιστας

3 Δεκεμβρίου 2025

Πώς θα έρχονται οι κλήσεις από τις νέες κάμερες στο κινητό μας τηλέφωνο -Ποια είναι η διαδικασία

3 Δεκεμβρίου 2025
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

3 Δεκεμβρίου 2025
καιρος

Η ανάλυση του νέου κύματος κακοκαιρίας: Πώς θα κινηθεί, οι περιοχές που θα πλήξει

3 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κορωνοϊός: 6 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε για τις μάσκες

sierafm by sierafm
1 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μασκα, κορονοιος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μάσκες μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας που διαθέτουμε εναντίον του νέου κορωνοϊού. Αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά και από όλους όσους πρέπει.

Ο κορωνοϊός Covid-19 έχει φέρει τις προστατευτικές μάσκες προσώπου στη ζωή μας, για τις οποίες πολλά λέγονται και… γίνονται. Παρά τις έντονες διαμάχες στο διαδίκτυο και τις διαδηλώσεις εναντίον τους, η επιστήμη που υποστηρίζει τη χρήση τους είναι ισχυρή και συγκεκριμένη.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως οι μάσκες προστατεύουν εμάς και τους γύρω μας, επιβραδύνοντας την διασπορά του νέου ιού.

Τότε γιατί πολλοί επιμένουν να πιστεύουν άλλα ντ’ άλλων γι’ αυτές; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου… Στη συνέχεια παρατίθενται ορισμένες απόψεις για τις μάσκες οι οποίες απεδείχθησαν τεράστιοι μύθοι.

Μύθος: Όποιος είναι μολυσμένος από κορωνοϊό δεν πρέπει να φορά μάσκα, για να μην ξαναεισπνέει τα μόρια του ιού που εκπέμπει με την αναπνοή του.

Η αλήθεια: Ο ισχυρισμός αυτός είχε διατυπωθεί σε ένα βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, το οποίο έχει καταρριφθεί από την επιστήμη. Δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική ένδειξη ότι είναι δυνατόν να συμβεί ποτέ αυτό, κατά την μικροβιολόγο Dr. Miryam Wahrman, καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο William Paterson, στο Νιου Τζέρσι. Ούτε είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί εκ νέου ο κορωνοϊός στον οργανισμό ενός ανθρώπου που νοσεί από αυτόν.

Μύθος: Η μάσκα είναι επικίνδυνη, γιατί αυξάνει το διοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό.

Η αλήθεια: Αυτός είναι ένας μύθος που τον πιστεύει το τουλάχιστον 54% των ενηλίκων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση στις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι αν ίσχυε, δεν θα είχε επιζήσει στο διάβα των αιώνων ούτε ένας χειρουργός ή άλλο μέλος του προσωπικού των χειρουργείων. Οι χειρουργικές (ιατρικές) μάσκες και οι υφασμάτινες μάσκες που πρέπει να φοράμε, δεν μειώνουν τον κορεσμό οξυγόνου στον οργανισμό. Ούτε επιδεινώνουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα. Επί του θέματος τοποθετήθηκε προσφάτως και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Μύθος: Εφ’ όσον ο κορωνοϊός δεν προκαλεί συμπτώματα, οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες.

Η αλήθεια: Μελέτες έχουν δείξει πως το περίπου 40% των ανθρώπων που μολύνονται από τον κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί. Οι ασυμπτωματικοί φορείς του τον μεταδίδουν σε άλλα άτομα, δίχως καν να γνωρίζουν σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι οι ίδιοι μολυσμένοι. Ακόμα, δε, και όσοι εκδηλώνουν τελικά συμπτώματα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός, ήταν για ένα διάστημα ασυμπτωματικοί και μεταδοτικοί φορείς του. Κάπως έτσι διασπείρονται τα επονομαζόμενα «ορφανά κρούσματα» του κορωνοϊού, τα οποία στη χώρα μας ανέρχονται σε μερικές χιλιάδες. Επομένως, οι μάσκες είναι απαραίτητες και  σε όσους δεν έχουν συμπτώματα.

Μύθος: Μόνο οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται μάσκες. Ο κορωνοϊός δεν είναι επικίνδυνος για τους νέους και υγιείς.

Η αλήθεια: Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός κοστίζει τη ζωή κυρίως ανθρώπων μεγάλης ηλικίας ή/και ατόμων με χρόνια υποκείμενα προβλήματα υγείας, δεν σημαίνει πως όλοι οι άλλοι έχουν ανοσία. Έχουν πεθάνει και νέοι και κατά τα άλλα υγιείς άνθρωποι εξαιτίας του. Ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του αν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό. Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο, για να επιδίδεται κάποιος σε ανόητους πειραματισμούς (και λεονταρισμούς). Και τέλος πάντων για να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες από τον κορωνοϊό, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση μάσκας από όλους.

Μύθος: Εφ’ όσον φοράω μάσκα, μπορώ με ασφάλεια να βρίσκομαι σε χώρους με πολλά άτομα.

Η αλήθεια: Μόνο οι μάσκες δεν αρκούν για να αναχαιτιστεί ο νέος κορωνοϊός. Μελέτες έχουν δείξει πως ο συνδυασμός τους με την τήρηση της απόστασης ασφαλείας των 2 μέτρων και το καλό πλύσιμο των χεριών, είναι αυτός που μειώνει αποτελεσματικότερα τη διασπορά του ιού. Ο συνδυασμός των μέτρων προστασίας μειώνει επίσης σημαντικά τους θανάτους από τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Μύθος: Εφ’ όσον η μάσκα καλύπτει το στόμα, ο κορωνοϊός δεν μπορεί να μας μολύνει.

Η αλήθεια: Ο κορωνοϊός Covid-19 μας μολύνει πολύ εύκολα από τη μύτη, όπως έδειξε και πρόσφατη μελέτη. Στην πραγματικότητα, η μύτη αποτελεί το τμήμα της αναπνευστικής οδού που μολύνεται πιο εύκολα από τον επικίνδυνο ιό. Επομένως, φροντίστε η μάσκα να καλύπτει και τη μύτη και το στόμα σας (μέχρι κάτω από το πιγούνι σας).

Πηγή:iatropedia.gr

Tags: ΜΑΣΚΑ
Previous Post

7 σημάδια που δείχνουν ότι τρώτε πολλή ζάχαρη

Next Post

Οι πιο συχνές αιτίες αν χάνεις μαλλιά…Πότε είναι φυσιολογική, πότε πρέπει να το ψάξεις

Next Post
μαλλια

Οι πιο συχνές αιτίες αν χάνεις μαλλιά...Πότε είναι φυσιολογική, πότε πρέπει να το ψάξεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών
  • Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες
  • Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος
  • Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr