• Latest
Η Κυβέρνηση παίζει εν ου παικτοίς με την αυτοδιοίκηση. (Τοποθέτηση Κουκουλόπουλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ)

Κουκουλόπουλος: Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα

22/03/18 10:35
Τον δικό του απινιδωτή απέκτησε ο Όμιλος Αντισφαίριση Πτολεμαΐδας

Τον δικό του απινιδωτή απέκτησε ο Όμιλος Αντισφαίριση Πτολεμαΐδας

30/03/23 19:14
Κλείνουν τα φωτογραφεία τη Δευτέρα στις 3 Απριλίου

Κλείνουν τα φωτογραφεία τη Δευτέρα στις 3 Απριλίου

30/03/23 19:10
διακοπες

Δες την Σαντορίνη αλλιώς!

30/03/23 17:54
τεβα

Τα προϊόντα του προγράμματος ΤΕΒΑ και οι ημερομηνίες διανομής για τον Απρίλιο στους δήμους της Κοζάνης

30/03/23 15:59
γγ

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 3-4-2023

30/03/23 15:56
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Καλλιόπη Βέττα:  Να καλυφθεί άμεσα η θέση νοσηλευτή για την εξυπηρέτηση των αιμορροφιλικών ασθενών στο Αγροτικό Ιατρείο Αιανής

30/03/23 14:01
Γιώργος Αμανατίδης: «Καταβολή ενίσχυσης στους ψαράδες καραβίδας, αποκλειστική επαγγελματική αλιεία στις λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα, υποδομές στήριξης της αλιείας, στήριξη των αλιέων και του ιχθυαποθέματος»

Γιώργος Αμανατίδης: «Καταβολή ενίσχυσης στους ψαράδες καραβίδας, αποκλειστική επαγγελματική αλιεία στις λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνα, υποδομές στήριξης της αλιείας, στήριξη των αλιέων και του ιχθυαποθέματος»

30/03/23 13:59
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο απατεώνας που έκλεψε ηλικιωμένη στη Γαλατινή και την Καστοριά

30/03/23 13:53
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού σε οικισμούς του Βοΐου την Κυριακή 2 Απριλίου

30/03/23 13:47
Σιάτιστα: Εκδήλωση για το καλωσόρισμα της Άνοιξης από το ΝΠΔΔ

Σιάτιστα: Εκδήλωση για το καλωσόρισμα της Άνοιξης από το ΝΠΔΔ

30/03/23 13:43
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κουκουλόπουλος: Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα

by sierafm
22/03/18 10:35
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Η Κυβέρνηση παίζει εν ου παικτοίς με την αυτοδιοίκηση. (Τοποθέτηση Κουκουλόπουλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ)
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είναι το δεύτερο μεγάλο βήμα στην πορεία ανόρθωσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Το πρώτο, η εκλογή επικεφαλής το Νοέμβριο, υπήρξε απόλυτα πετυχημένο και ανάλογη συνέχεια αξιώνουν οι 212.000 πολίτες που αγκάλιασαν το εγχείρημα μας.

Το κέντρο βάρους του συνεδρίου μας, εκ των πραγμάτων, βρίσκεται στις προγραμματικές θέσεις με αιχμή το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που παρουσιάστηκε πριν από λίγο.

Συμμετείχα στην ομάδα συντονισμού για το νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Κώστα Γάτσιο και θέλω να κάνω μια καίρια επισήμανση.

Τόσο το επικαλυπτικό κείμενο του Γιώργου Καμίνη που είναι η εισαγωγή στο πρόγραμμα, όσο και αυτό του κοινωνικού συμβολαίου, αποτελούν μαζί ένα επαρκές  θεωρητικό υπόβαθρο για την προγραμματική μας πρόταση που μας ενώνει όλους.

Με δυο λόγια, στην Ελλάδα του 2009 ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε.

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά για να μην χάσουμε άλλη μια δεκαετία και βασική προϋπόθεση γι αυτό είναι να αναγνωρίσουμε με θάρρος τα αίτια που μας οδήγησαν στην κρίση. Αυτό λένε με αναλυτική επάρκεια τα κείμενα μας, αλλά αυτό δε φτάνει.

Επιβάλλεται να προχωρήσουμε στην επεξεργασία συγκεκριμένων θέσεων για μείζονα ζητήματα, που συγκροτούν ένα ριζοσπαστικό πολιτικό πρόγραμμα.

Αναφέρω ενδεικτικά κάποια παραδείγματα.

Τι κάνουμε με τον ΕΝΦΙΑ. Εδώ υπάρχει και μια διαφωνία μου με το κείμενο. Ο ΕΝΦΙΑ πιστεύω πρέπει να πάει εξ’ ολοκλήρου στην αυτοδιοίκηση και να αποτελέσει το οικονομικό υπόβαθρο για να υπάρξει διακριτός κοινωνικός προϋπολογισμός στους Δήμους με την αποκέντρωση όλων των προνοιακών πολιτικών.

Να επαναθεμελιώσουμε δηλαδή το κοινωνικό κράτος  στο πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο όπως γίνεται στον ανεπτυγμένο  κόσμο εδώ και δεκαετίες με απόλυτη επιτυχία.

Τι θα κάνουμε με την ενέργεια και ειδικότερα με  τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας τη ΔΕΗ. Προσωπικά είμαι ταγμένος – στρατευμένος χρόνια ολόκληρα σε μια θέση που πήγαμε να την προχωρήσουμε το 2011,αλλά χάθηκε μέσα σε εκείνη την τρικυμία και σε όλα όσα ζήσαμε. Πρέπει να υπάρξει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να σταματήσει η διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Θα είναι βαρύ το τίμημα με όλα αυτά που γίνονται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο όνομα μιας δήθεν απελευθέρωσης που δεν είναι ακριβώς απελευθέρωση, είναι διάλυση της ΔΕΗ, παρακμή ενεργειακών περιοχών και τελικά τίναγμα της κιλοβατώρας στα ύψη.

Όπως επίσης πρέπει να γίνουμε συγκεκριμένοι στο θέμα των τραπεζών. Το κείμενο μας κάνει μια διαπίστωση, ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας απαιτεί και προϋποθέτει άμεσες ξένες επενδύσεις. Συμφωνώ απόλυτα. Άλλο τόσο όμως στην προσπάθεια αυτή πρέπει να εξασφαλισθούν όροι ισότιμης συμμετοχής της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εδώ και χρόνια η μηδαμινή ρευστότητα και τα απαγορευτικά επιτόκια είναι αποτρεπτικοί παράγοντες και αυτό δεν αλλάζει αν δεν αντιμετωπισθεί  το τεράστιο πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Στις 4 Απριλίου 2017, μετά από πολύμηνη δουλειά που κάναμε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φωφη Γεννηματα πρότεινε τη δημιουργία Βad Βank,θέση που δικαιώθηκε πανηγυρικά προχθές στην Ευρώπη. Η Ε.Ε. και η Ε.Κ.Τ. ευνοούν αυτή την εξέλιξη η οποία απαλλάσσει τις τράπεζες από ένα μεγάλο βάρος, βάζει νέους κανόνες και επιτρέπει τη βάσιμη αισιοδοξία ότι θα αποκατασταθεί πιο γρήγορα από όσο πιστεύουμε η ρευστότητα και θα πάμε σε σταδιακή αποκλιμάκωση επιτοκίων αλλάζοντας έτσι όλα τα δεδομένα για την επανεκκίνηση της πραγματικής μας οικονομίας.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετώπισαν απαξιωτικά την πρόταση μας και όπως φαίνεται οι τραπεζίτες δεν ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη, αυτό όμως δε σημαίνει οτι η θέση για τη δημιουργία bad bank πρέπει να απουσιάζει από το πρόγραμμα μας.

Πιστεύουμε στα πρωτεία της πολιτικής έναντι των αγορών και της οικονομίας και αυτό ας το αντιληφθούν όλοι και ιδιαίτερα οι ισχυροί του χρήματος, στις τράπεζες και αλλού.

Ξέρουμε πολύ καλά οτι η κρίση προήλθε τόσο από το πελατειακό κράτος όσο και από την επικράτηση της αγοράς έναντι της πολιτικής.

Είναι 3 θέσεις που δίνουν το μέτρο της σοβαρότητας μεγάλων θεμάτων όπου πρέπει να κινηθούμε θαρραλέα γιατί αν με ρωτάτε τι είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα. Μια παλλαϊκή συσπείρωση γύρω από μεγάλες αλλαγές που θα χτυπήσουν στη ρίζα το κακό  που μας οδήγησε στην κρίση και τις οποίες πρέπει να ονομάσουμε καθαρά.

Αν η αναγνώριση των αιτίων που λέει με επάρκεια το προγραμματικό μας κείμενο είναι πράξη εθνικής αυτογνωσίας, το πολιτικό πρόγραμμα για το ξεπέρασμα τους  είναι πράξη σεβασμού των θυσιών του ελληνικού λαού.

Όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα, όχι τις φιλοδοξίες των στελεχών του ή/και ιδιωτικά συμφέροντα. Και επειδή πρακτικά για το νέο ΠΑΣΟΚ μιλάμε, αυτό δηλαδή που καλείται να ενσαρκώσει τις ελπίδες και τις προοπτικές του ελληνικού λαού, έτσι νομίζω πρέπει να δούμε το νέο φορέα.

Ένα Κίνημα μεγάλων αλλαγών που θα καταστήσουν οριστικά παρελθόν την κρίση και θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για την Ελλάδα που αξίζει στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας  και στις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνικού λαού.

 

 

 

 

 

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ShareTweet

Related Posts

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάρις Κουκουλόπουλος για τη γέφυρα Σερβίων: Ώρα ευθύνης και αποφάσεων

by sierafm
16/03/23 23:56
0
26

Άναυδοι παρακολουθούν οι πολίτες όσα εξελίσσονται με την υψηλή γέφυρα των Σερβίων και πολλοί έχουν χάσει, δικαιολογημένα, τον ύπνο τους....

ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κουκουλόπουλος: Όσα ξέχασε ή δε θέλησε να πει ο κ. Μητσοτάκης

by sierafm
16/02/23 07:37
0
10

Στη δεύτερη επίσκεψη του στην Κοζάνη ως Πρωθυπουργός ο κ Μητσοτάκης δήλωσε ότι φεύγει από την περιοχή πιο αισιόδοξος. Πολύ...

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τα εγκαίνια του νέου Πανεπιστημίου

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τα εγκαίνια του νέου Πανεπιστημίου

by sierafm
13/02/23 22:49
0
25

Σε συγκινεί και σε γεμίζει ικανοποίηση να βλέπεις το όνειρο μιας ολόκληρης κοινωνίας να πραγματοποιείται. Για χρόνια, ως Δήμαρχος και...

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η τελευταία πράξη της Βασιλείας στη χώρα γράφτηκε από τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η τελευταία πράξη της Βασιλείας στη χώρα γράφτηκε από τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα

by sierafm
15/01/23 14:35
0
18

Η τελευταία πράξη της Βασιλείας στη χώρα γράφτηκε από τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974 όταν με...

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CAPTCHA
Refresh

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 

 

tioukalia

 




λαζαριδου

 

 

Facebook Twitter
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
Η αναβάθμιση επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Ψηφιακό Βήμα»

Μετάφραση Website

EnglishΕλληνικά

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

[email protected], [email protected]
Γενική Διεύθυνση (Σαμαράς Βασίλης)
Τηλ.Fax:2465023300
Βουλγαροπούλου 3
Σιάτιστα, Κοζάνης

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.