• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: «Νίπτω τας χείρας» η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για μέτρα προστασίας από την πανδημία

24 Νοεμβρίου 2021
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

17 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email

17 Σεπτεμβρίου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του

17 Σεπτεμβρίου 2025
Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΛΥΚΟΣ

Χαλκιδική: 5χρονο κοριτσάκι δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 13χρονος για ΑΙ παιδική πορνογραφία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΜΕΑ

Επίδομα 165 ευρώ τον μήνα για ΑμεΑ – Ποιοι το δικαιούνται

17 Σεπτεμβρίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις

17 Σεπτεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

17 Σεπτεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Εφιάλτης για 14χρονη: Έπεσε θύμα revenge porn από 25χρονο που γνώρισε στο διαδίκτυο – Είχε εκβιάσει κι άλλες κοπέλες

17 Σεπτεμβρίου 2025

Σιάτιστα: Έσπασε βιτρίνες καταστημάτων τα ξημερώματα της Τετάρτης

17 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Νίπτω τας χείρας» η απάντηση της Δημοτικής Αρχής για μέτρα προστασίας από την πανδημία

sierafm by sierafm
24 Νοεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/11/2021 συζητήθηκε μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα «Για την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Δημοτική αρχή για την προστασία της υγείας του λαού».

Στα πλαίσια της συζήτησης του θέματος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέδειξε τα αίτια της κατάστασης για τα οποία ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας στη λογική «κόστους- οφέλους» που έχει οδηγήσει στην άθλια κατάσταση τις δομές υγείας  (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία)με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Αναδείχτηκαν επίσης οι ευθύνες της κυβέρνησης που εμμένει στην αδιέξοδη πολιτική του διαχωρισμού τους λαού σε εμβολιασμένους και μη αναπαράγοντας την «ατομική ευθύνη» και την απεμπόληση των δικών της τεράστιων ευθυνών στην διαχείριση της πανδημίας. Μια πολιτική που έχει υποσκάψει την διεύρυνση του εμβολιασμού αφού αυτό το δώρο της επιστήμης το έχει μετατρέψει σε μέσο διαχωρισμού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις για το τι μπορεί να κάνει η Δημοτική Αρχή ώστε να συμβάλει στην προστασία του λαού:

  • Να απαιτήσει την ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά Ιατρεία. Να ενισχυθεί αποφασιστικά με προσωπικό και χρηματοδότηση το τοπικό παράρτημα του ΕΟΔΥ.
  • Να εξασφαλίσει και να υποδείξει στο Υπουργείο Παιδείας αίθουσες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν για να αποσυμφορηθούν οι σχολικές τάξεις.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους, όλων των εργασιακών σχέσεων χωρίς εξαίρεση.
  • Να εξασφαλίσει κονδύλια ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια για τους φοιτητές που μετακινούνται με αστικά στο Πανεπιστήμιο.
  • Να συμβάλει στην οργάνωση εξαντλητικής και προσωποποιημένης ενημερωτικής εκστρατείας που θα περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο, αλλά και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων υπάλληλων του Δήμου όλων των εργασιακών σχέσεων ,αφού και οι τελευταίοι διατηρούν πιθανότητες νόσησης ακόμα και σοβαρής.
  • Στον προϋπολογισμό του Δήμου που θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα να προβλεφθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών με απαλλαγή από δημοτικά τέλη (αποτελεί αίτημα του κλάδου στις πρόσφατες κινητοποιήσεις) και εισφορές λόγω του χτυπήματος που δέχονται από τα νέα μέτρα.
  • Να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή χρηματοδότηση για αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.(πέρα από τις 300000 επιπλέον που δίνει η κυβέρνηση στο Δήμο).

Ζητήσαμε τα αιτήματα αυτά να μεταφερθούν από τον Δήμαρχο στον πρωθυπουργό με αφορμή την παρουσία του την Παρασκευή στην περιοχή μας. Επίσης να αξιοποιηθούν όλες οι μορφές πίεσης όπως διαβήματα, υπομνήματα, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για την υλοποίηση τους.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής ήταν μια από τα ίδια. Στην κυβερνητική γραμμή της «ατομικής ευθύνης» αρνήθηκε να υιοθετήσει έστω κάποιο από τα παραπάνω αιτήματα. Απάντησαν ότι τα μόνα όπλα που έχουμε είναι το εμβόλιο και η τήρηση των μέτρων από το λαό και περιορίστηκαν στην παρουσίαση των επικοινωνιακών δράσεων ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για το εμβολιασμό. Ακόμα όμως και σε αυτό το ζήτημα μετά από πρόταση δημοτικού συμβούλου (που ανήκει στην παράταξη «Κοζάνη Μπροστά» που στηρίζει τη δημοτική αρχή) για ενημερωτικές δράσεις σε τοπικά διαμερίσματα, σε συνεργασία με συλλόγους γονέων κτλ. απάντησαν αρνητικά γιατί «όπως είπαν δεν υπάρχουν γιατροί για να τα υλοποιήσουν και αμφιβάλουν για την αποτελεσματικότητα τους».

Όσοι τοποθετήθηκαν απ’ όλες τις παρατάξεις περιορίστηκαν σε γενικόλογες αναφορές για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και σε συστάσεις προς το λαό να εμβολιαστεί και για προσωπική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων, χωρίς να τοποθετηθούν συγκεκριμένα στις προτάσεις που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η στάση τους αυτή δεν είναι τυχαία. Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης σε όλα τα επίπεδα (βουλευτές, εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση) αντιμετωπίζει την διαχείριση της πανδημίας στην λογική «κόστους – οφέλους» στα πλαίσια του ρεαλισμού των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι χαρακτηριστική η ομιλία κυβερνητικού βουλευτή του νομού στην «11η συνάντηση κοινοβουλευτικής συνεργασίας κοινοβουλίων  Ευρώπης και Ασίας με θέμα την προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης στην εποχή του COVID – 19» όπου αναφέρει «…ότι η πανδημία αφενός γεννά ευκαιρίες επενδυτικά αξιοποιήσιμες (π.χ στην υγεία και το ηλεκτρονικό εμπόριο)..» που δείχνει την αναλγησία τους ότι μπροστά στα φέρετρα των νεκρών από covid βλέπουν ευκαιρίες για επενδύσεις.

Σε αντίστοιχη λογική και ο δήμαρχος Κοζάνης που την στιγμή που η περιοχή χτυπιέται  από την πανδημία το μόνο αίτημα που ανέφερε ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό, κατά την παρουσία του στην περιοχή  είναι η δημιουργία νέου Νοσοκομείου στην περιοχή στον κόμβο της Εγνατίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν εναντιώνεται στη δημιουργία τριτοβάθμιας δόμης στην περιοχή που είναι απαραίτητη αλλά αυτή αυτή τη στιγμή προέχουν τα μέτρα για να σωθούν ζωές. Όμως. Επίσης εκτιμάμε ότι το νέο νοσοκομείο θα βασιστεί στην υποβάθμιση των υπολοίπων, αφού θα ενταχθεί στα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που προβλέπει συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών, τμημάτων , μεγαλύτερη επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων μέσω ΣΔΙΤ κτλ. Εξάλλου είναι διακηρυγμένη η συμφωνία της Δημοτικής Αρχής για το πέρασμα της Πρωτοβάθμιας Φρόντιδας Υγείας (Κέντρα Υγείας) στην τοπική διοίκηση που εντάσσεται στα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραπέρα υποβάθμιση της.

Καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του, να μην τρέφει αυταπάτες για το ρόλο των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση που δεν είναι άλλος από την προώθηση της κεντρικής πολιτικής με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από το λαό. Αυτό το ρόλο παίζει και η Δημοτική αρχή Κοζάνης. «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό», αυτό το σύνθημα να εκφράστει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής μας με αρχή τις κινητοποιήσεις κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στην περιοχή ώστε να ακουστούν δυνατά τα δικά μας αιτήματα.

 

Tags: Λαϊκή Συσπείρωση
Previous Post

Καλύβια: Καταγγελία για παράνομο νεκροταφείο σε αυλή σπιτιού ιερέα – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Next Post

Τσοτύλι: Αρκούδα με τα μικρά της περνάει το δρόμο. Βίντεο

Next Post
Γγ

Τσοτύλι: Αρκούδα με τα μικρά της περνάει το δρόμο. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
  • Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email
  • Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του
  • Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr