• Latest
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

21 Ιουλίου 2017
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης:Αναβολή πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο

6 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Εγνατία Οδός: Που απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

6 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας

6 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

6 Δεκεμβρίου 2025
Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

6 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

6 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: 59χρονος έκλεψε γεωργικά μηχανήματα

6 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στο πλευρό των αγροτών

6 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Αναρράχης» είναι ένα έργο που απασχόλησε και απασχολεί συνολικά: 4 Δημάρχους, 2 Νομάρχες και 2 Περιφερειάρχες, λόγω της άρνησης των κατοίκων του Εμπορίου να συναινέσουν στην πραγματοποίηση του έργου. Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 8-3-2007.

Κατά την εξέλιξη του έργου τέθηκαν εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας της Κοινότητας Εμπορίου του τότε Δήμου Μουρικίου αιτιάσεις, αναφορικά με τον αρχικό σχεδιασμό του έργου, τη σκοπιμότητα του και τους σκοπούς τους οποίους αυτό θα εξυπηρετήσει. Ζητήθηκε λοιπόν αλλαγή της μελέτης του έργου.

Αν και έγιναν προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, τελικά το έργο οδηγήθηκε σε μακροχρόνια στασιμότητα και μάλιστα οι κάτοικοι της κοινότητας Εμπορίου προέβησαν σε άλλες ενέργειες.

Αυτή η μακροχρόνια διακοπή εκτέλεσης των εργασιών του έργου είχε σαν αποτέλεσμα τη μη ολοκλήρωση του στα χρονικά πλαίσια του III ΚΠΣ  και τελικά το έργο, έπειτα από προσπάθειες και σχετικές ενέργειες της Π.Ε. Κοζάνης εντάχθηκε ως «Έργο Γέφυρα» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στις 18-6-2012 στην αίθουσα συνεδρίασης στην Π.Ε. Κοζάνης παρουσία της Δημάρχου, παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της ΑΝΚΟ και Υπηρεσιακών παραγόντων προτάθηκε λύση και ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Δήμου. (αριθ. Πρωτ. 52430/2985/18-6-2012). Στις 12-4-2013 ο Δήμος Εορδαίας πλέον με το υπ’άριθμ. Πρωτ. 13853/12-4-2013 έγγραφό του  απορρίπτει τη  νέα πρότασή.

Μετά τα παραπάνω η Π.Ε. Κοζάνης στις 19-9-2013 σε σύσκεψη στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και παρουσία όλων των εμπλεκομένων υποδείχθηκε λύση για την εξέλιξη του έργου (αριθ. Πρωτ. 239/10853/20Β1/24-1-2014 του Υπουργείου Ανάπτυξης) την οποία η τοπική κοινότητα Εμπορίου την απέρριψε στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια στις 3-8-2014.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, τον Σεπτέμβριο του 2014, η Περιφερειακή Αρχή προσπάθησε να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Με δική της πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις-πάντα παρουσία του Δήμου Εορδαίας- με τα Τοπικά Συμβούλια, με νομικούς εκπροσώπους και εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Εδώ να τονίσουμε ότι ο ανάδοχος του έργου είχε προβεί σε αίτηση διάλυσης της υπογεγραμμένης σύμβασης από τις 11-4-2014( Υπ. αριθμ. πρωτ. 37488/1989/11-4-2014 εισερχόμενο έγγραφο στην Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης). Μολαταύτα η Περιφερειακή Αρχή για διάστημα που υπερβαίνει τα 2,5 έτη συνέχισε να προσπαθεί να μην υπάρξει διάλυση της συμβάσεως και με μόνο στόχο την εύρεση λύσης για να κατασκευαστεί το έργο.

Εν κατακλείδι παρουσιάστηκαν συνολικά 4 εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να βγούμε από το αδιέξοδο, κάτι όμως που τελικά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι η Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Κοζάνης έχοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω και το γεγονός ότι η καθυστέρηση των εργασιών του έργου χωρίς υπαιτιότητα του Αναδόχου, είχε υπερβεί την οριακή προθεσμία και ως εκ τούτου συνέτρεχε νόμιμος λόγος, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 περίπτωση γ και δ και άρθρου 62 του Ν. 3669/08, αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης του έργου. Να υπογραμμιστεί εδώ ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα αποφέρει καμία αποζημίωση της Κοινοπραξίας.

Τέλος να ενημερώσουμε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν αδρανεί και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ) εκπονεί μελέτη για δύο αυτόνομα έργα με στόχο:

  • Tην εκμετάλλευση προς χρήση των 2 ήδη κατασκευασμένων ταμιευτήρων ύδατος στο Εμπόριο.
  • Tην κατασκευή νέου ταμιευτήρα ύδατος.

Η συγκεκριμένη μελέτη θα παρουσιαστεί τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας όσο και στον Δήμο Εορδαίας όταν ολοκληρωθεί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Π.Ε. Κοζάνης έχοντας απόλυτη προτεραιότητα την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις με νέα αρδευτικά, ταμιευτήρες ύδατος και πολλαπλή στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων, των Τ.Ο.Ε.Β. και των τοπικών κοινωνιών. Κύριο μέλημα μας είναι η σύμπραξη και η συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου προς όφελος των πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας συνολικότερα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις.

O Αντιπεριφερειάρχης

Περιφερειακής Ενότητας  Κοζάνης

 

Παναγιώτης Πλακεντάς

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία! Μετατρέποντας τις ιδέες σε αποτελέσματα

Next Post

Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει με συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Next Post
γιαννης θεοφυλακτος συριζα

Το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει με συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Θεοφύλακτος.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης:Αναβολή πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο
  • Εγνατία Οδός: Που απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων
  • Σπάρτακος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας
  • Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες
  • Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr