• Latest

Μέγας Αλέξανδρος: δηλώσεις συμμετοχής σε νέες δραστηριότητες.

19 Σεπτεμβρίου 2019
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Δύο χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο που συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένος

3 Δεκεμβρίου 2025
βια, κακοποιηση

Κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε η ίδια

3 Δεκεμβρίου 2025
Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12

Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12

3 Δεκεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση Π. Κουκουλόπουλου: «Ξεχάσατε τον Προσωπικό Βοηθό και την αυτόματη αναπροσαρμογή ενισχύσεων στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»

3 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΚ

Π. Ματιάκης: Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τους βασικούς στυλοβάτες της τοπικής αγοράς.

3 Δεκεμβρίου 2025
Απεργιακές συγκεντρώσεις στη Δυτική Μακεδονία από σωματεία του ΠΑΜΕ

Απεργούν οι Οικοδόμοι την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Συγκέντρωση στην Κοζάνη στον ΕΦΚΑ στις 10

3 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

2 Δεκεμβρίου 2025
Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

2 Δεκεμβρίου 2025
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

2 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

2 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου

2 Δεκεμβρίου 2025
ΤΡΑΚΤΕΡ

Δυτική Μακεδονία: Οι αγρότες στα μπλόκα

2 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Μέγας Αλέξανδρος: δηλώσεις συμμετοχής σε νέες δραστηριότητες.

sierafm by sierafm
19 Σεπτεμβρίου 2019
in ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
24
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Σιάτιστας ο Μέγας Αλέξανδρος, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:30 καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στις νέες δραστηριότητες του Συλλόγου, που είναι η ορθοσωματική και το JUMBING FITNESS (Τραμπολίνο) στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται στο Τσίπειο Τραμπάντζειο Ίδρυμα, δίπλα από την αστυνομία.

Ορθοσωμική γυμναστική :Γιατί να την επιλέξω

Η ραγδαία αλλαγή του τρόπου ζωής  και οι απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το κομμάτι της ανθρώπινης κινητικότητας. Καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές ανάγκες,  αυτό οδηγεί πολύ συχνά σε μια μεταβολή της σωστής στάσης σώματος. Ώς αποτέλεσμα να επιφέρει μια σειρά σωματικών προβλημάτων που τελικά είναι αναπόφευκτα και πολλές φορές αρκετά επώδυνα.

Την λύση στο πρόβλημα δίνει η ορθοσωμική γυμναστική για να αποτρέψουμε τυχόν προβλήματα και να βελτιώσουμε τα ήδη υπάρχοντα . Η Ορθοσωμική Γυμναστική αποτελείται από ασκήσεις για την σωστή στάση του σώματος, για την αποφυγή τραυματισμών και πόνων στους μύες και τις αρθρώσεις. Στηρίζεται στην εφαρμογή της σωστής στάσης του σώματος μέσα από συγκεκριμένο ασκησιολόγιο διατάσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης. Ταυτόχρονα βασίζεται στις αρχές της οστεοπαθητικής, ενώ δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα δομής και λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Ενδείκνυται για αυχενικούς και ραχιαίους πόνους ή για δυσκαμψία αρθρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα οι ορθοσωμικές ασκήσεις είναι πολύ καλές για

  • Να βελτιώσουν την δύναμη των μυών
  • Να βελτιώσουν την μυϊκή αντοχή
  • Να αναπτύξουν και να διαπλάσουν τους μύες και τους τένοντες
  • Να δυναμώσουν το μυοσκελιτικό σύστημα

 Σκοπός της συγκεκριμένης μεθόδου είναι υπό την επίβλεψη του ειδικού, σταδιακά να υπάρξει μια συντήρηση, σταθεροποίηση αλλά τελικά και βελτίωση συχνών δυσκολιών στα άνω αλλά και κάτω μέρη του κορμού. Προβλήματα όπως ειναι κύφωση, λόρδωση, σκολίωση, δισκοπάθεια, σπονδυλολύσθηση κ.τ.λ.. Όπως βέβαια  σε όλες τους τρόπους  εκγύμνασης, έτσι και σε αυτήν, απαιτείται μεθοδικότητα και συχνότητα, είτε αυτό γίνεται ατομικά είτε ομαδικά. Η σωστή αναπνοή είναι σίγουρα ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες κατά την διάρκεια της άσκησης, γι’ αυτό και πολλές φορές η ορθοσωμική προτείνεται από ειδικούς και σε περιπτώσεις βρογχικού άσθματος.

 Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα ενός όμορφου σώματος, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η γυμναστική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία. Με την υγεία όχι μόνο την σωματική, αλλά και την ψυχική και σίγουρα η συνειδητή και η στοχευμένη επιλογή της, μπορεί να επιφέρει μια σειρά από οφέλη και μόνο.  Τσέκαρε  το πρόγραμμα και μην αμελείς την σωματική σου υγεία !

jumping fitness

Μπορεί στην Ευρώπη να «υμνούν» τα οφέλη του ήδη από το 2001, ωστόσο στην Ελλάδα είναι ένα νεόφερτο fitness trend. Το jumping fitness είναι ένα αερόβιο και δυναμικό πρόγραμμα άθλησης, το οποίο διεξάγεται σε ειδικά σχεδιασμένα τραμπολίνο. «Πρόκειται για ένα συνδυασμό γρήγορων και αργών αλμάτων, παραλλαγή των παραδοσιακών αερόβιων βηματισμών, με δυναμική ορμή και στοιχεία “αθλημάτων δύναμης”» .

 «To jumping fitness ενεργοποιεί 400 μυς ταυτόχρονα, συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τις ενεργητικές κινήσεις, τη δυναμική μουσική και το χορό».Αν σου αρέσει το τζόγκινγκ, αλλά δε θέλεις να καταπονείς τις αρθρώσεις σου, έχουμε καλά νέα:Το τραμπολίνο –με πιστοποίηση TUV–, εξαλείφει το 80% της πίεσης από το βάρος του σώματος που κανονικά δέχονται οι αρθρώσεις σου κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

«Είναι τρεις φορές πιο αποτελεσματικό από το τρέξιμο: 10 λεπτά jumping fitness ισοδυναμούν με 30 λεπτά τρέξιμο».

Αν ψάχνεις μανιωδώς εκείνη την άσκηση που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα, σύμφωνα με την trainer, «το jumping fitness βελτιώνει την κυκλοφορία του λεμφικού και έτσι μειώνεται η “όψη του φλοιού πορτοκαλιού”».

Γιατί να το προτιμήσεις;

Είναι ίσως η καλύτερη προπόνηση που θα δοκιμάσεις, αν θες να κάψεις πολύ λίπος και πολλές θερμίδες ευχάριστα και γρήγορα.

Previous Post

ΚΚΕ: «Μετάβαση» σε υψηλά «πράσινα» κέρδη για το κεφάλαιο και σε ένταση της «ενεργειακής φτώχειας» για το λαό

Next Post

Έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Νεάπολης

Next Post

Έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Νεάπολης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δύο χρόνια φυλάκιση σε 49χρονο που συνελήφθη για δεύτερη φορά να οδηγεί μεθυσμένος
  • Κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία και καταδικάστηκε η ίδια
  • Σύλλογος ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικη γιορτή την Κυριακή 14/12
  • Διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση Π. Κουκουλόπουλου: «Ξεχάσατε τον Προσωπικό Βοηθό και την αυτόματη αναπροσαρμογή ενισχύσεων στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»
  • Π. Ματιάκης: Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. από τους βασικούς στυλοβάτες της τοπικής αγοράς.

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr