• Latest
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας

Μέτρα προφύλαξης και μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

18 Μαρτίου 2020
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Τσανακτσίδης

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Τσανακτσίδης

13 Οκτωβρίου 2025
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,1% η ΝΔ, διαφορά 16,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ -7 στους 10 δεν θα ψήφιζαν κόμμα Τσίπρα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,1% η ΝΔ, διαφορά 16,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ -7 στους 10 δεν θα ψήφιζαν κόμμα Τσίπρα

13 Οκτωβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Θεοδωρικάκου, στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης

13 Οκτωβρίου 2025
Σύλλογος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Κοζάνης

Σύλλογος Αριστοτέλης Έναρξη δραστηριοτήτων

13 Οκτωβρίου 2025
Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

13 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο  «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε το τριήμερο  των επετειακών εκδηλώσεων με τίτλο «30 Χρόνια μετά τον Σεισμό “Μνήμη – Αποκατάσταση – Θωράκιση”

13 Οκτωβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν -433- τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

13 Οκτωβρίου 2025
Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

Ανεπανάληπτες στιγμές στο Student Welcome Festival Kastoria!

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

Δήμος Γρεβενών: Λαμπρός εορτασμός για τα 113α ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της πόλης των Γρεβενών

13 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το Λιάπειο για τις ώρες κοινού από 20:30 με 22:30 την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου λόγω επίσκεψης κλιμακίου της ΚΟΕ

13 Οκτωβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Να παρέμβει η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας για την παραμονή του καταστήματος της Εθνικής στα Σέρβια»

13 Οκτωβρίου 2025
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

13 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέτρα προφύλαξης και μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
18 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πως λειτουργούν οι υπηρεσίες και πως εξυπηρετούνται οι πολίτες 

Στη λήψη μέτρων προφύλαξης και μείωσης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που εκδόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργεία, ΕΟΔΥ), προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με μια σειρά αποφάσεων του Συντονιστή κ. Βασίλειου Μιχελάκη κατ΄εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τα οποία τηρούνται και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τόσο από τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και από τους πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες της.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, ισχύουν τα κάτωθι :

  1. Οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν με τον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων οι οποίοι παρίστανται καθημερινά στην υπηρεσία, με δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας ή και με τον ορισμό κατά εξαίρεσης προσωπικού ασφαλείας. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο σπίτι τους καθ΄όλη τη διάρκεια του ωραρίου. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται η εξ΄αποστάσεως εργασία με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ανάλογα με τη φύση του αντικειμένου της υπηρεσίας.
  2. Οι ώρες εισόδου κοινού σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι από τις 11:00 π.μ. μέχρις τις 15:00 μ.μ. Η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο για εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού. Σχετική ανακοίνωση είναι αναρτημένη στην είσοδο των υπηρεσιών για την άμεση ενημέρωση των εξυπηρετούμενων πολιτών.
  3. Με μέριμνα των Προϊσταμένων της κάθε Διεύθυνσης έχουν οριστεί υπάλληλοι οι οποίοι θα καταγράφουν μετά από επίδειξη ταυτότητας τα στοιχεία των πολιτών που επισκέπτονται τη Διεύθυνση. Σε ευκρινές σημείο υπάρχει η ανάλογη ειδοποίηση για την υποχρέωση παροχής των στοιχείων αυτών, λόγω εκτάκτων συνθηκών δημόσιας υγείας (πιθανή ιχνηλάτηση κρούσματος). Τα αρχεία αυτά θα καταστραφούν με πρωτόκολλο καταστροφής με τη λήξη της κρίσιμης περιόδου.
  4. Οι πολίτες πριν εισέλθουν στις υπηρεσίες, θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας όπως γάντια, μάσκες κλπ.
  5. Στις υπηρεσίες υποδοχής κοινού η αναμονή γίνεται με τις προβλεπόμενες αποστάσεις από πολίτη σε πολίτη και η προώθησή τους κατά μόνας.
  6. Σε εφαρμογή της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου και της σχετικής ΚΥΑ, αναστάλθηκε από τις 12-3-2020 η υπηρεσία υποδοχής και εξυπηρέτησης του κοινού της Διεύθυνσης και των Τμημάτων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών ήτοι μέχρι τις 10-04-2020.
  7. Σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, έχουν διανεμηθεί είδη ατομικής προστασίας των εργαζομένων (αντισηπτικά, γάντια κλπ.)
  8. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ( www.apdhp-dm.gov.gr ) για όλα τα τηλέφωνα και e-mails επικοινωνίας τις διοικητικές δομές του φορέα (Δομή-Υπηρεσίες-Στοιχεία επικοινωνίας).
  9. Ξεκίνησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται προληπτικά απολυμάνσεις όλων των χώρων των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (Ήπειρος & Δυτική Μακεδονία). Με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας απολυμαίνονται τα κτίρια στα οποία στεγάζονται αποκλειστικά υπηρεσίες της και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στα κτίρια όπου συστεγάζονται υπηρεσίες των παραπάνω φορέων.
  10. Για δε την περίπτωση υπαλλήλου υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, η οποία δεν νοσεί αλλά είχε έρθει σε επαφή με άνθρωπο που βρίσκεται σε καραντίνα, ακολουθήθηκαν έγκαιρα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης του περιστατικού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Σε κάθε περίπτωση και για την εξάλειψη κάθε υπόνοιας ή κινδύνου θα εφαρμοστεί η διαδικασία της απολύμανσης των χώρων του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη ΖΕΠ Κοζάνης και των συστεγασμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

H απολύμανση του κτιρίου στη ΖΕΠ, θα γίνει την Παρασκευή 20-03-2020.

 

Tags: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Ανακοίνωση για Δαμασκηνιά, Δραγασιά, της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς Βοΐου του ΚΚΕ 

Next Post

Η Χάρις Λαμπαδά για τον κορονοϊό

Next Post
μασκα, κορονοιος

Η Χάρις Λαμπαδά για τον κορονοϊό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστας Τσανακτσίδης
  • Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,1% η ΝΔ, διαφορά 16,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ -7 στους 10 δεν θα ψήφιζαν κόμμα Τσίπρα
  • Η απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Θεοδωρικάκου, στην Κοινοβουλευτική Ερώτηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για την εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης
  • Σύλλογος Αριστοτέλης Έναρξη δραστηριοτήτων
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή τερματοφυλάκων Θεόφιλο Φώτη

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr