• Latest
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μ. Παπαδόπουλος: Ερώτηση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

3 Αυγούστου 2021
Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12

Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12

19 Δεκεμβρίου 2025
απατη

Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κοινωνικού Παντοπωλείου και εξαπατούν πολίτες

19 Δεκεμβρίου 2025
Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

19 Δεκεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Στρατιωτική θητεία: Μπαίνει «ψαλίδι» στις αναβολές, αντιδρούν οι φοιτητές – Όλες οι αλλαγές

19 Δεκεμβρίου 2025
Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

19 Δεκεμβρίου 2025
Αλτσχάιμερ ανοια

Άνοια: Ειδικοί προειδοποιούν για 5 κοινές συνήθειες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο

19 Δεκεμβρίου 2025
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Έκλεισε ραντεβού μέσω social media και έπεσε θύμα ληστείας

19 Δεκεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνουν τα χρήματα της πρώτης δόσης

19 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Την Μ. Πέμπτη η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

Δήμος Γρεβενών: Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

19 Δεκεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: To 4o FUNKY alco Holly CHRISTMAS party, απόψε στο Funky Monkey

19 Δεκεμβρίου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Ποιες δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες επικοινωνούν σε περίπτωση αφαίρεσης διπλώματος

19 Δεκεμβρίου 2025
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

362.000 ευρώ για τον πλήρη εξοπλισμό του «Αρχοντικού Τζώρτζα», που θα στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στην Καστοριά

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ. Παπαδόπουλος: Ερώτηση για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

sierafm by sierafm
3 Αυγούστου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Μιχάλης Παπαδόπουλος
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ερώτηση προν τον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε ο βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος με Θέμα: Ενέργειες σχετικές με την μετεγκατάσταση της ΤΚ Ακρινής του Δήμου Κοζάνης.

Κύριε Υπουργέ,

Στις 24.03.2021, σε διαδικτυακή σύσκεψη που πήρατε μέρος και εσείς, με την συμμετοχή κατοίκων και θεσμικών παραγόντων του Ν. Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δηλώσατε ότι «δεν υπάρχουν χρήματα για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής» ενώ δεσμευτήκατε ότι το επιτελείο σας «θα τρέξει τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι».

Στις 31.03.2021, παρήλθε άκαρπη η αποκλειστική ημερομηνία ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης του χωριού Ακρινή που όριζε το άρθρο 28 του Νόμου 3937 του έτους 2011, όπως έως σήμερα τροποποιήθηκε και παραμένει σε ισχύ.

Στις 12.04.2021, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ακρινής, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 18.03.2021, ζήτησε την νομική υποστήριξη της Περιφέρειας με σκοπό την προσφυγή στην δικαιοσύνη για την εκπλήρωση της υποχρέωσης της Πολιτείας.

Έως σήμερα σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Ν. Κοζάνης αδιαλείπτως από το 2011 έχει προβεί σε δεκάδες υπομνήσεις για την εφαρμογή του Νόμου.

Έως σήμερα από το 2015 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας,  έχει δεσμευθεί εγγράφως και προφορικώς, σε δεκάδες απαντήσεις της, είτε στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου είτε δημόσιας διαβούλευσης, με έμφαση, ότι ο Νόμος θα εφαρμοστεί. Και είναι απορίας άξιο ότι τα τελευταία έξι (6) χρόνια που έπρεπε να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και όλες οι εφαρμοστικές αποφάσεις ώστε να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση έως 31.3.2021 δεν έγινε τίποτα.

Έως σήμερα:

Πρώτον οι κάτοικοι της Ακρινής βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της ζημίας που τους προκαλεί η Πολιτεία με τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της, όπου εκτός όλων των άλλων λόγω της μελλούμενης μετεγκατάστασης τα τελευταία δέκα έτη δεν συντηρήθηκαν βασικές υποδομές όπως της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της οδοποιίας κα.

Δεύτερον οι πολίτες του Ν. Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνειδητοποιούν με τον πλέον εμφατικό και παραδειγματικό τρόπο την αθέτηση των υποχρεώσεων της Πολιτείας προς τους συμπολίτες τους, της Ακρινής και

Τρίτον ο πολίτης εν γένει πληροφορείται την άπρακτη δεκαετή προθεσμία εκπλήρωσης της μετεγκατάστασης ενός χωριού 1000 κατοίκων, για λόγους περιβαλλοντικής ρύπανσης, και ευλόγως απαξιώνει την πολιτική, την καλή νομοθέτηση και την χρηστή και καλή διακυβέρνηση.

Επιπροσθέτως τα τελευταία δύο έτη η Δυτική Μακεδονία πρωτοπορεί, μετά την εξαιρετική και χρήσιμη πρωτοβουλία του σημερνού Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό χώρο, στην υλοποίηση της απολιγνιτοποίησης και όλα αυτά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας του 2050.

Στη πλειοψηφία τους, τόσο η τοπική πολιτική ηγεσία όσο και οι τοπικοί θεσμικοί φορείς, έχουν αναδείξει την νομοτέλεια της απεξάρτησης και της μετάβασης της περιοχής σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο συνάμα με μια διάχυτη επιφυλακτικότητα για το εφικτό του χρονοδιαγράμματος.

Πρωτίστως, η πλειοψηφία των εκπροσώπων τους, έχουν επιμελώς εστιάσει στην διαβούλευση και στην πληροφόρηση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την μέγιστη δυνατή κινητοποίησή τους και στην υιοθέτηση των στόχων του σχεδίου δίκαιης μετάβασης από μέρους τους, ως απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας του.

Μετά τα ανωτέρω περιγραφόμενα γεγονότα γεννάται αδυσώπητο το ερώτημα της αξιοπιστίας λόγων και έργων περί δίκαιης μετάβασης και τούτο συνιστά ισχυρό πλήγμα στην ανάκαμψη όχι μόνον της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Πρώτον εάν προτίθεστε καταρχάς άμεσα να προωθήσετε προς ψήφιση τροπολογία που θα παρατείνει με νέα αποκλειστική ημερομηνία ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης ή άλλη λύση που πιθανώς προτείνετε, με στόχο την «νομοθετική ευταξία».

Δεύτερον πως προτίθεστε να «προστατεύσετε» το κύρος και το θεσμικό ρόλο του Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και της πολιτικής διαδικασίας εν γένει από την εύλογη απαξίωση, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 Μιχάλης Παπαδόπουλος

Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Σύλλογος εστίασης Κοζάνης Ερμής: Συνάντηση για την τηλεθέρμανση

Next Post

ΑΡΣΥ: Ο καύσωνας αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη «φούσκα» της Ηλεκτρικής Ενέργειας και την κερδοσκοπία εις βάρος του Ελληνικού Λαού

Next Post
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Ο καύσωνας αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη «φούσκα» της Ηλεκτρικής Ενέργειας και την κερδοσκοπία εις βάρος του Ελληνικού Λαού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εκδήλωση – Συζήτηση: Για μια ενωτική ανατρεπτική αριστερά, την Κυριακή 21/12
  • Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι Κοινωνικού Παντοπωλείου και εξαπατούν πολίτες
  • Προβολή της ταινίας «Υπάρχω» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων
  • Στρατιωτική θητεία: Μπαίνει «ψαλίδι» στις αναβολές, αντιδρούν οι φοιτητές – Όλες οι αλλαγές
  • Νέα πινακίδα στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  2. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  4. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr