• Latest
ΚΚΕ

Να μην κλείσει το μαιευτικό τμήμα του ΚΥ Σερβίων! Εδώ και τώρα στελέχωση του με το αναγκαίο προσωπικό!

20 Μαΐου 2022
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς: 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

5 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

Έκθεση, Αφιέρωμα στην παλιότερη αρχαιολογική έρευνα στην Εράτυρα Βοΐου

5 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Καστοριά: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

5 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

Πτολεμαΐδα: Ανήλικος λήστευε mini market!!

5 Δεκεμβρίου 2025
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

2 νεκροί και 3 τραυματίες στους δρόμους της Δυτικής Μακεδονίας το Νοέμβριο

5 Δεκεμβρίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2025

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να μην κλείσει το μαιευτικό τμήμα του ΚΥ Σερβίων! Εδώ και τώρα στελέχωση του με το αναγκαίο προσωπικό!

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στις 4/12/2020, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σερβίων, λόγω υποστελέχωσης. Στην ερώτηση επισημαίνονταν ότι: οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό του Κ.Υ Σερβίων, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της υγείας και της στήριξης των επιχειρηματιών υγείας από όλες τις κυβερνήσεις. Ευθύνες έχουν και οι τοπικές διοικήσεις που αποδέχονται αυτή την πολιτική και συγκαλύπτουν τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας.

Στην απάντηση της ερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, η κυβέρνηση απλά αποτυπώνει με συγκεκριμένους πίνακες τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό του ΚΥ Σερβίων και κάνει μια αναφορά σε κάποιες προσλήψεις που θα έκανε, γιατρών γενικής ιατρικής και νοσηλευτικού προσωπικού, που δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα το επιδεινώνουν, γιατί είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19, το προσωπικό συχνά αποσπάται από την μια δημόσια δομή σε μια άλλη για την προσωρινή κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ΚΥ Σερβίων να είναι μόνιμα υποστελεχωμένο και ερχόμαστε σήμερα, 18 περίπου μήνες μετά την ερώτηση του κόμματος μας στην βουλή, το ΚΥ Σερβίων με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης, όχι μόνο να μην έχουν καλυφθεί οι κενές θέσεις που υπάρχουν, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους στα Σέρβια και στα όμορα χωριά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, να κινδυνεύει να σταματήσει τη λειτουργία του το μαιευτικό τμήμα, λόγω μετακίνησης της μοναδικής μαίας που υπηρετεί σ’ αυτό, σε ΚΥ κοντά στην Θεσσαλονίκη. Λόγω των κενών που υπάρχουν ουσιαστικά το προσωπικό δεν μπορεί να πάρει ούτε άδεια αν αρρωστήσει, να μετακινηθεί με βάση τις ανάγκες του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «τινάζεται» στον αέρα η λειτουργία τμημάτων.

Αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για την περιοχή Σερβίων, αφού θα αναγκάσει τις νέες γυναίκες, ή να γεννούν όπως οι προηγούμενες γενιές (στο σπίτι ή στο χωράφι χωρίς ιατρική βοήθεια), ή με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, να καταφεύγουν στα ιδιωτικά μαιευτήρια – επιχειρήσεις, που σημαίνει ένα τεράστιο κόστος για την λαϊκή οικογένεια που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες.

Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην κλείσει το μαιευτικό τμήμα του Κ.Υ Σερβίων. Να καλυφθούν εδώ και τώρα οι 6 οργανικές θέσεις για μαίες ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος, όπως και η ειδικότητα του γυναικολόγου. Είναι ανάγκη το Κ.Υ. Σερβίων να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων καθώς και με τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του.

Καλούμε το λαό των Σερβίων να μην αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος και απαξιώνει τον δημόσιο τομέα υγείας, ενώ την ίδια στιγμή τον οδηγεί στην αγκαλιά των επιχειρηματικών ομίλων υγείας ως ακριβό εμπόρευμα. Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, είναι επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια του τη ζωή. Καλούμε το λαό της ευρύτερης περιοχής Σερβίων να αγωνιστεί για ένα ΚΥ Σερβίων που να είναι σε θέση να ικανοποιεί τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής.

Το ΚΚΕ παλεύει για αποκλειστικά κρατικό, δωρεάν, λαϊκό σύστημα υγείας. Ένα σύστημα υγείας που οι υπηρεσίες του θα αποτελούν στην πράξη κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι όπως συμβαίνει σήμερα, ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Με πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πλήρη στελέχωση τους με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά

Next Post

Η ΔΕΥΑΒ σε πρόγραμμα για ανέργους 18-29 ετων. Αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους

Next Post
ΔΕΥΑΒ

Η ΔΕΥΑΒ σε πρόγραμμα για ανέργους 18-29 ετων. Αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά
  • Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας
  • Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»
  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr