• Latest
ΒΟΥΛΗ

Ξεκίνησε στις 10, στη Βουλή, η μάχη των Πρεσπών -Ο μεγάλος διχασμός

23 Ιανουαρίου 2019
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας.  Βίντεο

Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας. Βίντεο

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε στις 10, στη Βουλή, η μάχη των Πρεσπών -Ο μεγάλος διχασμός

sierafm by sierafm
23 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άρχισε στη Βουλή η «μητέρα των μαχών», η συζήτηση δηλαδή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία.

Αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, η Συμφωνία θα εγκριθεί το βράδυ της Πέμπτης με μια σαφή πλειοψηφία, αφού στους 151 βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση -οι γνωστοί 6 πρόθυμοι συν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- θα προστεθούν και οι 3 βουλευτές του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και ο διαγραφείς από το ΚΙΝΑΛ πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ακόμα και αν, όπως όλα δείχνουν, ο συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, ένας από τους 6 πρόθυμους, αρνηθεί να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και αν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής από τον βουλευτή και υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης -πρώην ΑΝΕΛ- Βασίλη Κόκκαλη, η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Με 153 ή με 154 ψήφους.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν όλα θα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Γιατί οι βραδινές πληροφορίες θέλουν την ηγεσία της ΝΔ να μελετά προσεκτικά και να σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει ψήφο δυσπιστίας. Αυτή ήταν η ερμηνεία χθες βράδυ της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι η ΝΔ «θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών» και ότι «όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την συνείδησή τους και υπόλογοι βέβαια στην Ιστορία, για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν».

Εφόσον το σενάριο επιβεβαιωθεί, η συζήτηση θα διακοπεί πάραυτα, και θα ξεκινήσει αμέσως, όπως επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης Δυσπιστίας. Η συζήτηση μπορεί να διαρκέσει έως και τριες ημέρες και ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση χρειάζονται οπωσδήποτε 151 ψήφοι, που όπως διαφαίνεται δεν διαθέτει η αντιπολίτευση, αφού κανείς από τους 6 πρόθυμους δεν φαίνεται πιθανό να αλλάξει την στάση του και να υπερψηφίσει την πρότασή της. Έστω κι αν αυτήν την φορά την πρόταση θα υπερψηφίσει πιθανώς και ο Πάνος Καμμένος μαζί με τους 3 βουλευτές που ακόμα διαθέτει, δηλαδή την Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα, τον Κωνσταντίνο Κατσίκη και τον νεοαποκτηθέντα από την Ένωση Κεντρώων Αριστείδη Φλώρο.

Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι οι πιθανότητες να εγκριθεί η πρόταση δυσπιστίας είναι ελάχιστες, πλην όμως θα καταθέσει πιθανότατα την πρόταση και για να περάσει το μήνυμα ότι κάνει ο,τι  μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας και για να εκθέσει τους  έξι πρόθυμους, που θα φέρουν την ευθύνη για την προώθησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συζήτηση αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλούς τόνους με την Αντιπολίτευση και ειδικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι νομοθετεί σε αντίθεση με τη λαϊκή βούληση-όπως εκφράστηκε στο συλλαλητήριο και όπως προκύπτει και από τις έρευνες της κοινής γνώμης- και ότι αποδεχόμενη την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, δίνει έδαφος ώστε να εκδηλωθούν στο μέλλον αλυτρωτικές βλέψεις από τους Σκοπιανούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσπαθεί για μια ακόμα φορά να ισορροπήσει ανάμεσα στην υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας και στην ταυτόχρονη υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κυβερνηση και ο πρωθυπουργός από την πλευρά τους, θα επιμείνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια win win συμφωνία, που λύνει ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική από την δεκαετία του 90, θα κατηγορούν την ΝΔ ότι υιοθετεί τις εθνικιστικές κορώνες των πιο συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων και ότι υποκύπτει στην ακραία πτέρυγα της λαϊκίστικης δεξιάς ενώ ταυτόχρονα θα κάνουν ανοίγματα στην κεντροαριστερά, και σε εκείνους στον χώρο της αντιπολίτευσης, που βλέπουν θετικά τον συμβιβασμό με τα Σκόπια.

Απρόβλεπτος παράγοντας στην συζήτηση που θα προηγηθεί της ψηφοφορίας, ο Πάνος Καμμένος, καθώς οι τελευταίες του πρωτοβουλίες, όπως η επίθεση στην Έλενα Κουντουρά για τις δαπάνες του υπουργείου Τουρισμού, δείχνουν ότι είναι αποφασισμένος να φθάσει στα άκρα την αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του σίγουρα θα είναι ο Νίκος Κοτζιάς, μένει να δούμε μήπως πλέον στο στόχαστρο του μπει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Πέμπτη

Next Post

8 τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε υπέρταση

Next Post
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

8 τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε υπέρταση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025
  • B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr