• Latest

Ο ΤΑΡ επενδύει €1 εκατ. σε μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της Ενέργειας

22 Σεπτεμβρίου 2017
Έγραψε ιστορία ο Εμμανουήλ Καραλής: Πέρασε τα 6 μέτρα συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ – Δείτε το απίστευτο άλμα

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6 μέτρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο

16 Σεπτεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Έκτακτα μέτρα κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Το σχέδιο 10 ημερών, τι ανέφερε ο Κ. Τσιάρας

16 Σεπτεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Καθολικό “ΟΧΙ” για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων

Δυτική Μακεδονία: Καθολικό “ΟΧΙ” για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων

16 Σεπτεμβρίου 2025
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένας ξεχασμένος καρκίνος αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ των νέων – Και οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί

16 Σεπτεμβρίου 2025
φρουτα λαχανικα

Τα 12 πιο θρεπτικά φρούτα που μπορείτε να φάτε και όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτά

16 Σεπτεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο στόμα άνδρα

Ηλεκτρονικό τσιγάρο εξερράγη στο στόμα άνδρα

16 Σεπτεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του

16 Σεπτεμβρίου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Οδηγός φορτηγού πιάστηκε στα πράσα να κλέβει καύσιμα από το βενζινάδικο που δούλευε

16 Σεπτεμβρίου 2025
τρενο, συγκρουση, τεμπη

Τέμπη: Οδηγούνται σε δίκη 36 μη πολιτικά πρόσωπα – Ξεπερνά τις 990 σελίδες η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας

16 Σεπτεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Έκλεψαν ρολόγια, παπούτσια μέχρι και το… αλουμινόχαρτο σε διάρρηξη

16 Σεπτεμβρίου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο

14χρονος αυτοκτόνησε μετά από μπούλινγκ και ομοφοβικές επιθέσεις

16 Σεπτεμβρίου 2025
Πόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Οι αλλαγές που φέρνει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες η ηλεκτρονική τιμολόγηση

16 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΤΑΡ επενδύει €1 εκατ. σε μεταπτυχιακά προγράμματα στον τομέα της Ενέργειας

sierafm by sierafm
22 Σεπτεμβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καστοριά, Ελλάδα. O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) παρουσίασε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου την πρωτοβουλία του για οικονομική ενίσχυση ύψους €1 εκατ. σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στον τομέα της Ενέργειας που προσφέρουν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τα δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας. Η συγκεκριμένη επένδυση υλοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής ο ΤΑΡ επιδοτεί το 50% των διδάκτρων για 5 ακαδημαϊκά έτη και 90 σπουδαστές το χρόνο, για τη φοίτησή τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα,

  • «Τεχνολογίες Διαχείρισης & Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων» που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και
  • Ελληνο-Αζέρικο Διϊδρυματικό ΠΜΣ «Διαχείριση & Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» (M.Sc. MOGMAT) που προσφέρει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν.

Η πρωτοβουλία του ΤΑΡ ανακοινώθηκε σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ στην Καστοριά, παρουσία του εμπνευστή της δράσης Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, ευχαριστώντας τον ΤΑΡ «έναν αγωγό συνέργειας, φιλίας και γνώσης» που αφουγκράζεται τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και συνεργάζεται με τους εκπροσώπους τους για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει κοινωνικές δράσεις.

Χαιρέτισαν επίσης η βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ο βουλευτής Κοζάνης, κ. Δημήτριος Δημητριάδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής και οι πρυτάνεις κ. Αντώνιος Τουρλιδάκης και κ. Νικόλαος Ασημόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 500 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων μέλη ΔΕΠ των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και σπουδαστές.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Τεχνολογίες Διαχείρισης & Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων», καθηγητής κ. Ιωάννης Μπακούρος άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας τη σημασία των μεταπτυχιακών σπουδών σε συστήματα ενέργειας για τη χώρα γενικά, και τη Δυτική Μακεδονία ειδικότερα.

 

Από την πλευρά του, ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και Διευθυντής του ΠΜΣ MOGMAT, καθηγητής κ. Ευάγγελος Σίσκος, παρουσίασε  το μοναδικό Ελληνο-Αζέρικο μεταπτυχιακό στο χώρο του φυσικού αερίου και πετρελαίου, το οποίο χορηγεί τίτλους σπουδών με συνυπογραφή, και τόνισε ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, στην εξωστρέφεια του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στην περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν.

 

Ο κ. Δημήτριος Βλαστός, Πρόεδρος ΔΣ του Ιδρύματος Μποδοσάκη που συνεργάζεται με τον ΤΑΡ για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, μίλησε για τη δράση και συμβολή του Ιδρύματος.

 

Τέλος, η Διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, κ. Κατερίνα Παπαλεξανδρή αναφέρθηκε στη σημασία και την πρόοδο του έργου στη χώρα, και στο συνολικού ύψους €32 εκατ. Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων που υλοποιεί εθελοντικά ο ΤΑΡ στις τρεις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός. «Με την πρωτοβουλία μας αυτή επενδύουμε στους νέους, στηρίζουμε την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση και καθιστούμε προσβάσιμη σε περισσότερους σπουδαστές τη φοίτηση στα συγκεκριμένα μεταταπτυχιακά προγράμματα στον κομβικό τομέα της ένεργειας», συμπλήρωσε.

 

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAP: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

 

Previous Post

Στην πανηγυρική παρουσίαση της πρωτοβουλίας του ΤΑP για οικονομική ενίσχυση των μεταπτυχιακών ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Καστοριά ο εμπνευστής της δράσης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης

Next Post

Άμεση αντίδραση για το γήπεδο της Γαλατινής! Ξεκινάει το πότισμα!

Next Post

Άμεση αντίδραση για το γήπεδο της Γαλατινής! Ξεκινάει το πότισμα!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6 μέτρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Τόκιο
  • Έκτακτα μέτρα κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων – Το σχέδιο 10 ημερών, τι ανέφερε ο Κ. Τσιάρας
  • Δυτική Μακεδονία: Καθολικό “ΟΧΙ” για τη μονάδα καύσης απορριμμάτων
  • Ένας ξεχασμένος καρκίνος αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ των νέων – Και οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν το γιατί
  • Τα 12 πιο θρεπτικά φρούτα που μπορείτε να φάτε και όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αλεξανδρος ΜΠΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr