Πιέζουν για εκλογές τον Μάιο!

Βερολίνο και Βρυξέλλες φοβούνται εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. May “ψηφίζεικαι ο πρόεδρος της Goldman Sachs και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Για τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και για ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, η Ελλάδα βρίσκεται τη στιγμή αυτή σε μια μεταβατική κατάσταση, σε μια προεκλογική περίοδο.

Είναι πολλές οι επίσημες δηλώσεις που αποτυπώνουν αυτή τη θέση, όπως πρόσφατα έγινε από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, που και αυτός δήλωσε πως η χώρα μας διανύει μια προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

May “ψηφίζεικαι ο πρόεδρος της Goldman Sachs και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Οπως μεταδίδει από τη βελγική πρωτεύουσα ο ανταποκριτής της Realnews, Θάνος Αθανασίου, ο φόβος των Βρυξελλών και των εταίρων είναι ένας: η προεκλογική χαλάρωση. Η αλήθεια είναι πως οι ελεγκτές έχουν ήδη συνυπολογίσει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο προσλήψεων και παροχών, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων. Ομως, αν όλα αυτά γίνουν σε συνθήκες προεκλογικής αγωνίας και όλα μαζί, τότε ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

THE «R» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι κανείς, θεσμικός ή μη, στις Βρυξέλλες ή αλλού, δεν θα βγει να νουθετήσει την Ελλάδα για τον χειρισμό της προεκλογικής περιόδου. Πηγές της Κομισιόν με τις οποίες μίλησε η «R» ξεκαθαρίζουν ότι ο χρόνος των εκλογών είναι δουλειά των ελληνικών Αρχών και κανενός άλλου. Ολοι, Nevertheless, μέσα από τα επίσημα κείμενα προειδοποιούν κατά της προεκλογική χαλάρωσης και της παροχολογίας.

In practice, αν ο νόμος Κατσέλη δεν εξορθολογιστεί, «γιατί έχει εκλογικό κόστος», τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι τράπεζες, η οικονομία και οι πολίτες. Αν γίνουν νέες κινήσεις «τύπου μεγάλης αύξησης στον κατώτατο μισθό» (έκφραση που χρησιμοποίησε πηγή της «R», μη μπορώντας να προβλέψει το τι ακριβώς), τότε θα το πληρώσουν η απασχόληση, η ανταγωνιστικότητα και το ΑΕΠ.

Source:Real.grRelated Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.