• Latest
χρημα

Ποιες επιχειρήσεις κερδίζουν δωρεάν κεφάλαιο κίνησης ως €50.000

9 Οκτωβρίου 2020
Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
Kλιμάκωση των κινητοποιήσεων από του αγρότες και στο μπλόκο Σιάτιστας-Έκλεισαν για δυο ώρες, μόνο για τα φορτηγά, και τον παλιό δρόμο Κοζάνης-Γρεβενών-Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Βίντεο

Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα

22 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ. Τεχνικό πρόγραμμα 2026: Στόχος η κάλυψη των πραγματικών αναγκών και η παροχή υψηλών υπηρεσιών στους πολίτες

22 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

Δήμος Βοΐου: Βοΐου Γεύσεις στην καρδιά της Αθήνας

22 Δεκεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

140 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

22 Δεκεμβρίου 2025
Χριστουγεννιάτικη γιορτή  για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης   

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων στη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης  

22 Δεκεμβρίου 2025
Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

Μουσική, φως και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα από το Δημοτικό Ωδείο Γρεβενών.

22 Δεκεμβρίου 2025
Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

Η νέα spin-off «Saggel» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλευρό αγροτών και κτηνοτρόφων: Λύσεις τεχνολογίας γεννημένες από την αγροκτηνοτροφική εμπειρία

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες επιχειρήσεις κερδίζουν δωρεάν κεφάλαιο κίνησης ως €50.000

sierafm by sierafm
9 Οκτωβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον «αέρα» τα προγράμματα χορήγησης κεφαλαίου κίνησης από εννέα περιφέρειες, συνολικού ύψους 519 εκατ. Από 3.000 έως 50.000 ευρώ το «δώρο» που μπορεί να λάβει η κάθε επιχείρηση. Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Σε πάνω από μισό δισ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 519 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό που θα διατεθεί έως έκτακτη ενίσχυση στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ). Το ελάχιστο ύψος της ενίσχυσης ανά επιχείρηση είναι οι 3.000 ευρώ και το μέγιστο οι 50.000 ευρώ.

Τα κονδύλια αυτά θα αυξηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα καθώς αντιστοιχούν σε δεσμεύσεις στις 9 εκ των 13 περιφερειών της χώρας και απομένει η προκήρυξη των αντίστοιχων προγραμμάτων ενίσχυσης και από τις άλλες τέσσερις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ ως άμεση ενίσχυση στις επιχειρήσεις με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης. Επισημαίνεται ότι τα χρήματα θα δοθούν με τη μορφή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιστρέφονται.

Οι ενεργές προκηρύξεις

Αυτή τη στιγμή, έχουν βγει στον «αέρα» τα προγράμματα ενίσχυσης των περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων.

Το μεγαλύτερο ποσό, που ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, θα δοθεί από την περιφέρεια Αττικής και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία με 150 εκατ. ευρώ, η Κρήτη με 50 εκατ. ευρώ, η Δυτική Ελλάδα με 30 εκατ. ευρώ, η Πελοπόννησος με 30 εκατ. ευρώ, το Βόρειο Αιγαίο με 25 εκατ. ευρώ, των Ιονίων Νήσων με 14 εκατ. ευρώ, η Στερεά Ελλάδα με 10 εκατ. ευρώ και η Δυτική Μακεδονία με επίσης 10 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα όρια της ενίσχυσης, αυτά κυμαίνονται από 5.000 έως 50.000 ευρώ για τις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου. Για την Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά, τα όρια κυμαίνονται από 3.000 έως 40.000 ευρώ, για τη Στερεά Ελλάδα από 4.000 έως 40.000 ευρώ και για την Πελοπόννησο από 4.000 έως 50.000 ευρώ.

Μορφή ενίσχυσης

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης κατά το έτος 2019, με ελάχιστο και μέγιστο ποσό όσο προβλέπεται ανά περιφέρεια.

Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το παραπάνω ποσοστό (50%) προκύπτουν από το άθροισμα:

  • των Αγορών Εμπορευμάτων Χρήσης
  • των Αγορών Α’ Υλών και Υλικών Χρήσης
  • του συνόλου των Δαπανών για Παροχή Υπηρεσιών
  • του συνόλου των Ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση
  • του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε Αγροτικές Βιολογικές δραστηριότητες)
  • Διάφορα Λειτουργικά Έξοδα

Συγκεκριμένα, ο υπολογισμός του αναλογούντος κεφαλαίου κίνησης (δημόσια χρηματοδότηση) προκύπτει από το άθροισμα των κάτωθι δηλωθέντων ποσών των πεδίων του έντυπου Ε3 του προηγούμενου έτους (χρήση 2019): 102, 202, 181, 281, 481, 185, 285, 485 πολλαπλασιαζόμενο με 50%.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο του ανώτατου επιτρεπόμενου ανά περιφέρεια, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στο ύψος της μέγιστης προβλεπόμενης χρηματοδότησης, ενώ σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από το ελάχιστο προβλεπόμενο, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στη δράση.

Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα λήψης της επιχορήγησης έχουν οι υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που νομίμως λειτουργούν στις παραπάνω περιφέρειες και στους ΚΑΔ που περιλαμβάνουν οι αναλυτικές προσκλήσεις και η νομική τους μορφή είναι μία από τις ακόλουθες:

i. Ανώνυμη Εταιρεία, ii. Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, iii. Ομόρρυθμη Εταιρεία, iv. Ετερόρρυθμη Εταιρεία, v. Ι.Κ.Ε, vi. Ατομική Επιχείρηση, vii. Ν.Ε.Π.Α., viii. Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4430/2016 ως ισχύει, ix. Συνεταιρισμός, x. Δικηγορική Εταιρεία του άρθρου 49 επ. του Ν. 4194/2013, xi. Κοινωνία Αστικού Δικαίου.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση είναι οι εξής:

  • Να δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια που αφορά η πρόσκληση.
  • Να έχουν κάνει έναρξη πριν την 1/1/2019.
  • Να έχουν ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ της αναλυτικής πρόσκλησης και στον οποίο να δραστηριοποιούνται αδιαλείπτως τουλάχιστον από 31/1/2020 και έως την ημέρα υποβολής της πρότασης.
  • Να είναι Πολύ Μικρή ή Μικρή Επιχείρηση.
  • Κατά το 2019 να απασχολούσαν λιγότερους από 50 εργαζομένους.
  • Να μη συντρέχουν λόγοι αποκλεισμού της παραγράφου 1 του άρθρου 40 του ν. 4488/2017 (Α’ 137).
  • Να μην ήταν προβληματικές την 31η Δεκεμβρίου 2019 ή εφόσον ήταν προβληματικές στις 31/12/2019 να έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην είναι προβληματικές κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης.
  • Κατά παρέκκλιση μπορούν να χορηγηθούν ενισχύσεις σε πολύ μικρές ή μικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του παραρτήματος I του Καν. ΕΕ 651/2014) που ήταν ήδη προβληματικές στις 31 Δεκεμβρίου 2019, υπό την προϋπόθεση να μην υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας βάσει του εθνικού δικαίου και να μην έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης (ή εφόσον έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης, να έχουν αποπληρώσει το δάνειο ή λύσει τη σύμβαση εγγύησης κατά τη χορήγηση της ενίσχυσης βάσει της πρόσκλησης) ή ενίσχυση αναδιάρθρωσης (ή έχουν λάβει ενίσχυση αναδιάρθρωσης αλλά δεν υπόκεινται πλέον σε σχέδιο αναδιάρθρωσης κατά τη χορήγηση της ενίσχυσης βάσει της παρούσας πρόσκλησης).
  • Εφόσον δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση και την εμπορία γεωργικών προϊόντων, να δεσμευτούν για τη μη μετακύλιση της λαμβανόμενης ενίσχυσης εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε πρωτογενείς παραγωγούς και για την υποχρέωση ότι η εν λόγω ενίσχυση δεν μπορεί να καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους πρωτογενείς παραγωγούς ή που διατίθενται στην αγορά από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.
  • Να μην εκκρεμεί σε βάρος τους εντολή ανάκτησης προηγούμενης παράνομης και ασύμβατης κρατικής ενίσχυσης βάσει απόφασης ΕΕ ή ΔΕΕ.

Σταμάτης Ζησίμου [email protected]

Πηγή:euro2day.gr

Previous Post

Ο κωδικός που πρέπει να ξέρεις αν χαθεί ή κλαπεί το κινητό σου – Σημείωσέ τον, συμβουλεύει η ΕΛΑΣ

Next Post

Εξοικονομώ: Οι 10 αλλαγές που ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις έως 42.500 ευρώ

Next Post
εξοικονομω κατ οικον

Εξοικονομώ: Οι 10 αλλαγές που ξεκλειδώνουν επιδοτήσεις έως 42.500 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Το Εορταστικό πρόγραμμα για τις 23 Δεκεμβρίου
  • Ένταξη έργου 900.000 € για την αποκατάσταση δημοτικών οδών στον Δήμο Καστοριάς
  • Άρση του αποκλεισμού για τα φορτηγά στο μπλόκο Δυτικής Μακεδονίας στη Σιάτιστα
  • Αναβάλλεται η αυριανή συναυλία του Sidarta λόγω των καιρικών συνθηκών
  • Δήμος Βοΐου: Αναβίωση του εθίμου των Κλαδαριών στη Σιάτιστα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr