Φωτοβολταικα στεγη
Εμπορικός Σύλλογος Αιανής: ΑΙΑΝΗ ECONOMIC FORUM
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Κουκουλόπουλος
Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Για πόσο ακόμα θα αδιαφορεί η κυβέρνηση
ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ
Επιτυχής Ολοκλήρωση της Εσπερίδας “Εξαγωγές στην Πράξη” στην Κοζάνη
ΚΚΕ
Δήμος Σερβίων: Ανοίγοντας τον δρόμο για Τοπική Ανάπτυξη – Υποβολή Προτάσεων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2017-2021
ΔΕΥΑΒ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ποιοι θα εξαιρεθούν από τις 120 δόσεις της εφορίας

Οι 9 στους 10 οφειλέτες έχουν αφήσει χρέη στην εφορία που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ και περιμένουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων για να τα ρυθμίσουν και να γλιτώσουν από κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Σήμερα 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι σε σύνολο 4 εκατομμυρίων οφειλετών της εφορίας χρωστούν μικροποσά που δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ. Αν προστεθούν και 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι που έχουν φορολογικές οφειλές από 500 έως 10.000 ευρώ, τότε οι 9 στους 10 οφειλέτες έχουν αφήσει χρέη στην εφορία που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ και περιμένουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων για να τα ρυθμίσουν και να γλιτώσουν από κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων.

Το εν λόγω σχέδιο για τις 120 δόσεις που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, ήτοι δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και τα 4 εκατομμύρια φορολογούμενων  που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία.

Η εν λόγω ρύθμιση θα συνοδεύεται με αυστηρά κριτήρια, με στόχο να αποκλειστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, δηλαδή πιο απλά, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους θα αποκλείονται αυτομάτως από το ευνοϊκό καθεστώς.

Στη βάση αυτή, οι δόσεις για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση θα ξεκλειδώνουν ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Οι μηνιαίες δόσεις θα φθάνουν έως τις 120, με την ελάχιστη μηνιαία δόση να κινείται έως τα 50 ευρώ. Κλειδί που θα προσδιορίζει τον τελικό αριθμό των δόσεων θα αποτελεί το εισόδημα του οφειλέτη. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των δόσεων τόσο λιγότερα θα είναι τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που θα «κουρεύονται».

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οφειλές από φόρους, πρόστιμα και τέλη που δημιουργήθηκαν μέχρι και το τέλος του 2017. Ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπαχθούν και οι φόροι που άφησαν απλήρωτους οι φορολογούμενοι το 2018. Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος οφειλέτης της Εφορίας στη ρύθμιση θα είναι η εξόφληση των τρεχουσών φορολογικών οφειλών. Οι φορολογούμενοι δηλαδή δεν θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει νέα χρέη από την αρχή της χρονιάς και θα πρέπει να έχουν πληρώσει ή να έχουν ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές τους.

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako