• Latest
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Ποιοι συνταξιουχοι δε θα λάβουν αναδρομικά

7 Ιουλίου 2021
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων

17 Νοεμβρίου 2025
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;

17 Νοεμβρίου 2025
Γιάννης Κορεντσίδης

Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

17 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες

17 Νοεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης  για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

17 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

157 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

17 Νοεμβρίου 2025
νερο

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι συνταξιουχοι δε θα λάβουν αναδρομικά

sierafm by sierafm
7 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ομάδες συνταξιούχων που μένουν εκτός αναδρομικών και αυξήσεων. Την ίδια ώρα, δρομολογούνται από τον e-ΕΦΚΑ η καταβολή των αναδρομικών τα οποία απορρέουν από το νόμο Βρούτση για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Εκτός αναδρομικών μένουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν προβλέπεται να λάβουν αναδρομικά από τον e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα οι ομάδες συνταξιούχων που δε θα λάβουν αναδρομικά είναι:

– Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης. Δεν δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά από τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης

– Οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και διατηρούν προσωπική διαφορά μεγάλου ύψους (π.χ. πάνω από 100 ευρώ). Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα είναι μόνο λογιστικές με συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά, γι αυτό και δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά.

-Οι συνταξιούχοι Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά τον Μάιο του 2016 και έως τις 31/12/2018 και διατηρούν προσωπική διαφορά σημαντικού ύψους. Οι αυξήσεις τους θα συμψηφιστούν με την προσωπική τους διαφορά οπότε δεν έχουν να περιμένουν αναδρομικά ή αυξήσεις στην τσέπη.

– Οι συνταξιούχοι Δημόσιου που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Οκτωβρίου 2019 και μετά .Έχουν ήδη λάβει την σύνταξη τους αυξημένη με βάση τους νέους συντελεστές.

Επίσης οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν έχουν προσωπική διαφορά ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά (π.χ. έως 50 ευρώ). Δικαιούνται να λάβουν αυξήσεις στην τσέπη και αναδρομικά από τους συντελεστές αναπλήρωσης αλλά θα τα λάβουν σε δεύτερο χρόνο εντός Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα, δρομολογούνται από τον e-ΕΦΚΑ η καταβολή των αναδρομικών τα οποία απορρέουν από το νόμο Βρούτση για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Επισημαίνεται ότι τα αναδρομικά των 60.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα καταβληθούν τελικά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι περισσότεροι παλιοί συνταξιούχοι (πριν από τον Μάιο του 2016), θα έχουν λογιστική αύξηση. Δηλαδή οι αυξήσεις τους θα συμψηφιστούν και στα εκκαθαριστικά τους θα δουν την προσωπική διαφορά να μειώνεται. Μέσω του επανυπολογισμού και των “παλιών” συντάξεων, μειώνεται η αρνητική “προσωπική διαφορά” τους (επανυπολογισθείσα μείον καταβαλλόμενη) και έτσι θα αποσβεσθεί γρηγορότερα, αφότου (σ.σ. το 2023) “ξεπαγώσουν” οι αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. (σ.σ. το ποσό της προσωπικής διαφοράς αναγράφεται στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του κάθε συνταξιούχοι).

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση επισημαίνουν ότι το «κλειδί» στην υπόθεση της προσωπικής διαφοράς είναι η αύξηση του νόμου Βρούτση να είναι μεγαλύτερη του ποσού της προσωπικής διαφοράς ώστε να μειωθεί το ύψος της προσωπικής διαφοράς και το υπόλοιπο ποσό να πιστωθεί στον λογαριασμό τους.

Αυτό σημαίνει πως από την 1η Ιανουαρίου του 2023, οπότε προβλέπεται το “ξεπάγωμα” των ονομαστικών αποδοχών των συνταξιούχων, η αρνητική “προσωπική διαφορά” θα αποσβεσθεί πιο γρήγορα, οδηγώντας επίσης πιο γρήγορα σε πραγματικές αυξήσεις στις κύριες συντάξεις και των “παλιών” συνταξιούχων.

Όπως ορίζεται με τα ισχύοντα(νόμος Βρούτση), από 1-1-2023 οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σε ποσοστό 50% κατά τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (τιμάριθμος). Αυτό σημαίνει ότι αν το ΑΕΠ αυξηθεί 4% και ο ΔτΚ αυξηθεί 2,5%, τότε η αύξηση στις συντάξεις θα είναι γύρω στο 3-3,2%.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΣΥΝΤΑΞΗ
Previous Post

Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη η Επιτροπή – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται με στόχο τον έλεγχο της πανδημίας

Next Post

Σύλληψη τριών ατόμων στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα  

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη τριών ατόμων στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα  

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων
  • Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;
  • Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη
  • Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες
  • Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr