• Latest

Πτολεμαΐδα: Απαράδεκτες συνθήκες για τα 250 ζώα στο κυνοκομείο

5 Αυγούστου 2018
Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

6 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: 59χρονος έκλεψε γεωργικά μηχανήματα

6 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στο πλευρό των αγροτών

6 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Διπλάσια ποσότητα καυσόξυλων στους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για καυσόξυλα και πέλετ – Τα ποσά

5 Δεκεμβρίου 2025

Λαϊκή Συσπείρωση Βοΐου: Να ικανοποηθούν τα αιτήματα των αγροτών. Όλοι στα διόδια Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλευρό των παραγωγών μας

5 Δεκεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης «Ασφαλτόστρωση Οδού Περιβόλι- Αβδέλλα»

5 Δεκεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών στο πλευρό των αγροτών του Νομού. Κοινός αγώνας για το μέλλον της περιοχής

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πτολεμαΐδα: Απαράδεκτες συνθήκες για τα 250 ζώα στο κυνοκομείο

sierafm by sierafm
5 Αυγούστου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των εθελοντριών για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο δημοτικό κυνοκομείο του Δήμου Εορδαίας, που βρίσκεται έξω από την πόλη της Πτολεμαΐδας, στο οποίο φιλοξενούνται επί μακρόν 250 ζώα. Κι αυτό, παρά τις διακηρύξεις ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα των εθελοντριών για παρεμβάσεις που έχουν ζητήσει να γίνουν στο κυνοκομείο.

Μπορεί λοιπόν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας – κατά τη συζήτηση μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά Πτολεμαΐδας, σε δημοτική έκταση κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο, ο Δήμαρχος να απέκρουσε τις κατηγορίες των εθελοντριών ότι η δημοτική αρχή έχει παρατήσει τη λειτουργία του στο έλεος του Θεού και των εθελοντριών, λέγοντας πως «όσα ζήτησαν οι εθελόντριες έχουν γίνει», ωστόσο οι διαμαρτυρίες των εθελοντριών συνεχίζονται.

Εξακολουθούν να καταλογίζουν «αδιαφορία στη δημοτική αρχή για τη λειτουργία του κυνοκομείου»,  κατηγορώντας τους αρμοδίους -και δη τον αρμόδιο αντιδήμαρχο- ότι «δεν έρχονται καν να δουν τι γίνεται.». Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» μια από τις τέσσερις εθελόντριες που φροντίζουν από το 2011 τα ζώα του κυνοκομείου, η κ. Ζωή Βαμβακά: «Δεν είναι καν εξασφαλισμένη η ύδρευση, αφού συχνά δεν υπάρχει νερό γιατί ποτίζει ο κόσμος τα χωράφια του.» Γι’ αυτό άλλωστε, πρόσθεσε, έχουν εγκατασταθεί δεξαμενές συγκέντρωσης νερού ώστε να μπορούν να καθαρίζουν τα κλουβιά των ζώων.  Αν και όπως σημείωσε, «το τελευταίο διάστημα –ίσως και λόγω βροχών- το θέμα έχει λυθεί, είναι ελάχιστες οι ώρες που μπορεί να μην έχει νερό.»

«Το σοβαρότερο πρόβλημα ωστόσο είναι οι αποχετεύσεις», τόνισε. «Οι σωλήνες είναι μικροί και δεν μπορούν να φύγουν τα νερά και πέφτουν τρίχες στα αυλάκια που βρίσκονται έξω από τα κλουβιά και το νερό λιμνάζει και γεμίζει σκουλήκια και τα σκουλήκια μπαίνουν μέσα στα δοχεία που τρώνε τα ζώα. Έχουμε δύο βόθρους και είναι γεμάτοι και οι δύο, έχει γίνει ένα έλος εκεί πέρα.» Πρόσθεσε ότι «το τελευταίο διάστημα- μετά τη διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο, άρχισαν να έρχονται κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου και να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις. Πριν λίγες μόλις μέρες ήρθε το αποφρακτικό και ξεβούλωσε κάποια και πέρασαν σχάρες σε κάποια αυλάκια, αλλά σε δύο κτήρια δεν μπόρεσαν να τις περάσουν γιατί είναι έλος.»

Υπογράμμισε όμως ότι «περιμένουμε να δούμε να γίνονται περισσότερες και πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις, γιατί είναι κρίμα να ζουν 250 ζώα σε τέτοιες συνθήκες. Φωνάζουμε για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες, να διευκολυνθεί και το δικό μας έργο, που παρέχεται σε καθαρά εθελοντική βάση, αλλά και για να μπορέσει να πάρει άδεια λειτουργίας το κυνοκομείο.»

Στο ερώτημα αν υπάρχει επαρκής τροφή για τα ζώα, η απάντηση ήταν η εξής: «Στο μόνο που είναι συνεπής ο δήμος είναι στο να πηγαίνει τροφές για τα ζώα στο κυνοκομείο, ενώ τις μέρες αυτές ήρθαν και φάρμακα για τον εμβολιασμό και την αποπαρασίτωση των ζώων.» Η κ. Βαμβακά μετέφερε επίσης το παράπονο του Φιλοζωικού Σωματείου Πτολεμαΐδας για το γεγονός ότι «το κυνοκομείο είναι υπερπλήρες, καθώς υπάρχουν διπλάσια από τα προβλεπόμενα ζώα» και κάλεσε τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της διήμερης εθελοντικής υιοθεσίας ( Κυριακή 5 Αυγούστου), λέγοντας: «Είναι κρίμα να μένουν φυλακισμένα για χρόνια τόσα ζώα, ενώ ο νόμος λέει ότι αφού εμβολιαστούν,  αποπαρασιτωθούν, στειρωθούν και τσιπαριστούν, πρέπει να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Δυστύχημα είναι και ότι κάθε φορά που φωνάζει ο κόσμος για τα αδέσποτα ο Δήμος τα μαζεύει και τα πάει στην ΑΕΒΑΛ, σε ένα ακατάλληλο χώρο. Είχε γίνει πέρσι ένας χώρος, τον κλείσανε με τολ αλλά τα άτομα που τα φρόντιζαν έφυγαν και δεν πήγαινε κανένας και άρχισαν τα ζώα να φαγώνονται μεταξύ τους. Βρέθηκε κατάλληλος χώρος, τον καθάρισαν, αλλά μάθαμε μετά ότι ο Δήμος τον νοίκιασε σε μια εταιρεία.»

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ
Previous Post

4 θανατηφόρα ατυχήματα: Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Next Post

Πώς να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες

Next Post
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Πώς να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή
  • Πτολεμαΐδα: 59χρονος έκλεψε γεωργικά μηχανήματα
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στο πλευρό των αγροτών
  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα
  • Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr