• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, πυρήνας της κοινωνικής απελευθέρωσης του Ανδρέα Παπανδρέου»

6 Φεβρουαρίου 2024
καιρός

Με ήπιο καιρό ξεκινά η εβδομάδα αλλά μετά χαλάει – Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

17 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP

17 Νοεμβρίου 2025
απατη

Τηλεφωνικές απάτες: Ο ρόλος της πρώην αθλήτριας και οι διάλογοι-φωτιά από τη δράση του κυκλώματος

17 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 32η Αιμοδοσία στο 4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης

17 Νοεμβρίου 2025
Εκδήλωση-Ανοιχτή Συζήτηση με συγγενείς θυμάτων για το έγκλημα στα Τέμπη

Εκδήλωση-Ανοιχτή Συζήτηση με συγγενείς θυμάτων για το έγκλημα στα Τέμπη

17 Νοεμβρίου 2025
τηλεθερμανση φυσικο αεριο

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς τη Δυτική Μακεδονία

17 Νοεμβρίου 2025
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην περιοχή του υδραγωγείου Πτολεμαΐδας – Τι λένε οδηγοί – Βίντεο και φωτογραφίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην περιοχή του υδραγωγείου Πτολεμαΐδας – Τι λένε οδηγοί – Βίντεο και φωτογραφίες

17 Νοεμβρίου 2025
αυτοκινητο οδηγος

Οδηγός «έφαγε» πρόστιμο 775 ευρώ και έχασε το αυτοκίνητό του

17 Νοεμβρίου 2025
Black Friday ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Τα «SOS» που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για Black Friday και Cyber Monday

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πώς μια 79χρονη, θύμα τηλεφωνικής απάτης με «στημένο τροχαίο», ξεσκέπασε τον δράστη και τον συνέλαβαν

17 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Επαγγελματίες: Πώς θα εκδώσετε τιμολόγιο από το κινητό – Αναλυτικά η διαδικασία σύνδεσης με την εφαρμογή myDATAapp

17 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Τα λάθη στην αίτηση που «κολλάνε» την πληρωμή

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, πυρήνας της κοινωνικής απελευθέρωσης του Ανδρέα Παπανδρέου»

sierafm by sierafm
6 Φεβρουαρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
24
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο δεν το ψηφίζω απλά, το στηρίζω. Αποτελεί ταυτοτικό ζήτημα, με βάση τις αρχές και τις αξίες που υπηρετώ πολιτικά ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Ανδρέα Παπανδρέου το 1974» τόνισε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση επί του Νομοσχεδίου που προωθεί τα ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο ανεξαρτήτως φύλου.

Αναλυτικότερα, υπενθύμισε ότι «στο τρίπτυχο “εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση” που εισήγαγε ο Ιδρυτής μας, η κοινωνική απελευθέρωση ήταν το πραγματικά καινούριο που συνήγειρε τον Ελληνικό Λαό, ως αρχή, ως αξία, ως πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο. Στο διάβα του χρόνου, από τα ζητήματα αυτοδιάθεσης περάσαμε στα ζητήματα αυτοπροσδιορισμού του ατόμου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και σιγά σιγά εντός μας μορφοποιήθηκε το κοινωνικά απελευθερωτικό μήνυμα. Φυσική απόρροια ήταν η ριζική τομή του ΠΑΣΟΚ στο οικογενειακό δίκαιο. Δεν έλειψα ούτε ένα λεπτό από το ΠΑΣΟΚ, συνεπώς γνωρίζω πολύ καλά το βάθος των συγκρούσεων που χρειάστηκαν για πολλές τομές, με μεγαλύτερη αυτήν του οικογενειακού δίκαιου. Υπήρξε επαναστατική αλλαγή για την ελληνική κοινωνία, που εξέλιξε την Ελλάδα από μια χώρα των νοτιοδυτικών Βαλκανίων σε μια χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε ταγμένοι διαχρονικά σε μια συγκεκριμένη πλευρά, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά συνέπεια ως ΠΑΣΟΚ θα μπορούσα σχηματικά να περιγράψω ότι είμαι έτοιμος από το 1974 να το ψηφίσω», ξεκαθάρισε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Διευκρινίζοντας ότι «στόχος της παρέμβασής μου είναι να καταφέρουμε να βρούμε διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να θέλω να προκαλέσω κανέναν», σημείωσε πως «ο γάμος δεν αποτέλεσε ποτέ “θεσμό”, εντάσσεται στα όρια της ρύθμισης μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας κατά το αστικό δίκαιο. Η αναπαραγωγή δεν συνδέεται αποκλειστικά με το γάμο, καθώς προφανώς το ανθρώπινο είδος ανέκαθεν αναπαραγόταν και εκτός γάμου».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι «ο γάμος δεν κινδυνεύει από το Νομοσχέδιο, ούτε αλλοιώνεται η ουσία του. Ισχύει ή όχι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γάμων στους οποίους όλοι παριστάμεθα, είναι υπερπαραγωγές που μάλλον αντλούν την καταγωγή τους περισσότερο από το …Hollywood, παρά από ελληνική παράδοση; ».

«Το Νομοσχέδιο ρυθμίζει, από πλευράς αστικού και ειδικότερα οικογενειακού δικαίου, μια σειρά ζητημάτων που έχουν σχέση με τα ίσα δικαιώματα, ρυθμίζει υπαρκτές και μελλοντικές καταστάσεις σχετικές με δικαιώματα παιδιών. Το Νομοσχέδιο, σε αντίθεση με όσα ευρέως ακούγονται, αποστιγματίζει. Αποστιγματίζει τον ελεύθερο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αποστιγματίζει τα παιδιά. Δια της σιωπής, μέχρι τώρα στιγματίζονται παιδιά», επισήμανε.

Δηλώνοντας ότι σέβεται όλους εκείνους τους Βουλευτές, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, που ενδιαφέρονται ειλικρινά για τα δικαιώματα των παιδιών, ανέπτυξε σειρά «πολύ σοβαρών προβλημάτων για τα παιδιά και τη νέα γενιά». Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στα παιδιά που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία, στα παιδιά σε περιβάλλοντα όπου συντελούνται γυναικοκτονίες, καθώς και στην αυξανόμενη βία ανηλίκων. «Να μιλήσουμε για τη συνεχή επιμήκυνση της ηλικίας απογαλακτισμού των “παιδιών” από την οικογένεια, με νέους που φθάνουν τριάντα χρονών και αδυνατούν να “σταθούν στα πόδια τους” και να φύγουν από το σπίτι τους. Να μιλήσουμε για τους νέους που όσο κι αν προσπαθήσουν, τόσο στο πεδίο της μόρφωσης όσο και της εργασίας, σπανίως -έως ποτέ- δεν καταφέρνουν να φθάσουν εκεί που κάποιοι άλλοι φθάνουν πολλές “στροφές” νωρίτερα, ελέω γονικών παροχών. Όλα αυτά είναι τα μεγάλα θέματα για τα παιδιά της Ελλάδας και ταλανίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, ανεξαρτήτως φύλου ή χαρακτηριστικών ή προτιμήσεων των γονιών τους», υπογράμμισε στο πέρας της τοποθέτησής του.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Ώρα 08:15: Σοβαρό ατύχημα με ΙΧ και μηχανή στον κόμβο Κοζάνης προς Σέρβια – Φωτογραφίες και βίντεο

Next Post

Σιάτιστα: Του έκλεψαν τη μηχανή και τη βρήκε τον Ιανουάριο. Ευχαριστήριο στο Α.Τ. Βοΐου

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ

Σιάτιστα: Του έκλεψαν τη μηχανή και τη βρήκε τον Ιανουάριο. Ευχαριστήριο στο Α.Τ. Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Με ήπιο καιρό ξεκινά η εβδομάδα αλλά μετά χαλάει – Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση “FOOD AND DRINKS BY DETROP
  • Τηλεφωνικές απάτες: Ο ρόλος της πρώην αθλήτριας και οι διάλογοι-φωτιά από τη δράση του κυκλώματος
  • Γέφυρα Ζωής: 32η Αιμοδοσία στο 4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης
  • Εκδήλωση-Ανοιχτή Συζήτηση με συγγενείς θυμάτων για το έγκλημα στα Τέμπη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr