• Latest
Συνάντηση

Συνάντηση κλιμακίου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με εκπροσώπους του ΚΚΕ

20 Μαΐου 2022
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

αγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια.  Βίντεο

Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο

6 Ιανουαρίου 2026
Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση κλιμακίου του ΤΕΕ/ΤΔΜ με εκπροσώπους του ΚΚΕ

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Συνάντηση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Πεμπτη 19/05/2022, κλιμάκιο του ΤΕΕ/ΤΔΜ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Νικόλαο Συλλίρη και την Αντιπρόεδρο Ευαγγελία Μπάγκαβου συναντήθηκε στο χώρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ με τα μέλη του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, κο Νόντα Στολτίδη, κα Τίνα Κουζιάκη και κο Κώστα Κοζικόπουλο – μέλος επίσης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΜ, εκλεγμένος με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών.

Τα μέλη του ΚΚΕ παρέδωσαν στους εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΔΜ έντυπο ενημερωτικό υλικό, με τις θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, στον αντίποδα της πολιτικής του «Πράσινου New Deal», με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, με την ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο της Υγείας και με τα μέτρα που προτείνουν για την ανακούφιση από την ακρίβεια.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης, αφού καλωσόρισε τα μέλη του ΚΚΕ και τους ευχαρίστησε για το ενημερωτικό υλικό, τους ενημέρωσε για όσα εποικοδομητικά συμπεράσματα έχει εξάγει μέχρι στιγμής από όλες τις επαφές και συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, με τους φορείς της περιοχής και ανέφερε κάποια από αυτά, ως σχετιζόμενα με τα θέματα που έθιξαν και οι ίδιοι και περιλαμβάνονται στο έντυπο υλικό που διαμοίρασαν.

Πιο συγκεκριμένα, ως προς το πράσινο new deal και το σχέδιο του πράσινου υδρογόνου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτής στην περιοχή μας και δήλωσε ότι ως φορέας το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας οφείλει να στηρίζει και να επιδιώκει την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, με την προϋπόθεση να μην ταυτίζονται αυτές με την απολιγνιτοποίηση και να μη συνδέονται με αυτή. Καθώς το white dragon αφορά σε τεχνολογία που θα έχει αναπτυχθεί πλήρως σε χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών, θα πρέπει παράλληλα να τρέχουν κι άλλες οικονομικές δραστηριότητες, να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα του προγράμματος ΔΑΜ και να ολοκληρωθεί η μετάβαση στα νέα παραγωγικά μοντέλα πριν την απολιγνιτοποίηση.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαος Συλλίρης δήλωσε επίσης σύμφωνος με την «επανα-λιγνιτοποίηση», όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε, παρόλο που συντελείται κάτω από έκτακτες συνθήκες, γιατί έστω κι έτσι και για αόριστο χρονικό ορίζοντα, παρατάθηκε η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, δίνοντας οικονομική ανάσα στην περιοχή και αυξήθηκε η χρήση του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, εξασφαλίζοντας εν μέρει την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας.

Τα μέλη του ΚΚΕ, στην τοποθέτησή τους σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση, ανέφεραν ότι δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» αλλά αποτελεί ένα τελευταίο βήμα στην πορεία απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις. Στον αντίποδα, το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ενέργεια που διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη 3 κριτήρια:

  1. Την πρόσβαση του λαού σε φθηνό ρεύμα
  2. Την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας
  3. Τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας
  4. Την προστασία του περιβάλλοντος

Άποψή τους είναι ότι μπορούν να συνδυαστούν τα παραπάνω κριτήρια, αξιοποιώντας όλες τις μορφές ενέργειας (πχ. Λιγνίτης, γεωθερμία, υδρογονάνθρακες, υδροηλεκτρικά, φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.α.) με μια πολιτική που αντιμετωπίζει την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.

Ως προς τα μέτρα για την ανακούφιση από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, τα μέλη του ΚΚΕ κατέθεσε τις προτάσεις του για άμεση και πλήρη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων χωρίς τις δεσμεύσεις του χρηματιστηρίου ρύπων που αυξάνουν τεχνητά την τιμή του λιγνίτη, την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και της ρήτρας αναπροσαρμογής, την απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ προς τη Ρωσία που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου, όπως οι εφοπλιστές, θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου αμερικάνικου LNG.

Ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα της οικονομίας που υπηρετεί το κέρδος του κεφαλαίου και όχι τις λαϊκές ανάγκες, για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι αλλά για τη διαφοροποίηση των λύσεων που επιλέγονται γι’ αυτά, για την ανάγκη αντιμετώπισής τους με μία συνολική φιλολαϊκή στρατηγική και για το πόσο σημαντικό είναι να αναδεικνύονται τα προβλήματα σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς σε κεντρικές υπηρεσίες αναλώνονται με άλλα θέματα, που δεν αγγίζουν τόσο τον πολίτη.

Tags: ΤΕΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Λόγω διακοπής ρεύματος Αρρυθμία και διακοπή υδροδότησης την Κυριακή  22/5, στις Τ.Κ. Κρόκου, Α. Κώμης, Κ. Κώμης, Κήπου, Καισαρειάς, Σπάρτου, Σταυρωτής, Πύργου, Ανατολής, Αμυγδαλιάς.  

Next Post

Σιάτιστα: Διάρρηξη στο ΕΠΑΛ

Next Post
Επαλ

Σιάτιστα: Διάρρηξη στο ΕΠΑΛ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • αγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών
  • Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr