• Latest

ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: Εργατική Πρωτομαγιά, ούτε βήμα πίσω από τα εργατικά δικαιώματα

1 Μαΐου 2020
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του

26 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»

26 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία . Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί το πρόγραμμα HELIOS+ στη Δυτική Μακεδονία

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερα χρόνια ΔΕΗ blue – «Οδηγεί» το μέλλον της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας σημαντικά στην μετάβαση προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Χειμερινές φορτίσεις με επιβραβεύσεις και προνόμια από τη ΔΕΗ blue και τη Visa

26 Νοεμβρίου 2025
Παραιτήθηκε η Καλλιόπη Σεμερτζιδου απο τη θέση της Συντονίστριας της ΝΔ Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

«Δεν έχω Ferrari, ένα μοτοποδήλατο έχω μόνο», λέει η Σεμερτζίδου στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

26 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δημοτικά σχολεία: Τέλος η βαριά σχολική τσάντα – Η μεγάλη αλλαγή

26 Νοεμβρίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Γιατί παχαίνουμε μετά τα 50 – Πώς θα «ξυπνήσουμε» το μεταβολισμό μας

26 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον e-ΕΦΚΑ για το 2026: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες εισφορές

26 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Εβδομάδα Εράτυρας στην Κοζάνη

Δήμος Βοΐου: Εβδομάδα Εράτυρας στην Κοζάνη

26 Νοεμβρίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να κάνετε αν δεν λάβετε τα χρήματα

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: Εργατική Πρωτομαγιά, ούτε βήμα πίσω από τα εργατικά δικαιώματα

sierafm by sierafm
1 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα που θυμόμαστε και τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες των εργατών στο Σικάγο του 1886, τους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε ολόκληρο τον κόσμο, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πανδημία, η οποία αναδεικνύει το διαχρονικό μήνυμα του αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, και εργασιακά δικαιώματα ως πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μια πανδημία που αποκάλυψε με τον πιο έντονο τρόπο τις καταστροφικές επιπτώσεις του νεοφιλελεύθερου δόγματος, της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Συγχρόνως ανέδειξε την απλή αλήθεια, ότι ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις συνθήκες για οικονομική και κοινωνική ευημερία. Στις δύσκολες ώρες ήταν οι εργαζόμενοι στην υγεία, στα καταστήματα τροφίμων, στην παιδεία, στις υπηρεσίες ντελίβερι, στην καθαριότητα, οι «αόρατοι» εργαζόμενοι, που στήριξαν με αυταπάρνηση το κοινωνικό σύνολο.
Η επόμενη μέρα είναι απολύτως κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της εργασίας , των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των εργασιακών τους κατακτήσεων. Θα υπερισχύσουν οι νεοφιλελεύθερες συνταγές για την πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων, με μειώσεις μισθών, ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας και γενίκευση των απολύσεων ή θα στηριχθούν οι μισθοί, τα εργασιακά δικαιώματα, το δημόσιο σύστημα παιδείας και το δημόσιο σύστημα υγείας ώστε να σταθεί όρθια η κοινωνία και η οικονομία.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και την πλήρη ταύτιση με τις επιταγές του ΣΕΒ, με μέτρα όπως η κατάργηση της δήλωσης των ωραρίων, η επιδότηση της αναστολής εργασίας (με 533 ευρώ το μήνα) και όχι των μισθών, οι διατάξεις για την εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό και την υποχρεωτική κινητικότητα των εργαζομένων και ακόμα περισσότερο με το «νέο εργατικό δίκαιο» πλήρους απορρύθμισης της εργασίας που σχεδιάζει για την επόμενη μέρα. Για αυτό και επιτρέπει την προσεχή Δευτέρα το άνοιγμα 70.000 επιχειρήσεων, δίχως κανένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι και η μεγάλη κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση και στα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπεί να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για διάλυση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στους δρόμους της διαπλοκής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών στηρίζοντας τον κόσμο της εργασίας και θα αγωνιστεί για τα δίκαια αιτήματα του, ώστε να κρατηθεί η κοινωνία ΟΡΘΙΑ και να απολαμβάνει τα δημόσια αγαθά!
Ο κόσμος της εργασίας και όλες οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις.
-ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες κλιμάκιο της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ κατέθεσε στεφάνι στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας τιμώντας τη μνήμη των αγωνιστών εργατών που θυσιάστηκαν στον αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Tags: ΣΥΡΙΖΑ
Previous Post

Συνελήφθη 30χρονος στην Κοζάνη με ηρωίνη

Next Post

Σωματεία του ΠΑΜΕ τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά

Next Post

Σωματεία του ΠΑΜΕ τίμησαν την εργατική Πρωτομαγιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του
  • Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»
  • Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του
  • Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία . Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.
  • Η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί το πρόγραμμα HELIOS+ στη Δυτική Μακεδονία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr