• Latest
λεωφορειο κτελ

Σχολεία: Νέου τύπου υπεύθυνες δηλώσεις για τις πενταήμερες εκδρομές

11 Νοεμβρίου 2024
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολεία: Νέου τύπου υπεύθυνες δηλώσεις για τις πενταήμερες εκδρομές

sierafm by sierafm
11 Νοεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
λεωφορειο κτελ
0
SHARES
32
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με τις πρώτες πολυήμερες εκδρομές να διοργανώνονται ήδη στα σχολεία, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών συνεχίζουν τις πιέσεις προς το υπουργείο Παιδείας ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που τους καλύπτει. Το χρονοδιάγραμμα της πολιτικής ηγεσίας προβλέπει την ανακοίνωση ενός νέου πλαισίου που θα διέπει τις εκδρομές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το περιεχόμενο του νέου σχεδίου, το οποίο αναμένεται να μεταφέρει το νέο πλαίσιο κανόνων που ισχύει εντός του σχολείου (αυστηροποίηση ποινών σε μαθητές) και σε οποιαδήποτε εκτός έδρας διοργάνωση, ώστε να δοθούν «επιπλέον εργαλεία στους εκπαιδευτικούς», όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί, κυρίως η ΟΛΜΕ, ζητάνε επιτακτικά ένα πλαίσιο που να προστατεύει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι, όπως σημειώνουν, άδικα δέχονται κατηγορίες και στοχοποιούνται καθώς δεν υπάρχουν κεντρικές οδηγίες. Ηδη η ομοσπονδία έχει κάνει κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς για αποχή από τις εκδρομές μέχρι τα Χριστούγεννα, χωρίς ακόμα να έχουν προκληθεί προβλήματα, με ελλείψεις σε συνοδούς, αν και είναι ακόμα νωρίς.

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η αυστηροποίηση κάποιων ποινών στις εκδρομές, ώστε να ισχύει το ίδιο πλαίσιο που ισχύει εντός σχολείου για κινητά, αλλά και σχολικό εκφοβισμό, όπως και για οποιαδήποτε πράξη παραβατικότητας. Επιπλέον, κατά καιρούς η πολιτική ηγεσία έχει μιλήσει και για μία γενικότερη «στροφή» των εκδρομών, πέραν των πολυήμερων που γίνονται στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, σε έναν πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με πιο στοχευμένες επισκέψεις.

Μέχρι στιγμής, σε συναντήσεις που είχε με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, η πρώτη υπογράμμισε το ζήτημα δημιουργίας ενός κεντρικού πλαισίου και η δεύτερη τεχνικά θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν κωλύματα και γραφειοκρατία στη διεύθυνση του σχολείου, διακινδυνεύοντας τη μη πραγματοποίηση ακόμα κι ενός απλού περιπάτου.

Η πολιτική ηγεσία έχει δηλώσει ότι παραμένει ανοιχτή στον διάλογο για τη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου και πώς συμμερίζεται τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών σχετικά με το πλαίσιο που διέπει τις εκδρομές.

Εδώ και χρόνια βέβαια, ύστερα από μία σειρά γεγονότων όπως παραβατικές συμπεριφορές ή ακόμα και περιστατικά με μεθύσια από ανηλίκους σε εκδρομές, πολλά σχολεία έχουν… πάρει την κατάσταση στα χέρια τους.

Δεν είναι καινούργιο πολλοί διευθυντές να ζητούν υπεύθυνες δηλώσεις -σε κάποιες περιπτώσεις πολυσέλιδες-, στις οποίες προβλέπονται λεπτομερώς το πρόγραμμα της εκδρομής, συστάσεις προς τους μαθητές, προειδοποιήσεις προς τους γονείς, σε μία προσπάθεια να κάνουν κοινωνούς και υπεύθυνους οποιαδήποτε παρεκτροπής και τους κηδεμόνες.

Σε άλλες περιπτώσεις, τις υπεύθυνες δηλώσεις συνοδεύουν διαδικτυακές ενημερώσεις του Συλλόγου Γονέων ή και όλων των γονέων, προειδοποιήσεις ότι σε περίπτωση που ένας μαθητής παραφερθεί, ο γονέας είναι υποχρεωμένος με δικά του έξοδα να παραλάβει τον ανήλικο πριν ολοκληρωθεί η εκδρομή ή να αναλάβει τα έξοδα σε περίπτωση κάποιου βανδαλισμού. Αλλα σχολεία αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα της εκδρομής, στα καταστήματα εστίασης που θα επισκεφθούν οι μαθητές και προτρέπουν τους γονείς να τους ενημερώσουν σχετικά με την απαγόρευση στην κατανάλωση ποτών και καπνού.

Τα παραπάνω βέβαια δεν έχουν νομική ισχύ -σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας καμία υπεύθυνη δήλωση δεν αφαιρεί την ευθύνη για εποπτεία και έλεγχο από τον εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια της εκδρομής, όπως ακριβώς ισχύει και εντός του σχολείου- και γίνονται σε ένα άτυπο πλαίσιο ενός ανοιχτού διαύλου με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, γι’ αυτό και οι συνδικαλιστές επιμένουν να ζητούν ένα θεσμικό πλαίσιο.

«Αυτό που ζητάμε είναι να δοθούν κεντρικά οδηγίες, μεταξύ αυτών και για τα μέρη όπου μπορούμε να επισκεφθούμε στο πλαίσιο μιας πολυήμερης εκδρομής, αυτές να περάσουν στον εσωτερικό κανονισμό του κάθε σχολείου, να ενημερωθούν οι γονείς για το πλαίσιο που τηρείται στην κάθε εκδρομή ή εκδήλωση από το απόγευμα και μετά, ώστε κανένας εκπαιδευτικός να μην κινείται μόνος του και να είναι απροστάτευτος», σημειώνει στον «Ε.Τ.» ο καθηγητής και μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, κ. Νικηφόρος Κωνσταντίνου.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΟΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Previous Post

Ζευγάρι μάζευε ελιές σε ξένο ελαιώνα – Συνελήφθη ο άνδρας, αναζητείται η γυναίκα

Next Post

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν αρκούν για βέβαιο συμπέρασμα» – Τι λέει ιατροδικαστής για τα νεκρά βρέφη από την Αμαλιάδα

Next Post
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν αρκούν για βέβαιο συμπέρασμα» – Τι λέει ιατροδικαστής για τα νεκρά βρέφη από την Αμαλιάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr