• Latest
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Τα σημαντικά οφέλη όσων ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής

6 Σεπτεμβρίου 2019
Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας

9 Δεκεμβρίου 2025
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας

9 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

9 Δεκεμβρίου 2025
Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες  Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο

9 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Kοζάνη: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και Λευκή Νύχτα με SICARIO

9 Δεκεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

Ευχαριστήριο από τους Λαμπηδόνες

9 Δεκεμβρίου 2025

Δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους το Επιμελητήριο Κοζάνης – Ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα

9 Δεκεμβρίου 2025
ΓΡΕΒΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Γρεβενών

9 Δεκεμβρίου 2025

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τον προϋπολογισμό

9 Δεκεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Δώστε τώρα ή πραγματικές λύσεις στήριξης των αγροτών ή τη δημοκρατική λύση των εκλογών»

9 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

Δήμος Γρεβενών: Μαγικά Χριστούγεννα στην «Χώρα των Ξωτικών».

9 Δεκεμβρίου 2025
ζαχαρη

Πώς θα βγάλετε τη ζάχαρη από το πιάτο σας – 8 πρακτικές συμβουλές

9 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα σημαντικά οφέλη όσων ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής

sierafm by sierafm
6 Σεπτεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πολλά είναι τα οφέλη για όσους υιοθετούν υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διενεργήθηκε από την επιστημονική επιθεώρηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Έρευνας για το Διαβήτη. Σύμφωνα με αυτήν, μειώνεται κατά 75% ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη Τύπου 2. Παράλληλα, όσοι τις ακολουθούν ενώ ήδη πάσχουν από τη νόσο, ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών και θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Η συγκεκριμένη συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στη «Diabetologia», είναι η πρώτη που εκτίμησε το πώς ο συνδυασμός ποικίλων υγιεινών συνηθειών επιδρά αφενός στην εμφάνιση του διαβήτη Τύπου 2 και αφετέρου στα ποσοστά θνησιμότητας ατόμων με την ασθένεια.

Από την μετα-ανάλυση 14 μελετών, στις οποίες μετείχαν 1.116.248 εθελοντές από πολλές χώρες, διαπιστώθηκε ότι το 14% αυτών υιοθετούσε έναν υγιεινό τρόπο ζωής ενώ το 11% είχε ανθυγιεινές συνήθειες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε όλες τις χώρες.

Στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης, στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο εθελοντές, διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός πολλών παραγόντων υγιούς τρόπου ζωής μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη Τύπου 2. Αν και το σωματικό βάρος επηρεάζει σημαντικά την εμφάνιση διαβήτη, ο συνδυασμός παραγόντων που αφορούν τον τρόπο ζωής φαίνεται να διαδραματίζει πιο σημαντικό ρόλο.

Εξάλλου, η σωματική δραστηριότητα, η ποιότητα της διατροφής, οι συνήθειες ύπνου επηρεάζουν το σωματικό βάρος. Βρέθηκε ότι με την προσθήκη κάθε φορά ενός παράγοντα υγιεινού τρόπου ζωής ο κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη μειωνόταν κατά 11-16%.

Φάνηκε, επίσης, το όφελος της υιοθέτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής στη διαχείριση της ασθένειας από τους πάσχοντες. Συγκεκριμένα, συγκριτικά με εκείνους που δεν ακολουθούσαν υγιεινό τρόπο ζωής, αυτοί που το έκαναν είχαν 56% μικρότερη πιθανότητα θανάτου οποιασδήποτε αιτιολογίας, 49% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους, 31% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από καρκίνο και 52% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σημαντική η αλλαγή του τρόπου ζωής

Τα αποτελέσματα αυτά, σύμφωνα με τις εκκλήσεις της Αμερικανικής Εταιρείας κατά του Διαβήτη και άλλων οργανισμών που υποστηρίζουν ότι η αλλαγή του τρόπου ζωής συνιστούν σημείο εκκίνησης για τη διαχείριση της νόσου.

Η μείωση των θανάτων από μη μεταδοτικές νόσους είναι ένας από τους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη μέχρι το 2030. «Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων και ασθενειών στους πάσχοντες από διαβήτη Τύπου 2 οφείλεται σε επιπλοκές και καρδιαγγειακές νόσους, η πρόληψη μέσω της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι επιτακτική ανάγκη», τονίζουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και συνεχίζουν, λέγοντας: «Σε ατομικό επίπεδο οι άνθρωποι πρέπει να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες, όπως σωματική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ. Στο επίπεδο, όμως, του πληθυσμού, οι κυβερνήσεις οφείλουν να διευκολύνουν τις αλλαγές αυτές στον τρόπο ζωής κάνοντας τις υγιεινές επιλογές προσβάσιμες, προσιτές και βιώσιμες για όλους».

Στη συγκεκριμένη μελέτη, έγινε σε πρώτη φάση ανασκόπηση από 14 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 1.116.248 εθελοντές από τις ΗΠΑ, την Ασία, την Ευρώπη και την Ωκεανία, με ηλικία από 38 έως 73 έτη, οι οποίοι παρακολουθούνταν από 2,7 έως 20,8 χρόνια.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση από άλλες δέκα έρευνες από τις ΗΠΑ, την Ασία, την Ευρώπη και μία διεθνής έρευνα, στις οποίες συμμετείχαν 34.385 διαβητικοί Τύπου 2. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 49 με 69 έτη και αυτοί παρακολουθούνταν από 4 έως 21 χρόνια.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Οι αθώες συνήθειες που μας γερνούν πρόωρα

Next Post

Κοινωφελής Εργασία: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις –Τι θα γίνει με παράταση & νέο πρόγραμμα

Next Post
οαεδ εργασια ανεργια

Κοινωφελής Εργασία: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις –Τι θα γίνει με παράταση & νέο πρόγραμμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Καστοριάς: Έναρξη Εορταστικής Περιόδου με τη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου  στην Πλατεία Ομονοίας
  • Εκτροφείς Γουνοφόρων: Έγκριση Χρηματοδότησης της Επιδημιολογικής Μελέτης του ιού της Μόρβας
  • Κάλεσμα από τους Γεωργοκτηνοτρόφους και μελισσοκόμους Δυτικής Μακεδονίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Σιάτιστα την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου
  • Στο Μπλόκο των Αγροτών στη Σιάτιστα οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο
  • Kοζάνη: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και Λευκή Νύχτα με SICARIO

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr