• Latest
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Τα ύποπτα σημάδια που μαρτυρούν καρδιολογικό πρόβλημα

30 Ιουνίου 2023
αρκουδακι

Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!

6 Ιουλίου 2025
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα ύποπτα σημάδια που μαρτυρούν καρδιολογικό πρόβλημα

sierafm by sierafm
30 Ιουνίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ
0
SHARES
62
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Η λίστα με τα συμπτώματα που συχνά οι άνθρωποι τα υποεκτιμούν ή τα… διαβάζουν λάθος – Το μήνυμα κινδύνου δεν εκπέμπεται μόνο από την περιοχή της καρδιάς, αλλά συμμετέχει όλο το σώμα

To σφίξιμο, το αίσθημα πίεσης ή ο πόνος στο στήθος αποτελούν κλασικά σημάδια που μαρτυρούν πιθανό καρδιολογικό πρόβλημα, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι τα μοναδικά. Μάλιστα, και σύμφωνα με τους ειδικούς, στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ακόμα περισσότερα ύποπτα συμπτώματα, τα οποία όμως συχνά οι άνθρωποι τα υποεκτιμούν ή τα… διαβάζουν λάθος, με αποτέλεσμα να μη λαμβάνουν τη βοήθεια που χρειάζονται σε περίπτωση μιας επείγουσας ιατρικής κατάστασης όπως είναι η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό ή να καθυστερούν η διάγνωση και η θεραπεία τους σύμφωνα με τα ΝΕΑ.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το σώμα τους καλύτερα από τον καθένα, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού τους. Γενικά, εάν αισθάνεστε συνεχώς ότι κάτι δεν είναι «σωστό» ή βιώνετε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο, απαιτείται να υποβληθείτε σε ιατρική εξέταση» σημειώνει ο Parag Joshi, M.D., καρδιολόγος του Κέντρου «Ciccarone» για την Πρόληψη της Καρδιακής Νόσου του Johns Hopkins.

Και προσθέτει με νόημα πως το μήνυμα κινδύνου δεν εκπέμπεται μόνο από την περιοχή της καρδιάς, αντιθέτως μπορεί να συμμετέχει όλο το σώμα.

Τα… κρυφά μηνύματα

Πολλά σωματικά συμπτώματα που σχετίζονται με την καρδιά συνδέονται στενά με την ανεπαρκή ροή αίματος μέσω των αρτηριών προς την καρδιά, εξηγεί ο ειδικός. Υπάρχουν όμως και ενοχλήσεις που σπάνια κάποιος θα συσχέτιζε με νόσημα του καρδιαγγειακού συστήματος, με αποτέλεσμα η κλινική εικόνα του ασθενή να… θολώνει.

Ποια είναι αυτά; Ο Dr. Joshi αναφέρει τα εξής:

Πόνος στο σαγόνι και στον αυχένα: Ο πόνος στο στήθος δεν επικεντρώνεται πάντα στην περιοχή της καρδιάς. Μπορεί να αντανακλάται στην περιοχή του σαγονιού ή του αυχένα, προκαλώντας σύγχυση, καθώς τα συμπτώματα μπερδεύουν.

Ναυτία και φούσκωμα: Ειδικά οι γυναίκες συχνά περιγράφουν αυτού του είδους την ενόχληση. Σε κάποιες περιπτώσεις ο έμετος μπορεί να προηγηθεί του πόνου στο στήθος.

Συνολική κόπωση: Οταν η καρδιά σας δυσκολεύεται να αντλήσει αποτελεσματικά αίμα, ο πνεύμονας και οι μύες τροφοδοτούνται με μικρότερες ποσότητες. Η δύσπνοια και η κούραση κατά τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως το ανέβασμα σκαλοπατιών ή το περπάτημα μικρής έντασης, θα πρέπει να λειτουργήσουν όπως η… κόκκινη σημαία.

Τα… άσχετα συμπτώματα

Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν ή να μην έχουν σαφή συσχέτιση με καρδιακές παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με τον Dr. Joshi είναι σημαντικό να γίνει ένας έλεγχος καρδιάς, ιδίως σε εκείνους που έχουν παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο.

Υπνική άπνοια: Πρόκειται για μία πολύ συχνή διαταραχή και περιγράφει τη διακοπή της αναπνοής για μερικά δευτερόλεπτα έως και λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η πάθηση αυτή έχει συνδεθεί με υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Πιο συγκεκριμένα, οι ασθενείς με υπνική άπνοια νιώθουν πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς διαταράσσεται ο ύπνος τους, και έχει συσχετιστεί με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, παχυσαρκία και ατυχήματα που σχετίζονται με την οδήγηση ή την εργασία.

Δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης: Αν και οι άνδρες συχνά δεν συνδέουν τα προβλήματα της… κρεβατοκάμαρας με την καρδιά, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι ένα πολύ πρώιμο σημάδι της αρτηριακής βλάβης. «Ενα πρόβλημα των αιμοφόρων αγγείων σε μια περιοχή του σώματος είναι πιθανόν να σχετίζεται με αντίστοιχα προβλήματα σε μια άλλη περιοχή» διευκρινίζει ο ειδικός.

Κράμπες, πόνος ή μούδιασμα στις γάμπες κατά το περπάτημα: Ο πόνος στα πόδια, ο οποίος εκδηλώνεται κατά την κίνηση ή την άσκηση και υποχωρεί όταν σταματά η φυσική δραστηριότητα, μπορεί να είναι σημάδι περιφερικής αγγειακής νόσου, μιας διαταραχής του κυκλοφορικού. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη νόσο συχνά έχουν αθηροσκλήρωση – δηλαδή συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Σημειώνεται πως στη χώρα μας και σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα (ΕΛΣΤΑΤ με δεδομένα του 2019) η κύρια αιτία θανάτου είναι τα νοσήματα του κυκλοφορικού (35,4%). Αντίστοιχα, στην Ευρώπη καταγράφονται ετησίως πάνω από 4 εκατομμύρια θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα, χιλιάδες από τους οποίους οφείλονται στην έλλειψη ελέγχου της χοληστερόλης, έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΚΑΡΔΙΑσυμπτωματα
Previous Post

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα από ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ

Next Post

Κιβωτός του Κόσμου: Ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Next Post
Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!
  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr