• Latest
ΒΟΥΛΗ

Την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -Θρίλερ με τους 151

16 Ιανουαρίου 2019
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών

26 Φεβρουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)

26 Φεβρουαρίου 2026
Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!

26 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)

26 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη λόγω βλάβης

26 Φεβρουαρίου 2026
Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Ο Δήμος Γρεβενών στη «Μεγάλη Γιορτή για Άσκηση και Διατροφή» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

26 Φεβρουαρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για προμήθεια οικοδομικών υλικών για την 9η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία

26 Φεβρουαρίου 2026
Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

Νέα διοίκηση στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κοζάνης

26 Φεβρουαρίου 2026
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Αναζήτηση Προσωπικού – Σαντορίνη (Φηροστεφάνι)

26 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή Αγ. Αθανασίου και Παναγίας την Πέμπτη 26/2

26 Φεβρουαρίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σερβίων την Δευτέρα 2/2

26 Φεβρουαρίου 2026
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από παρεκκλήσι Ιερού Ναού στην πόλη της Κοζάνης

26 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -Θρίλερ με τους 151

sierafm by sierafm
16 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται η συμφωνία των Πρεσπών» την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στις επιτροπές θα έρθει μέχρι την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» με τις 151 ψήφους που θέλει η κυβέρνηση.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης κυκλοφόρησαν φήμες ότι η κυβέρνηση επισπεύδει την εισαγωγή στην Βουλή του νομοσχεδίου με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο η Βουλή και το ΥΠΕΞ δήλωναν άγνοια. Υπενθυμίζεται ότι για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας και οι εικασίες ανέφεραν ότι η εσπευσμένη ψήφιση του νομοσχεδίου σχετίζονταν με αυτό.

Μέσα στην εβδομάδα στις επιτροπές της Βουλής οι Πρέσπες, την άλλη στην Ολομέλεια

Ωστόσο, αργά το βράδυ, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ρώτησαν τον πρόεδρο της Βουλής για το χρονοδιάγραμμα.

Ερωτώμενος αν θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάτι τέτοιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συζήτησή της θα γίνει χωρίς καμία βιασύνη.

«Καμία βιασύνη και καμία προπέτεια δεν υπάρχει ως προς τη συζήτησή της. Όλα είναι ανοικτά και αποσαφηνισμένα. Δεν υπάρχει καμία διάθεση η κυβέρνηση να προκαταλάβει ή να περιορίσει και να φιμώσει τους βουλευτές. Θα γίνει με άπλα η συζήτηση της στην επιτροπή, το ίδιο θα γίνει και στην ολομέλεια», διαβεβαίωσε.

Με βάση τις πληροφορίες, η συζήτηση μπορεί να κρατήσει μία ημέρα στις επιτροπές και δύο στην Ολομέλεια.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν υπερψηφιστεί η συμφωνία από 151 βουλευτές – μετά τις πληροφορίες ότι το Ποτάμι σκέφτεται την αποχή ο κ. Βούτσης είπε:

«Κανείς δεν θα θέσει ζήτημα μη ισχύος (ούτε οι διεθνείς οργανισμοί) αλλά καλό είναι για τη χώρα και τη Βουλή να υπάρχει μία σαφής πλειοψηφία». Όπως είπε «δεν πρέπει αλλά πρέπει…» αναφερόμενος στην ανάγκη επίτευξη απόλυτης πλειοψηφίας.

Ο διάλογος του προέδρου της Βουλής με δημοσιογράφους:

  • Δημοσιογράφοι: Με 151 η συμφωνία των Πρεσπών;
  • Βούτσης: Δεν πρέπει, αλλά πρέπει, είναι πολιτικό το θέμα, κατ’ ελάχιστο. Δεν είναι ανάγκη εκ του Συντάγματος να έχει το 151, αλλά πρέπει κι έτσι έχει τεθεί, έχει γίνει κοινά αποδεκτό, για να είναι ισχυρή, υπάρχει άποψη για τους 151.
  • Δημοσιογράφοι: Αν δεν τους έχει; Όχι λιγότερο από 151;
  • Βούτσης: Ετσι είναι το σωστό
  • Δημοσιογράφοι: Αν είναι λιγότεροι;
  • Βούτσης: Θα υπάρχει ένα ζήτημα περιορισμένης ισχύος ως προς την ερμηνεία που θα μπορούσε η αντιπολίτευση να δώσει επί του ζητήματος, το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Δεν πρόκειται κανείς να θέσει ζήτημα μη ισχύος της συμφωνίας. Καλό είναι για τη χώρα και για τη Βουλή και για την κυβέρνηση να υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία. Είναι ιστορική συμφωνία
  • Δημοσιογράφοι: Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν…
  • Βούτσης: Αφήστε εμένα να χαμογελώ εγώ περισσότερο…

Το ξανασκέφτεται ο Θεοδωράκης

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για το εάν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές. Και τούτο διότι ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς άφησε να εννοηθεί πως το κόμμα του είναι σε δίλημμα ή να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ή να απέχει από την ψηφοφορία.

Ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε αρχικά ότι το ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά από τα αρνητικά για τη χώρα μας και γι’ αυτό την στηρίζουμε. Πρέπει να δούμε το μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση ώστε να παίξουμε το ρόλο μας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Η συμφωνία είναι και αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας που είναι δύσκολο να βρεθεί στο μέλλον»

Ωστόσο στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει σίγουρα να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε το πλαίσιο αυτό για να εκφραστούμε με τον κατάλληλο τρόπο»

Στο Ποτάμι υπάρχουν δύο προτάσεις:

Η μία λέει «ναι» στην υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και η άλλη ανοχή διά της απουσίας των βουλευτών από την σχετική ψηφοφορία δεδομένου ότι οι κύριοι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν συμφωνία.

Οπως έγραφε πρώτο το iefimerida.gr ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι εξαιρετικά προβληματισμένος με τις εξελίξεις και με το πώς θα γίνει αποδεκτή η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κοινή γνώμη, αφού πολλοί την ερμηνεύουν ως ένα είδος ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ υπάρχουν και στελέχη που ζητούν αλλαγή στάσης.

Έντονη είναι και η πίεση από τη βάση του κόμματος, που ζητά εξηγήσεις από τον επικεφαλής του Ποταμιού πώς γίνεται να πολεμάει τη λαϊκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί τέσσερα χρόνια και τώρα να κάνει τα «ρεπό» του Καμμένου.

Αλλάζουν οι συσχετισμοί αν το Ποτάμι επιλέξει αποχή

Σε περίπτωση που το Ποτάμι επιλέξει την αποχή, αλλάζουν οι συσχετισμοί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση μέχρι τώρα υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι διαθέτει άνετα την πλειοψηφία και με περισσότερες μάλιστα ψήφους από όσες θα πάρει στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Μέχρι στιγμής οι δεδομένες ψήφοι του «ναι» υπέρ των Πρεσπών είναι:

  • Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • Η ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα
  • Ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης
  • Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος
  • Και η διαγραφείσα από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά
  • Σύνολο: 149 ψήφοι

Αρχικά σε αυτές τις ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ συνυπολογίζονταν και οι τρεις του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) και ενδεχομένως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος είχε συνδέσει την ψήφο του με τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Τι θα κάνει ο Θεοχαρόπουλος

Στην ΔΗΜΑΡ έχουν προγραμματίσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 20 Ιανουαρίου όπου θα αποφασίσουν αν θα στηρίξουν ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών. Εφόσον επισπευσθεί η διαδικασία εισαγωγής στην Βουλή τότε την προηγούμενη θα συγκληθεί εκτάκτως η Κ.Ε. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα κάνει την εισήγηση εφόσον έχει όλα τα δεδομένα μπροστά του, ενώ θεωρείται ότι η στάση του Ποταμιού θα επηρεάσει εν πολλοίς και την δική του στάση. Ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο -ακόμη και με την δική του θετική ψήφο – η συμφωνία των Πρεσπών να μην συγκεντρώσει 151 αλλά 150 ψήφους εφόσον οι τρεις από το Ποτάμι επιλέξουν αποχή. Σε περίπτωση που ο κ. Θεοχαρόπουλος εισηγηθεί στην ΔΗΜΑΡ την αποχή, ακολουθώντας το Ποτάμι, τότε οι ψήφοι κατεβαίνουν στους 149.

Κοινοβουλευτικά απαιτείται απλή πλειοψηφία, ωστόσο το ερώτημα πλέον είναι αν πολιτικά η κυβέρνηση «αντέχει» να περάσει την συμφωνία με λιγότερες ψήφους από 151.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Η Διοίκηση της 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Next Post

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

Next Post
πονοκεφαλος αγχος κουραση

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη και δημιουργία ενιαίου δικτύου σήμανσης των σημείων μαχών
  • Δύο (2) Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 στις 18:00 (Προϋπολογισμός) και 19:30 (Τακτική)
  • Φλώρινα: Απίστευτη μπάζα από απατεώνες. Επιχείρησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητο τους αστυνομικούς!!
  • Δήμος Κοζάνης: Δράσεις του Προγράμματος EcoZani, 18-19/2/2026 (Φωτογραφίες)
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Νεάπολη λόγω βλάβης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr