• Latest
ΒΟΥΛΗ

Την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -Θρίλερ με τους 151

16 Ιανουαρίου 2019
ΣΥΝΤΑΞΗ

Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992

12 Μαΐου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

12 Μαΐου 2026
Οχιά φιδι

Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα

12 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»

12 Μαΐου 2026
Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

12 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

12 Μαΐου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το «φαινόμενο του αφρού» στη Λίμνη Πολυφύτου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή το οικοσύστημα  

12 Μαΐου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

12 Μαΐου 2026
Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

12 Μαΐου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

12 Μαΐου 2026
φυσικο αεριο

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Προσοχή σε δήθεν επιδοτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου

12 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

12 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -Θρίλερ με τους 151

sierafm by sierafm
16 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται η συμφωνία των Πρεσπών» την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στις επιτροπές θα έρθει μέχρι την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» με τις 151 ψήφους που θέλει η κυβέρνηση.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης κυκλοφόρησαν φήμες ότι η κυβέρνηση επισπεύδει την εισαγωγή στην Βουλή του νομοσχεδίου με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο η Βουλή και το ΥΠΕΞ δήλωναν άγνοια. Υπενθυμίζεται ότι για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας και οι εικασίες ανέφεραν ότι η εσπευσμένη ψήφιση του νομοσχεδίου σχετίζονταν με αυτό.

Μέσα στην εβδομάδα στις επιτροπές της Βουλής οι Πρέσπες, την άλλη στην Ολομέλεια

Ωστόσο, αργά το βράδυ, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ρώτησαν τον πρόεδρο της Βουλής για το χρονοδιάγραμμα.

Ερωτώμενος αν θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάτι τέτοιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συζήτησή της θα γίνει χωρίς καμία βιασύνη.

«Καμία βιασύνη και καμία προπέτεια δεν υπάρχει ως προς τη συζήτησή της. Όλα είναι ανοικτά και αποσαφηνισμένα. Δεν υπάρχει καμία διάθεση η κυβέρνηση να προκαταλάβει ή να περιορίσει και να φιμώσει τους βουλευτές. Θα γίνει με άπλα η συζήτηση της στην επιτροπή, το ίδιο θα γίνει και στην ολομέλεια», διαβεβαίωσε.

Με βάση τις πληροφορίες, η συζήτηση μπορεί να κρατήσει μία ημέρα στις επιτροπές και δύο στην Ολομέλεια.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν υπερψηφιστεί η συμφωνία από 151 βουλευτές – μετά τις πληροφορίες ότι το Ποτάμι σκέφτεται την αποχή ο κ. Βούτσης είπε:

«Κανείς δεν θα θέσει ζήτημα μη ισχύος (ούτε οι διεθνείς οργανισμοί) αλλά καλό είναι για τη χώρα και τη Βουλή να υπάρχει μία σαφής πλειοψηφία». Όπως είπε «δεν πρέπει αλλά πρέπει…» αναφερόμενος στην ανάγκη επίτευξη απόλυτης πλειοψηφίας.

Ο διάλογος του προέδρου της Βουλής με δημοσιογράφους:

  • Δημοσιογράφοι: Με 151 η συμφωνία των Πρεσπών;
  • Βούτσης: Δεν πρέπει, αλλά πρέπει, είναι πολιτικό το θέμα, κατ’ ελάχιστο. Δεν είναι ανάγκη εκ του Συντάγματος να έχει το 151, αλλά πρέπει κι έτσι έχει τεθεί, έχει γίνει κοινά αποδεκτό, για να είναι ισχυρή, υπάρχει άποψη για τους 151.
  • Δημοσιογράφοι: Αν δεν τους έχει; Όχι λιγότερο από 151;
  • Βούτσης: Ετσι είναι το σωστό
  • Δημοσιογράφοι: Αν είναι λιγότεροι;
  • Βούτσης: Θα υπάρχει ένα ζήτημα περιορισμένης ισχύος ως προς την ερμηνεία που θα μπορούσε η αντιπολίτευση να δώσει επί του ζητήματος, το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Δεν πρόκειται κανείς να θέσει ζήτημα μη ισχύος της συμφωνίας. Καλό είναι για τη χώρα και για τη Βουλή και για την κυβέρνηση να υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία. Είναι ιστορική συμφωνία
  • Δημοσιογράφοι: Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν…
  • Βούτσης: Αφήστε εμένα να χαμογελώ εγώ περισσότερο…

Το ξανασκέφτεται ο Θεοδωράκης

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για το εάν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές. Και τούτο διότι ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς άφησε να εννοηθεί πως το κόμμα του είναι σε δίλημμα ή να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ή να απέχει από την ψηφοφορία.

Ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε αρχικά ότι το ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά από τα αρνητικά για τη χώρα μας και γι’ αυτό την στηρίζουμε. Πρέπει να δούμε το μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση ώστε να παίξουμε το ρόλο μας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Η συμφωνία είναι και αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας που είναι δύσκολο να βρεθεί στο μέλλον»

Ωστόσο στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει σίγουρα να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε το πλαίσιο αυτό για να εκφραστούμε με τον κατάλληλο τρόπο»

Στο Ποτάμι υπάρχουν δύο προτάσεις:

Η μία λέει «ναι» στην υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και η άλλη ανοχή διά της απουσίας των βουλευτών από την σχετική ψηφοφορία δεδομένου ότι οι κύριοι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν συμφωνία.

Οπως έγραφε πρώτο το iefimerida.gr ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι εξαιρετικά προβληματισμένος με τις εξελίξεις και με το πώς θα γίνει αποδεκτή η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κοινή γνώμη, αφού πολλοί την ερμηνεύουν ως ένα είδος ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ υπάρχουν και στελέχη που ζητούν αλλαγή στάσης.

Έντονη είναι και η πίεση από τη βάση του κόμματος, που ζητά εξηγήσεις από τον επικεφαλής του Ποταμιού πώς γίνεται να πολεμάει τη λαϊκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί τέσσερα χρόνια και τώρα να κάνει τα «ρεπό» του Καμμένου.

Αλλάζουν οι συσχετισμοί αν το Ποτάμι επιλέξει αποχή

Σε περίπτωση που το Ποτάμι επιλέξει την αποχή, αλλάζουν οι συσχετισμοί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση μέχρι τώρα υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι διαθέτει άνετα την πλειοψηφία και με περισσότερες μάλιστα ψήφους από όσες θα πάρει στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Μέχρι στιγμής οι δεδομένες ψήφοι του «ναι» υπέρ των Πρεσπών είναι:

  • Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • Η ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα
  • Ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης
  • Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος
  • Και η διαγραφείσα από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά
  • Σύνολο: 149 ψήφοι

Αρχικά σε αυτές τις ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ συνυπολογίζονταν και οι τρεις του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) και ενδεχομένως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος είχε συνδέσει την ψήφο του με τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Τι θα κάνει ο Θεοχαρόπουλος

Στην ΔΗΜΑΡ έχουν προγραμματίσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 20 Ιανουαρίου όπου θα αποφασίσουν αν θα στηρίξουν ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών. Εφόσον επισπευσθεί η διαδικασία εισαγωγής στην Βουλή τότε την προηγούμενη θα συγκληθεί εκτάκτως η Κ.Ε. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα κάνει την εισήγηση εφόσον έχει όλα τα δεδομένα μπροστά του, ενώ θεωρείται ότι η στάση του Ποταμιού θα επηρεάσει εν πολλοίς και την δική του στάση. Ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο -ακόμη και με την δική του θετική ψήφο – η συμφωνία των Πρεσπών να μην συγκεντρώσει 151 αλλά 150 ψήφους εφόσον οι τρεις από το Ποτάμι επιλέξουν αποχή. Σε περίπτωση που ο κ. Θεοχαρόπουλος εισηγηθεί στην ΔΗΜΑΡ την αποχή, ακολουθώντας το Ποτάμι, τότε οι ψήφοι κατεβαίνουν στους 149.

Κοινοβουλευτικά απαιτείται απλή πλειοψηφία, ωστόσο το ερώτημα πλέον είναι αν πολιτικά η κυβέρνηση «αντέχει» να περάσει την συμφωνία με λιγότερες ψήφους από 151.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Η Διοίκηση της 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Next Post

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

Next Post
πονοκεφαλος αγχος κουραση

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992
  • 77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
  • Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα
  • ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»
  • Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr