• Latest
ΒΟΥΛΗ

Την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -Θρίλερ με τους 151

16 Ιανουαρίου 2019
Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη

7 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025

7 Οκτωβρίου 2026
Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

7 Οκτωβρίου 2026
Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

Ανακύκλωση στην πράξη στο Τσοτύλι!

7 Οκτωβρίου 2026
Ημερίδα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  «Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τη διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου  των δημοσίων συμβάσεων»

Η απάντηση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Κώστα Δούβλου στον Γ. Μαγιάγκα. Κάθε κυβικό επιβαρύνει τη ΔΕΥΑΒ με 2 ευρώ!

7 Οκτωβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Δυτικής Μακεδονίας 2026-2030 – Άξονας Προτεραιότητας «Υγεία και Κοινωνική Συνοχή»

7 Οκτωβρίου 2026
Γεωπονικός Σύλλογος Νομού Κοζάνης: Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του συναδέλφου Θεόδωρου Θεοδωρόπουλου

Data Center στην Π.Ε. Κοζάνης: Ανάπτυξη με επιστημονική τεκμηρίωση και προστασία του περιβάλλοντος και της αγροτικής παραγωγής

7 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

Δήμος Βοΐου: 16οι Ευθύμιοι Ιππικοί Αγώνες στη Σιάτιστα

7 Οκτωβρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Να ανακληθεί η αδικαιολόγητη υπαγωγή του νέου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πολυμύλου της Εγνατίας Οδού στη Δ/νση Αστυνομίας Ημαθίας»

7 Οκτωβρίου 2026
Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

Μυϊκές κράμπες: 10+1 τροφές που τις προλαμβάνουν

7 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την επόμενη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή -Θρίλερ με τους 151

sierafm by sierafm
16 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Ολομέλεια της Βουλής έρχεται η συμφωνία των Πρεσπών» την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στις επιτροπές θα έρθει μέχρι την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «θρίλερ» με τις 151 ψήφους που θέλει η κυβέρνηση.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης κυκλοφόρησαν φήμες ότι η κυβέρνηση επισπεύδει την εισαγωγή στην Βουλή του νομοσχεδίου με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο η Βουλή και το ΥΠΕΞ δήλωναν άγνοια. Υπενθυμίζεται ότι για την Κυριακή έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας και οι εικασίες ανέφεραν ότι η εσπευσμένη ψήφιση του νομοσχεδίου σχετίζονταν με αυτό.

Μέσα στην εβδομάδα στις επιτροπές της Βουλής οι Πρέσπες, την άλλη στην Ολομέλεια

Ωστόσο, αργά το βράδυ, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες ρώτησαν τον πρόεδρο της Βουλής για το χρονοδιάγραμμα.

Ερωτώμενος αν θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα η συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν έχει υπόψη του κάτι τέτοιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η συζήτησή της θα γίνει χωρίς καμία βιασύνη.

«Καμία βιασύνη και καμία προπέτεια δεν υπάρχει ως προς τη συζήτησή της. Όλα είναι ανοικτά και αποσαφηνισμένα. Δεν υπάρχει καμία διάθεση η κυβέρνηση να προκαταλάβει ή να περιορίσει και να φιμώσει τους βουλευτές. Θα γίνει με άπλα η συζήτηση της στην επιτροπή, το ίδιο θα γίνει και στην ολομέλεια», διαβεβαίωσε.

Με βάση τις πληροφορίες, η συζήτηση μπορεί να κρατήσει μία ημέρα στις επιτροπές και δύο στην Ολομέλεια.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει αν δεν υπερψηφιστεί η συμφωνία από 151 βουλευτές – μετά τις πληροφορίες ότι το Ποτάμι σκέφτεται την αποχή ο κ. Βούτσης είπε:

«Κανείς δεν θα θέσει ζήτημα μη ισχύος (ούτε οι διεθνείς οργανισμοί) αλλά καλό είναι για τη χώρα και τη Βουλή να υπάρχει μία σαφής πλειοψηφία». Όπως είπε «δεν πρέπει αλλά πρέπει…» αναφερόμενος στην ανάγκη επίτευξη απόλυτης πλειοψηφίας.

Ο διάλογος του προέδρου της Βουλής με δημοσιογράφους:

  • Δημοσιογράφοι: Με 151 η συμφωνία των Πρεσπών;
  • Βούτσης: Δεν πρέπει, αλλά πρέπει, είναι πολιτικό το θέμα, κατ’ ελάχιστο. Δεν είναι ανάγκη εκ του Συντάγματος να έχει το 151, αλλά πρέπει κι έτσι έχει τεθεί, έχει γίνει κοινά αποδεκτό, για να είναι ισχυρή, υπάρχει άποψη για τους 151.
  • Δημοσιογράφοι: Αν δεν τους έχει; Όχι λιγότερο από 151;
  • Βούτσης: Ετσι είναι το σωστό
  • Δημοσιογράφοι: Αν είναι λιγότεροι;
  • Βούτσης: Θα υπάρχει ένα ζήτημα περιορισμένης ισχύος ως προς την ερμηνεία που θα μπορούσε η αντιπολίτευση να δώσει επί του ζητήματος, το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Δεν πρόκειται κανείς να θέσει ζήτημα μη ισχύος της συμφωνίας. Καλό είναι για τη χώρα και για τη Βουλή και για την κυβέρνηση να υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία. Είναι ιστορική συμφωνία
  • Δημοσιογράφοι: Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν…
  • Βούτσης: Αφήστε εμένα να χαμογελώ εγώ περισσότερο…

Το ξανασκέφτεται ο Θεοδωράκης

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για το εάν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τους 151 βουλευτές. Και τούτο διότι ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς άφησε να εννοηθεί πως το κόμμα του είναι σε δίλημμα ή να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών ή να απέχει από την ψηφοφορία.

Ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε αρχικά ότι το ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η συμφωνία των Πρεσπών είναι το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης με περισσότερα θετικά από τα αρνητικά για τη χώρα μας και γι’ αυτό την στηρίζουμε. Πρέπει να δούμε το μέλλον με εθνική αυτοπεποίθηση ώστε να παίξουμε το ρόλο μας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Η συμφωνία είναι και αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας που είναι δύσκολο να βρεθεί στο μέλλον»

Ωστόσο στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει σίγουρα να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον λαμβάνοντας υπόψιν βέβαια και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε το πλαίσιο αυτό για να εκφραστούμε με τον κατάλληλο τρόπο»

Στο Ποτάμι υπάρχουν δύο προτάσεις:

Η μία λέει «ναι» στην υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και η άλλη ανοχή διά της απουσίας των βουλευτών από την σχετική ψηφοφορία δεδομένου ότι οι κύριοι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν συμφωνία.

Οπως έγραφε πρώτο το iefimerida.gr ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι εξαιρετικά προβληματισμένος με τις εξελίξεις και με το πώς θα γίνει αποδεκτή η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κοινή γνώμη, αφού πολλοί την ερμηνεύουν ως ένα είδος ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ υπάρχουν και στελέχη που ζητούν αλλαγή στάσης.

Έντονη είναι και η πίεση από τη βάση του κόμματος, που ζητά εξηγήσεις από τον επικεφαλής του Ποταμιού πώς γίνεται να πολεμάει τη λαϊκιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επί τέσσερα χρόνια και τώρα να κάνει τα «ρεπό» του Καμμένου.

Αλλάζουν οι συσχετισμοί αν το Ποτάμι επιλέξει αποχή

Σε περίπτωση που το Ποτάμι επιλέξει την αποχή, αλλάζουν οι συσχετισμοί ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση μέχρι τώρα υποστηρίζει σε όλους τους τόνους ότι διαθέτει άνετα την πλειοψηφία και με περισσότερες μάλιστα ψήφους από όσες θα πάρει στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Μέχρι στιγμής οι δεδομένες ψήφοι του «ναι» υπέρ των Πρεσπών είναι:

  • Οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • Η ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα
  • Ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης
  • Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος
  • Και η διαγραφείσα από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά
  • Σύνολο: 149 ψήφοι

Αρχικά σε αυτές τις ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ συνυπολογίζονταν και οι τρεις του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) και ενδεχομένως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος είχε συνδέσει την ψήφο του με τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών από τον πρωθυπουργό.

Τι θα κάνει ο Θεοχαρόπουλος

Στην ΔΗΜΑΡ έχουν προγραμματίσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 20 Ιανουαρίου όπου θα αποφασίσουν αν θα στηρίξουν ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών. Εφόσον επισπευσθεί η διαδικασία εισαγωγής στην Βουλή τότε την προηγούμενη θα συγκληθεί εκτάκτως η Κ.Ε. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα κάνει την εισήγηση εφόσον έχει όλα τα δεδομένα μπροστά του, ενώ θεωρείται ότι η στάση του Ποταμιού θα επηρεάσει εν πολλοίς και την δική του στάση. Ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο -ακόμη και με την δική του θετική ψήφο – η συμφωνία των Πρεσπών να μην συγκεντρώσει 151 αλλά 150 ψήφους εφόσον οι τρεις από το Ποτάμι επιλέξουν αποχή. Σε περίπτωση που ο κ. Θεοχαρόπουλος εισηγηθεί στην ΔΗΜΑΡ την αποχή, ακολουθώντας το Ποτάμι, τότε οι ψήφοι κατεβαίνουν στους 149.

Κοινοβουλευτικά απαιτείται απλή πλειοψηφία, ωστόσο το ερώτημα πλέον είναι αν πολιτικά η κυβέρνηση «αντέχει» να περάσει την συμφωνία με λιγότερες ψήφους από 151.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Η Διοίκηση της 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Next Post

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

Next Post
πονοκεφαλος αγχος κουραση

5 σημάδια ότι το σώμα σου δεν αντέχει άλλες τοξίνες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αγιασμός και έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη
  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για συντήρηση δημοτικού οδικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Δημητρίου Υψηλάντη
  • Καλλιόπη Βέττα: Να επανεξεταστεί άμεσα ο υπολογισμός των ενισχύσεων για τις ζημιές από τον παγετό του 2025
  • Η Μόρφη Βοΐου συστήνεται ψηφιακά – Μια πρόσκληση γνωριμίας με τον τόπο και την ιστορία του
  • Δήμος Γρεβενών: Νέες παρεμβάσεις και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση του Γηπέδου της ΕΠΣ Γρεβενών «Χρήστος Ευαγγελόπουλος»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr