• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τι είναι το γαλλικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην ελληνική αστυνομία

29 Αυγούστου 2024
Δήμος Γρεβενών: Σημαντική πρόοδος στο έργο κατασκευής του δρόμου πρόσβασης προς το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα

Δήμος Γρεβενών: Σημαντική πρόοδος στο έργο κατασκευής του δρόμου πρόσβασης προς το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα

15 Ιουλίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

«Μεταφέρεται» για αύριο Τετάρτη 16/7 η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Σούπερ Ήρωες».

15 Ιουλίου 2025

Αντιδρούν στο γιγαντιαίο έργο ΑΠΕ στα Γρεβενά

15 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Η τοποθέτηση του Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας

15 Ιουλίου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Κανονικά θα διεξαχθεί η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Σούπερ Ήρωες»

15 Ιουλίου 2025
Σιάτιστα: Μπιτόνι με άγνωστο περιεχόμενο στην πλατεία Γεράνειας

Σιάτιστα: Μπιτόνι με άγνωστο περιεχόμενο στην πλατεία Γεράνειας

15 Ιουλίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Κοζάνης – Αιανής»

2η Κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Επιτροπή Ένταξης και Απένταξης Έργων ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας

15 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Διαμόρφωση αύλειου χώρου Γυμνασίου-Λυκείου Νεάπολης, προϋπολογισμού 65.000,00 ευρώ

Δήμος Βοΐου: Διαμόρφωση αύλειου χώρου Γυμνασίου-Λυκείου Νεάπολης, προϋπολογισμού 65.000,00 ευρώ

15 Ιουλίου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Σε πλήρη εξέλιξη η διεθνής συνεργασία με το China Three Gorges University – Υλοποιήθηκε το Θερινό Σχολείο με επίκεντρο την πράσινη ενέργεια

15 Ιουλίου 2025
Οι «Αντιλογίες» στην Αιανή. Θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο

Οι «Αντιλογίες» στην Αιανή. Θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο

15 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

5 συλλήψεις για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία

15 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία

15 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τι είναι το γαλλικό μοντέλο που θα εφαρμοστεί στην ελληνική αστυνομία

sierafm by sierafm
29 Αυγούστου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
0
SHARES
52
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γαλλικό μοντέλο οργάνωσης και λήψης αποφάσεων. Αστυνομική Ακαδημία με νέες δομές, ειδικά σχολεία και εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Αναδιοργάνωση επιτελικών υπηρεσιών με νέες Διευθύνσεις και ενοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών. Διεθνής συνεργασία με πρότυπα EUROPOL. Τεχνολογική ενίσχυση. Νέες διαδικασίες λογοδοσίας, αξιολόγησης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Πρόκειται για το μίγμα των μεταρρυθμίσεων στην ΕΛ.ΑΣ., που θα δρομολογήσουν την… Αστυνομία του 21ου αιώνα. Αυτές είναι οι τομές και οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στόχος η δημιουργία μιας αποτελεσματικής Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα προβλέπει και θα διαχειρίζεται περιστατικά και κρίσεις με επιτυχία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η «Αστυνομία του 21ου αιώνα» θα είναι ψηφιακή, εξωστρεφής, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, αποτελεσματική, του ανθρώπινου δυναμικού, προσβάσιμη σε όλους, επιτελική και ευέλικτη, «πράσινη» και «έξυπνη».

Με το νέο νομοσχέδιο, έμφαση θα δοθεί στη συνολική αντιμετώπιση και πρόληψη των μορφών βίας με έντονη κοινωνική διάσταση (ενδοοικογενειακή, έμφυλη, ρατσιστική, βία ανηλίκων κ.λπ.), στην αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ., στη ριζική αναδιάρθρωση της Αστυνομικής Ακαδημίας, αλλά και σε μια προσπάθεια πολιτικά ορθής, αποτελεσματικής και δίκαιης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, που θα έρθει με νέο σχεδιασμό.

Ακολουθώντας το γαλλικό μοντέλο οργάνωσης, οι κλάδοι του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. μετεξελίσσονται σε Γενικές Διευθύνσεις, ενισχύοντας την ορθολογική διαχείριση και τη στρατηγική λήψης αποφάσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αστυνομία αποκτά δύο υπαρχηγούς, έναν με επιχειρησιακό ρόλο και έναν με επιτελικό, ενώ παράλληλα δημιουργείται νέα Γενική Διεύθυνση με αρμοδιότητα σε θέματα οργάνωσης, επικοινωνίας, εξωστρέφειας, διεθνούς συνεργασίας και αστυνομικής διπλωματίας.

Η αναδιοργάνωση των επιτελικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αστυνόμευσης, μιας νέας υπηρεσίας που στοχεύει στην ενιαία αντιμετώπιση ζητημάτων διαπροσωπικής βίας με έντονη κοινωνική διάσταση και προστασία των ευάλωτων και των θυμάτων. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των αλλαγών, ιδρύεται το Τμήμα Ανάλυσης Στατιστικών Δεδομένων, το οποίο θα επιτρέπει τον προγραμματισμό σχεδίων και επιχειρήσεων με βάση την αξιοποίηση δεδομένων.

Ανάμεσα στις νέες υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο είναι και η Διεύθυνση Επιτελικού Συντονισμού, που θα διαμορφώνει τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες, ενώ με στόχο τον ενιαίο συντονισμό συγχωνεύονται οι κλάδοι Ασφάλειας και Τάξης σε μία Γενική Διεύθυνση.

Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της Αστυνομικής Ακαδημίας και της συνολικής εκπαιδευτικής πολιτικής, με το νέο νομοσχέδιο εισάγεται ο θεσμός της διά βίου μάθησης, με έμφαση στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση. Παράλληλα αναβαθμίζεται το πρόγραμμα σπουδών με εξειδίκευση και κατευθύνσεις, καθιερώνονται νέα όργανα διοίκησης με παρουσία επιστημονικού συμβουλίου, ενώ ιδρύονται νέα Ειδικά Σχολεία για ειδικούς φρουρούς και συνοροφύλακες, αλλά και για το προσωπικό φύλαξης επισήμων και ευπαθών στόχων.

Η Αστυνομία του 21ου αιώνα στοχεύει στην ενισχυμένη αξιοποίηση ψηφιακών δυνατοτήτων, με χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων συστημάτων. Ιδρύονται η Διεύθυνση Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η νέα Διεύθυνση Επικοινωνιών και Δικτύων, που θα αναλάβουν το βάρος της βελτίωσης της επικοινωνίας και της διαχείρισης των δικτύων, ενώ παράλληλα άμεσα δρομολογείται ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ. με προηγμένα τεχνολογικά μέσα για την ανάλυση δεδομένων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας.

Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προγραμματίζοντας την… «ψηφιακή» ΕΛ.ΑΣ., θα προχωρήσει στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες, περιορίζοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Σημαντικές τομές που προβλέπονται με το νέο νομοσχέδιο θα αφορούν και τις διαδικασίες λογοδοσίας, αξιολόγησης και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς προβλέπονται νέες πολιτικές και μεθοδολογίες, οι οποίες θα βασίζονται στην απόδοση των αστυνομικών και σε πιο αξιοκρατικά κριτήρια.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

«Γιατί αλλάζουμε;»

«Το αίτημα ασφάλειας των πολιτών διευρύνθηκε… Οι κρίσεις και οι νέες απειλές απαιτούν την επιμόρφωση του προσωπικού και την ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών… Η τεχνολογία αλλάζει ραγδαία…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαριθμώντας τους λόγους που οδηγούν στην αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απαντώντας στο ερώτημα «Γιατί αλλάζουμε;», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η δομή και η λειτουργία της Αστυνομίας βασίζεται σε ένα κατακερματισμένο και αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο, δεν αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες ανάγκες, ενώ υπάρχουν αλληλοεπικαλύψεις και αστοχίες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, διοίκησης και συντονισμού επιχειρήσεων.

Πηγή eleftherostypos.gr

Tags: αλλαγεςΑστυνομία
Previous Post

Πήγε να δώσει σήματα οδήγησης… καλωδιωμένος

Next Post

Χαλκιδική: Τι είδε ο πραγματογνώμονας στο μοιραίο λούνα παρκ -«Νόμιμος σε όλα» δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Next Post
λουνα παρκ

Χαλκιδική: Τι είδε ο πραγματογνώμονας στο μοιραίο λούνα παρκ -«Νόμιμος σε όλα» δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Γρεβενών: Σημαντική πρόοδος στο έργο κατασκευής του δρόμου πρόσβασης προς το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα
  • «Μεταφέρεται» για αύριο Τετάρτη 16/7 η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Σούπερ Ήρωες».
  • Αντιδρούν στο γιγαντιαίο έργο ΑΠΕ στα Γρεβενά
  • Η τοποθέτηση του Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας
  • Κανονικά θα διεξαχθεί η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Σούπερ Ήρωες»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr