Τι συμβαίνει με το θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής & Αναργύρων;

Τι συμβαίνει με το θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής & Αναργύρων;

Τι συμβαίνει τελικά με το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής αλλά και των Αναργύρων;

Επειδή τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες ορισμένων «περίεργων» ειδήσεων για το αν και πότε κατατέθηκε το σχέδιο για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, η οποία αν και το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος υπήρχε ήδη από το 2014, πήγε πίσω τέσσερα (4) χρόνια, ζητάμε με επίσημη ερώτηση μας στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να μάθουμε, και μαζί με μας όλη η τοπική κοινωνία και κυρίως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, τι ακριβώς συμβαίνει.

Ελπίζουμε να μην είναι άλλο ένα πυροτέχνημα της σημερινής Περιφερειακής αρχής, κάτι στο οποίο, δυστυχώς, μας έχει συνηθίσει, και να μην ταλαιπωρούνται άδικα τόσοι συμπολίτες μας που περιμένουν τη μετεγκατάσταση των οικισμών τους.

Με την ερώτηση που κατέθεσε ο συνδυασμός μας ζητά:

» 1ο Να μας δοθεί αντίγραφο του Σχεδίου που στάλθηκε από τη ΔΕΗ στο Υπουργείο, προκειμένου να γνωρίζουμε επίσημα τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτό βάζει για την απαλλοτρίωση του οικισμού Ακρινής και τις μετεγκαταστάσεις  Ακρινής και Αναργύρων. Το θέμα της ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς στην κατάρτιση του εν λόγω Σχεδίου δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων και της Περιφέρειας, όπως συνέβη στην κατάρτιση του προηγούμενου Σχεδίου.

2ο Με δεδομένο ότι το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) ήταν ήδη κατατεθειμένο στο Υπουργείο από το 2014 και αυτό που εκκρεμούσε ήταν η υπογραφή του και η δημοσίευσή του σε ΦΕΚ, θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υπογραφής του ΠΔ μετά από αυτή την άσκοπη καθυστέρηση που μάλιστα κατοχυρώσατε και με Νόμο ( Άρθρο 147 Τροποποίηση του ν. 3937/2011).

3ο Σχετικά με την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων θα θέλαμε να γνωρίζουμε πότε αυτή προβλέπεται να κηρυχθεί.

4ο Σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των παραγωγικών μονάδων των Αναργύρων που έχουν πληγεί από την δραματική κατολίσθηση του Ορυχείου Αμυνταίου.»

                 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Άλλες ειδήσεις

«Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών»: Πρόσληψη 3 ατόμων

Η «Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών» (Δ.Ε.Κ.Ε.Γ.), που εδρεύει στα Γρεβενά της ΠΕ Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την

Εκπτώσεις από σήμερα στα καταστήματα

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος. Αρχίζουν σήμερα στην αγορά οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις. Στο πλαίσιο αυτό,

Επίσκεψη στον υπουργό μεταφορών από τον Ζευκλή Χρήστο και Μιχάλη Παπαδόπουλο για το θέμα των διοδίων

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βοΐου Ζευκλής Χρήστος και ο βουλευτής Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί τον υπουργό μεταφορών και

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.