Πτολεμαΐδα: Οδηγός παρέσυρε και χτύπησε πεντάχρονο αγόρι
Γ. Κασαπίδης: Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό για να διασφαλίσουμε την απασχόληση και την ευημερία στη Δυτική Μακεδονία
δημαρχειο κοζανης
Πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Να φύγει το γκρίζο και να ξαναγυρίσει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη μας
Δημήτρης Ζαγκουντίνος: Πρόταση Δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας καταγραφής αιτημάτων
Νικόλαος Δούμπας (1830-1900): Ένας Έλληνας από τη Δυτική Μακεδονία αναμορφωτής της νεότερης Βιέννης
Γιώργος Αμανατίδης “Συμμαχία για την Ανάπτυξη” – Στον εμπορικό κόσμο και στην Λαϊκή Αγορά της Καστοριάς
Δήμος Βοΐου: Αιτήσεις ωφελούμενων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΔΕΗ
Ανοιχτή  πρόσκληση -πρόταση για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διεκδίκηση αγροτικών αποζημιώσεων λόγω των  πρωτοφανών  κακών καιρικών συνθηκών
Δήμος Κοζάνης: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητα

Χέρι βοήθειας σε ηλικιωμένο κτηνοτρόφο του Πολυμύλου από την τεχνική εταιρία Λυσσαρίδης ΙΚΕ

Η κα. Δέσποινα είναι κτηνοτρόφος, ζει μόνη της στην περιοχή του Πολυμύλου Κοζάνης, στα ψηλά του Βερμίου προσπαθεί ολομόναχη να κρατήσει ζωντανή τη μικρή κτηνοτροφική της μονάδα.

Έφτασε στη ΖΕΠ προχτές, με τη βοήθεια autostop. Δεν ήταν όμως η 1η φορά, αλλά η 9η την τελευταία πενταετία. «Δεν ανταποκρίθηκε ποτέ κανείς», όπως μας εμφαντικά μας εξήγησε.

Το αίτημα της δίκαιο και απλό: η αγροτική οδός που οδηγεί στην κτηνοτροφική της εγκατάσταση είχε υποστεί ανεπανόρθωτες πλέον βλάβες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και η πρόσβαση σε αυτή δεν ήταν εφικτή με κανένα μέσο. Ζήτημα επιβίωσης, «ζήτημα ζωής και θανάτου» για αυτή και τα ζώα της, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσπάθησε να ανταποκριθεί  , δυστυχώς όμως τα κατάλληλα μηχανήματα ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν άμεσα, καθώς ήταν απασχολημένα σε έργα μεγαλύτερης εμβέλειας και σε πολύ μακρινή απόσταση από το σημείο της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κ.Νίκος λυσσαρίδης , με μηχάνημα της προσωπικής του τεχνικής εταιρείας Λυσσαρίδης ΙΚΕ έδωσε  λύση σε αυτό το τόσο «μικρό»,  αλλά και τόσο ανθρώπινο πρόβλημα.

Πλέον η κα. Δέσποινα μπορεί να μετακινείται με άνεση από και προς την κτηνοτροφική της μονάδα. «Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο και τα χωριά μας, και θα τους στηρίξουμε με κάθε μέσο!» αναφέρει ο κ.Λυσσαρίδης.

prlogos.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πολυτίμη Φαρμάκη
Konstantinidids
Nako