Χέρι βοήθειας σε ηλικιωμένο κτηνοτρόφο του Πολυμύλου από την τεχνική εταιρία Λυσσαρίδης ΙΚΕMs. Δέσποινα είναι κτηνοτρόφος, ζει μόνη της στην περιοχή του Πολυμύλου Κοζάνης, στα ψηλά του Βερμίου προσπαθεί ολομόναχη να κρατήσει ζωντανή τη μικρή κτηνοτροφική της μονάδα.

Έφτασε στη ΖΕΠ προχτές, με τη βοήθεια autostop. Δεν ήταν όμως η 1η φορά, αλλά η 9η την τελευταία πενταετία. «Δεν ανταποκρίθηκε ποτέ κανείς», όπως μας εμφαντικά μας εξήγησε.

Το αίτημα της δίκαιο και απλό: η αγροτική οδός που οδηγεί στην κτηνοτροφική της εγκατάσταση είχε υποστεί ανεπανόρθωτες πλέον βλάβες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και η πρόσβαση σε αυτή δεν ήταν εφικτή με κανένα μέσο. Ζήτημα επιβίωσης, «ζήτημα ζωής και θανάτου» για αυτή και τα ζώα της, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσπάθησε να ανταποκριθεί , δυστυχώς όμως τα κατάλληλα μηχανήματα ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν άμεσα, καθώς ήταν απασχολημένα σε έργα μεγαλύτερης εμβέλειας και σε πολύ μακρινή απόσταση από το σημείο της κτηνοτροφικής εγκατάστασης.

In this context, ο αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κ.Νίκος λυσσαρίδης , με μηχάνημα της προσωπικής του τεχνικής εταιρείας Λυσσαρίδης ΙΚΕ έδωσε λύση σε αυτό το τόσο «μικρό», αλλά και τόσο ανθρώπινο πρόβλημα.

Πλέον η κα. Δέσποινα μπορεί να μετακινείται με άνεση από και προς την κτηνοτροφική της μονάδα. «Είμαστε περήφανοι για τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο και τα χωριά μας, και θα τους στηρίξουμε με κάθε μέσο!» αναφέρει ο κ.Λυσσαρίδης.

prlogos.gr

Related Posts

Nikos Lyssaridis: Declaration of candidacy for the Region of Western Macedonia on the side of George Kasapidis

Στρατηγικά χρηματοδοτικά εργαλεία (ΠΕΠ και ΤΑΔΥΜ) επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019, the Region of Western Macedonia, αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο ρόλο της επιχειρηματικότητας στην αναπτυξιακή διαδικασία, he's got...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.