• Latest
Youth Pass

Έρχεται market place για το youth pass – Τι θα κερδίζουν οι δικαιούχοι

22 Απριλίου 2025
πονος κοιλια

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ξεκινάει… από τη δύσκολη παιδική ηλικία – Πώς το πρόωρο στρες δημιουργεί χρόνια προβλήματα στο στομάχι

5 Απριλίου 2026
απατη ηλικιωμενοι

Η «χρυσή» απάτη με θύμα μία 81χρονη γυναίκα – Ο «θησαυρός» στο σπίτι της έκανε φτερά για να σώσει τον γιο της

5 Απριλίου 2026
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή -Ποια Σούπερ Μάρκετ λειτουργούν

5 Απριλίου 2026
τιμολογιο

Λογαριασμοί Ρεύματος: Στο τραπέζι η επιδότηση με νέο Power Pass

5 Απριλίου 2026
Σιάτιστα: Ξεπροβόδισμα της Εικόνας της Παναγίας Μικροκάστρου στην Ενορία Αγίου Νικολάου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεπροβόδισμα της Εικόνας της Παναγίας Μικροκάστρου στην Ενορία Αγίου Νικολάου. Βίντεο και φωτογραφίες

5 Απριλίου 2026
ΣΥΝΤΑΞΗ

Οδηγός για τη σύνταξη: Τα βασικά «κλειδιά» για όρια ηλικίας, ένσημα και ποσά σύνταξης

5 Απριλίου 2026
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από λεωφορείο – Τι λέει ο οδηγός

5 Απριλίου 2026

Ευχαριστήριο προς το δήμο Βοϊου από το σύλλογο γονέων κ κηδεμόνων Πρώτου Δημοτικού Σχολείου

4 Απριλίου 2026
Ο Σπάρτακος καλεί σε βοήθεια για τον Δημήτρη τη Μαρία και την Αλεξάνδρα

Ο Σπάρτακος καλεί σε βοήθεια για τον Δημήτρη τη Μαρία και την Αλεξάνδρα

4 Απριλίου 2026
Εθιμοτυπική συνάντηση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανάσιο

Εθιμοτυπική συνάντηση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Αθανάσιο

4 Απριλίου 2026
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

Πήρε το ντέρμπι ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Στον πόντο η διαφορά με τα Κοίλα

4 Απριλίου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Το Arts & Crafts επιστρέφει για 8η φορά στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης!

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Το Arts & Crafts επιστρέφει για 8η φορά στην αυλή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης!

4 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 5 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται market place για το youth pass – Τι θα κερδίζουν οι δικαιούχοι

sierafm by sierafm
22 Απριλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Youth Pass
0
SHARES
31
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Market place για τους δικαιούχους του youth pass προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μεγάλη είναι η απήχηση του Youth Pass στους νέους δικαιούχους, καθώς μέχρι στιγμής 66.765 νέοι, 18 και 19 ετών, έχουν υποβάλει αίτηση για να το λάβουν.

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του προγράμματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Ενδεικτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλύματα, θαλάσσιες μεταφορές, ακτοπλοϊκά, ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, μουσική, κάμπινγκ, σινεμά, μουσεία και θεατρικές επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι του Youth Pass ανά έτος είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο ή το 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ίδια ημερομηνία το εικοστό 20ό έτος. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν σε μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας 150 ευρώ κατά το έτος υποβολής της αιτήσεως και, εφόσον εξακολουθούν να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, επιπρόσθετα 150 ευρώ κατά το επόμενο έτος. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για το 2025 ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Οι νέοι, για να υποβάλλουν την αίτησή τους, πρέπει προηγουμένως να έχουν εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (E.M.Eπ.), στο emep.gov.gr.

«Απλά και εύκολα μέσω του vouchers.gov.gr, οι νέοι 18 και 19 ετών μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους για το Youth Pass έως τις 15 Μαΐου. Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όλοι οι δικαιούχοι λαμβάνουν άυλη ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν στους κλάδους του πολιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών. Να κλείσουν εισιτήρια για πλοία, να αγοράσουν βιβλία, να πάνε σε παραστάσεις, να μείνουν σε κάμπινγκ και άλλες πολλές επιλογές. Ήδη, 66. 765 νέοι έχουν κάνει την αίτησή τους. Εργαζόμαστε ώστε η οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν να είναι συνολικά μεγαλύτερη», τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σύσταση Μητρώου Επιχειρήσεων Προωθητικών Ενεργειών (Μarket place)

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, αποφάσισαν τη σύσταση Μητρώου Επιχειρήσεων Προωθητικών Ενεργειών (Market place), στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νέων και της στήριξης της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Το Μητρώο δημιουργείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και αφορά επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν επιπλέον ειδικές εκπτώσεις και προνόμια στους νέους, δικαιούχους του Youth Pass. Δηλαδή, όταν ένας δικαιούχος του Youth Pass απευθύνεται σε μία επιχείρηση ενταγμένη στο Market place, θα λαμβάνει την επιπλέον έκπτωση που θα προσφέρει η συγκεκριμένη επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο, οι νέοι θα έχουν -μέσω της πρωτοβουλίας Youth Pass- συνολικά μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση.

To Market place αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Μαΐου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων για το Youth Pass. Ήδη, επιχειρήσεις έχουν δείξει ενδιαφέρον ώστε να ενταχθούν στο Market place.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο Μητρώο θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Η συμμετοχή τους στο Μητρώο προϋποθέτει την παροχή εκπτώσεων στους δικαιούχους του Youth Pass για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργή η ψηφιακή κάρτα τους, ανεξάρτητα εάν οι αγορές ή οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με χρήση της κάρτας ή με άλλο τρόπο.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα και ευκολίες στους νέους, ώστε να αξιοποιήσουν στο έπακρο το πρόγραμμα Youth Pass, απολαμβάνοντας περισσότερες εμπειρίες, μετακινήσεις και πολιτιστικές δράσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η συμμετοχή των επιχειρήσεων ενισχύει την εξωστρέφεια και την κοινωνική παρουσία τους, ενώ συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξη της νέας γενιάς.

«Σε συνεργασία με τα συναρμόδια για το Πρόγραμμα, υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, προχωρούμε στη σύσταση ενός market place, ενός μητρώου, δηλαδή, επιχειρήσεων προωθητικών ενεργειών. Τί θα προσφέρει στους νέους; Για όσο χρονικό διάστημα είναι ενεργή η ψηφιακή τους κάρτα θα λαμβάνουν μία επιπλέον έκπτωση από αυτές τις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται συνολικά η τελική οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν μέσω της πρωτοβουλίας Youth Pass», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαστεργίου.

Η πλατφόρμα άνοιξε την 1η Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους έως και τις 15 Μαΐου.

Πηγή

Tags: Youth Pass
Previous Post

Προσεχώς νέα φορολογικά κίνητρα για τους ενοικιαστές

Next Post

Εορτή Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 23/4 στη Σιάτιστα

Next Post
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Εορτή Αγίου Γεωργίου την Τετάρτη 23/4 στη Σιάτιστα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου ξεκινάει… από τη δύσκολη παιδική ηλικία – Πώς το πρόωρο στρες δημιουργεί χρόνια προβλήματα στο στομάχι
  • Η «χρυσή» απάτη με θύμα μία 81χρονη γυναίκα – Ο «θησαυρός» στο σπίτι της έκανε φτερά για να σώσει τον γιο της
  • Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή -Ποια Σούπερ Μάρκετ λειτουργούν
  • Λογαριασμοί Ρεύματος: Στο τραπέζι η επιδότηση με νέο Power Pass
  • Σιάτιστα: Ξεπροβόδισμα της Εικόνας της Παναγίας Μικροκάστρου στην Ενορία Αγίου Νικολάου. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr