• Latest
κορονοιος εμβολιο

Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

16 Δεκεμβρίου 2020
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος του Υπουργού Υγείας στο νομό μας

23 Ιουλίου 2026
φρουτα λαχανικα

Υψηλή αρτηριακή πίεση: 5 φρούτα που βοηθoύν στη ρύθμισή της

23 Ιουλίου 2026
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα και συγκρούστηκε με ταξί!

23 Ιουλίου 2026
«Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

«Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

23 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Έκρυβαν ναρκωτικά στα κεραμίδια Δημοτικού Σχολείου

23 Ιουλίου 2026

Σοκ στην Ιταλία: Κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιά σε γάτες για να ξεκινήσουν πυρκαγιές

23 Ιουλίου 2026
φεγγαρι

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

23 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Δολοφονία δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος – Τα αποτυπώματα και τα βίντεο που τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο»

23 Ιουλίου 2026
Θρίλερ στον αέρα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν και οι τρεις πιλότοι

Θρίλερ στον αέρα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν και οι τρεις πιλότοι

23 Ιουλίου 2026
καιρος

Αλλάζει απότομα ο καιρός – Πού και πότε θα «χτυπήσει» κακοκαιρία

23 Ιουλίου 2026
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Χαμός σε πτήση: 12 επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια

23 Ιουλίου 2026
Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

22 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

sierafm by sierafm
16 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» για τους Έλληνες μπορεί να αποτελέσουν τα εμβόλια, τα οποία είναι πιθανό να φτάσουν στη χώρα μας 23 ή 24 Δεκεμβρίου, ενώ δύο ημέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση βρίσκεται σε πυρετώδεις προετοιμασίες για μία γιγαντιαία επιχείρηση που προβλέπει πολλούς σταθμούς, καθώς τα εμβόλια θα φτάσουν στη χώρα μας με ειδικές πτήσεις και στην συνέχεια θα διοχετευθούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πρώτη παρτίδα θα περιλαμβάνει 500.000 δόσεις εμβολίων, ενώ τα ψυγεία για τη συντήρησή τους έχουν φτάσει ήδη στη χώρα μας. Ρόλο στη διαδικασία θα παίξουν και οι φαρμακοποιοί, συνδράμοντας στο να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό, όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Αγώνας δρόμου» στις Βρυξέλλες

Την ίδια ώρα, οι Βρυξέλλες επισπεύδουν το διαδικαστικό σκέλος για την έγκριση του εμβολίου. Κάτι που είναι σε άμεση συνάρτηση με το γεγονός ότι σε πολλές χώρες επιβάλλεται εκ νέου lockdown λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Οι πρώτες δόσεις θα είναι αναλογικές με τον πληθυσμό της κάθε χώρας. Όταν εγκριθούν τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και φτάσουν στη χώρα και τα πβαραλάβουμε την ίδια ημέρα, εντός 24 ωρών ξεκινάει ο εμβολιασμός. Για να πετύχει αυτή η επιχείρηση, πρέπει να εμβολιαστούν εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας με εκατομμύρια εμβόλια, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι σε δύο δόσεις.

Πώς θα γίνουν οι εμβολιασμοί

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και το προσωπικό των νοσοκομείων αλλά και οι ευπαθείς ομάδες. Το κριτήριο αναμένεται να είναι η ηλικία και ο τόπος διαμονής των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτές. Ο εμβολιασμός των ομάδων αυτών θα γίνει με συνεργεία του ΕΟΔΥ και κινητές μονάδες, που θα πάνε σε σημεία της χώρας που είναι δύσκολο για κάποιους ανθρώπους να μετακινηθούν. Παράλληλα, στα νοσοκομεία που εργάζονται θα εμβολιάζονται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πώς θα «γράφεται» το εμβόλιο

Αναφορικά με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού, αυτός θα γίνεται μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω sms σε συνάρτηση με την πλατφόρμα emvolio.gov.gr και μέσω τηλεφωνικών κέντρων. Επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται και στα φαρμακεία, όπου οι φαρμακοποιοί θα κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό πολιτών, όχι όμως να κάνουν το εμβόλιο.

Οι πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Θα απαντάει χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι. Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη θα αναζητείται νέα ημερομηνία, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο.

Ο ρόλος των φαρμακείων

Με την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα, τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Επιπλέον, ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δύο δόσεις. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

της Γεωργίας Σκιτζή

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης  του ΚΚΕ: Η Δεσκάτη στην περίοδο του κορονοϊού

Next Post

Ερευνα: Τι δείχνει το «τεστ της σκάλας» για την καρδιά σας

Next Post
ΚΑΡΔΙΑ

Ερευνα: Τι δείχνει το «τεστ της σκάλας» για την καρδιά σας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος του Υπουργού Υγείας στο νομό μας
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση: 5 φρούτα που βοηθoύν στη ρύθμισή της
  • Οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα και συγκρούστηκε με ταξί!
  • «Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο
  • Έκρυβαν ναρκωτικά στα κεραμίδια Δημοτικού Σχολείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr