• Latest
ΚΚΕ

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης  του ΚΚΕ: Η Δεσκάτη στην περίοδο του κορονοϊού

16 Δεκεμβρίου 2020
Οι πρωταγωνιστές στο φως της μνήμης: Λαμπρή επετειακή εκδήλωση στη Σιάτιστα για τα 114 χρόνια από την Απελευθέρωσης Βίντεο και φωτογραφίες

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Σιάτιστας

4 Νοεμβρίου 2026
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Κρατώντας όρθια τα σχολεία, χωρίς στήριξη. Μέχρι πότε; Οι νηπιαγωγοί στα όρια της εξάντλησης !!!

4 Νοεμβρίου 2026
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  και Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης  (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΤΝ)

Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΔΜ

4 Νοεμβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

4 Νοεμβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Κοζάνη: Από σήμερα κανονικά η παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης

4 Νοεμβρίου 2026
Πέμπτος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ο Χάφτου Στρίντζος με ρίζες από το Καλονέρι Boϊου

Πέμπτος στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης ο Χάφτου Στρίντζος με ρίζες από το Καλονέρι Boϊου

4 Νοεμβρίου 2026
Σιάτιστα: Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση. Πολλές φωτογραφίες από την Δοξολογία, Κατάθεση στεφάνων και Παρέλαση

Σιάτιστα: Η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων. Βίντεο και φωτογραφίες

4 Νοεμβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ρεύματος στο Άνω Βόιο, Νεάπολη έως Τσοτύλι, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου

4 Νοεμβρίου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΗ: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο τη νέα οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – ΔΕΗ: Στρατηγική συνεργασία με επίκεντρο τη νέα οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας

4 Νοεμβρίου 2026
Αεροπλάνο στρατός

Διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κοζάνη το πρωί της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου για τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

4 Νοεμβρίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής στο πρωτάθλημα «League of Waste»

«League of Waste» – Διαδικτυακό μαθητικό πρωτάθλημα γνώσεων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

4 Νοεμβρίου 2026
Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Γουρ’νοχαρά στο Καλονέρι

Σύλλογος Βοϊωτών Κοζάνης: Γουρ’νοχαρά στο Καλονέρι

4 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης  του ΚΚΕ: Η Δεσκάτη στην περίοδο του κορονοϊού

sierafm by sierafm
16 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο τόπος μας πλήρωσε βαρύ τίμημα από την πανδημία, εκατοντάδες προσβλήθηκαν, αρκετές δεκάδες νοσηλεύτηκαν- 12 διασωληνωμένοι- και περισσότεροι από 20 έχασαν τη μάχη της ζωής!      

Δε φταίει όμως ούτε η κακιά η ώρα, ούτε κάποιοι «ανεύθυνοι», όπως με κάθε αφορμή λέει η κυβέρνηση.   Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν είχαμε κρούσματα, ήταν αναμενόμενο ότι το δεύτερο κύμα θα έφτανε και στην πόλη μας, από τη στιγμή που η εξάπλωση του ιού έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις πανελλαδικά, μετά το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τα αναγκαία μέτρα. Είναι γνωστό πλέον ότι και άλλες « καθαρές και πράσινες» περιοχές δεν έμειναν απρόσβλητες!

Άλλωστε, από πολύ νωρίτερα στο νομό Γρεβενών και στους γύρω νομούς είχε αρχίσει να καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων. Συμπατριώτες μας που ζουν, εργάζονται ή φοιτούν σε περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων πηγαινοέρχονταν τακτικά στη Δεσκάτη.  Χώροι δουλειάς της πόλης μας έχουν επαφή με πληθυσμούς εκτός δήμου, όπως τα σφαγεία, ο δήμος, αστυνομικό τμήμα, Κ.Υ κ.ο.κ.    Κόσμος από τα γύρω χωριά και περιοχές  έρχεται στη Δεσκάτη για να ψωνίσει, να κάνει συναλλαγές με τράπεζες..

Επιβαλλόταν επομένως η κυβέρνηση, το κράτος, η τοπική διοίκηση, να προετοιμαστούν για την εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων, ώστε γρήγορα να παρέμβουν και να περιοριστεί η ζημιά πριν εξαπλωθεί και δημιουργήσει την τραγική κατάσταση που όλοι ζήσαμε.  Από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, μαζί με τον απαραίτητο έλεγχο και μέτρα προστασίας, θα έπρεπε να γίνονται εκτεταμένα, συχνά, δωρεάν δειγματοληπτικά τεστ για τον κορονοϊό, με ευθύνη του κράτους και με έμφαση σε χώρους που διαπιστωμένα ευνοούν την κυκλοφορία του ιού, κυρίως σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σχολεία, συγχρωτισμού κτλ.                                                                   Αυτό προϋποθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο ιχνηλάτησης της διασποράς και βέβαια ένα καλά στελεχωμένο Κέντρο Υγείας, που θα μπορεί να προσφέρει τις αναγκαίες υπηρεσίες πρόληψης και να διαχειριστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο τυχόν κρούσματα.

Τα τεστ όμως στην πόλη μας ξεκίνησαν κατόπιν εορτής, όταν το ζήτημα δεν ήταν πλέον η έγκαιρη πρόληψη, αλλά η διάγνωση της ζημιάς που είχε ήδη γίνει! Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την αναγκαιότητα και τώρα να συνεχίζονται εντατικά και προγραμματισμένα  στον πληθυσμό της πόλης και σε όλα τα χωριά διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή κι αντιπροσωπευτικότητα!

Το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης είναι μόνιμα υποστελεχωμένο, δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες ούτε στις κανονικές περιόδους, πόσο μάλλον στις έκτακτες!   Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα υπηρετούν μόνο δύο γιατροί παθολόγοι (διευθύντρια και υποδιευθύντρια) μόνιμοι, ένας παιδίατρος. Οι βάρδιες όχι μόνο δεν βγαίνουν για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αλλά ούτε για το πρωινό καθημερινό ωράριο δεν επαρκεί αυτό το ιατρικό προσωπικό.

Ελλείψεις υπάρχουν και σε υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού, όπως π.χ. σε οδηγούς ασθενοφόρων, ενώ τα δύο ασθενοφόρα είναι τόσο παλιά (του 1999 και 2003)  που συχνά παρουσιάζουν βλάβες. Επιπλέον δε διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και οι σοβαρές μετακινήσεις ασθενών γίνονται με το ΕΚΑΒ με τις αναπόφευκτες χρονικές καθυστερήσεις εξαιτίας αποστάσεων και άσχημου οδικού δικτύου. Χαρακτηριστικό επίσης των μεγάλων ελλείψεων, μόλις τις τελευταίες μέρες τοποθετήθηκε στο προαύλιο ένα ISO BOX για δειγματοληψίες και εξέταση ασθενών, αντιμετώπιση περιστατικών covid-19! Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλήθεια, πού γίνονταν η εξυπηρέτηση τους, ενέσεις, επίδεση τραυμάτων κτλ;

Τα προβλήματα είναι διαχρονικά. Πάντα υπήρχαν ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό που αντί να καλύπτονται συνεχώς διογκώνονται, αφού δεν αντικαθίσταται ούτε το προσωπικό που συνταξιοδοτείται. Οι ελλείψεις αυτές αποδείχτηκαν τραγικές την περίοδο που η πανδημία κατέγραψε έξαρση στην πόλη μας, όχι μόνο για όσους νόσησαν από κορονοϊό, αλλά και για συμπολίτες μας που χρειάστηκαν βοήθεια για άλλες ασθένειες, αλλά το Κέντρο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε, όπως συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα. Το Νοσοκομείο Γρεβενών αντιμετώπισε φορτική πίεση από τον μεγάλο αριθμό των ασθενών αλλά και της έλλειψης-απουσίας προσωπικού εξαιτίας και του covid-19.

Μόνο με τέτοια μέτρα ενίσχυσης της πρόληψης και του δημόσιου συστήματος Υγείας μπορεί να πιάσει τόπο και η ατομική ευθύνη, να έχει αποτελέσματα. Γιατί επιπλέον οι ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος Υγείας μεγαλώνουν και για όσους νόσησαν από τον κορονοϊό και τώρα βρίσκονται στη φάση της αποκατάστασης, χρειάζονται όμως διαρκή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα, για τυχόν πιο μόνιμες βλάβες στην υγεία τους, όπως προειδοποιούν και οι επιστήμονες που παρακολουθούν τη συμπεριφορά του ιού.

Η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, με ένα νέο εμβόλιο για μια νέα νόσο, απαιτεί ένα ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, με επάρκεια σε προσωπικό για τον εμβολιασμό και για τη συστηματική παρακολούθηση του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί, για την έγκαιρη επέμβαση όπου εντοπιστούν τυχόν προβλήματα, για την απόκτηση επιστημονικής γνώσης για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ανταπόκριση σε διαφορετικές κατηγορίες του πληθυσμού κτλ. Η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη μας πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά για ευνόητους λόγους!

Για την κυβέρνηση όμως και το κράτος, η πραγματικότητα είναι αναποδογυρισμένη: Τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη για να κρύψουν τη δική τους μεγάλη ευθύνη για το χρόνο που δεν αξιοποιήθηκε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, να ενισχυθεί η πρόληψη και οι μηχανισμοί έγκαιρου εντοπισμού των κρουσμάτων.                           Οι ευθύνες που τους βαραίνουν δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή αβλεψίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που  βάζει  στο ζύγι του κόστους – οφέλους για τους λίγους τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολλών. Που υποχρηματοδοτεί την Υγεία και την Πρόνοια, όπως γίνεται και με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, όταν με το άλλο χέρι ταΐζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις!

Ο κίνδυνος της πανδημίας δεν θα εξαλειφθεί με το εμβόλιο. Η δικαιολογημένη προσδοκία του λαού να βγει από αυτήν την περιπέτεια αξιοποιώντας και το όπλο του εμβολιασμού, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι και να συγκαλύψει την ευθύνη που έχει η κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού.  Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι με την πανδημία δεν ξεμπερδέψαμε και ότι είναι πιθανό ένα τρίτο κύμα!                                                                                               Η κατάσταση με τις δομές Υγείας και στην πόλη μας δεν είναι έκτακτο φαινόμενο. Είναι μόνιμη ανάγκη και δικαίωμα δικό μας, των παιδιών μας, των ανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας, να έχουμε αξιοπρεπείς δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Το ΚΚΕ έγκαιρα ανέδειξε όλα αυτά τα ζητήματα με παρεμβάσεις στο κίνημα και στη Βουλή. Μπήκε μπροστά για την οργάνωση του λαού. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, στηρίζοντας τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των υγειονομικών, σωματείων και φορέων σε όλη τη χώρα.

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης  του ΚΚΕ

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Ποιοι δικαιούνται μείωση 80% στο ενοίκιο, τι αποζημίωση θα πάρουν οι ιδιοκτήτες

Next Post

Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στην επετειακή εκδήλωση για τη Μάχη της Σιάτιστας
  • Κρατώντας όρθια τα σχολεία, χωρίς στήριξη. Μέχρι πότε; Οι νηπιαγωγοί στα όρια της εξάντλησης !!!
  • Εγκρίσεις τρόπων δημοπράτησης σημαντικών έργων από την Περιφερειακή Επιτροπή ΠΔΜ
  • Δήμος Βοΐου: Με διήμερες εκδηλώσεις τιμήθηκε η 114η επέτειος της Μάχης της Σιάτιστας. Φωτογραφίες
  • Κοζάνη: Από σήμερα κανονικά η παροχή θερμικής ενέργειας στο δίκτυο της τηλεθέρμανσης

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr