• Latest
εξετασεις, σχολειο

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

14 Ιουνίου 2020
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Φλώρινας – Αμυνταίου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Φλώρινας – Αμυνταίου

3 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διπλασιασμός πόρων και ενταγμένων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης

3 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Πρόταση για μεικτό όργανο διερεύνησης των υποθέσεων με περισσότερο δικαστικά και λιγότερο πολιτικά κριτήρια

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Πολιτισμοί από όλο τον κόσμο στο 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Δήμος Βοΐου: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιάτιστας μεταφέρεται η Κεντρική Παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ

3 Ιουλίου 2026
Παγκόσμια διάκριση για τον μαθητή του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου Κοζάνης Δημήτρη Χατζόπουλο στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα υγείας «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Δήμος Βοΐου: Συγχαρητήρια για τη Διεθνή πρωτιά του μαθητή Δημήτρη Χατζόπουλο από το Τσοτύλι

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Πολιτισμοί από όλο τον κόσμο στο 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Βόιο: Πολιτισμοί από όλο τον κόσμο στο 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

3 Ιουλίου 2026
Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση

Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση

3 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

17χρονος έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

3 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Δύο νεκροί από ένα τσιγάρο οδηγού στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο-ντοκουμέντο τη στιγμή που ξεσπά η φονική φωτιά

3 Ιουλίου 2026
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Απάτη σε βάρος 84χρονης με τη μέθοδο του «λογιστή» – Αρπαξαν λίρες, κοσμήματα και μετρητά

3 Ιουλίου 2026
γαμος

Ψηφιακό «μάτι» της ΑΑΔΕ σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις

3 Ιουλίου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές!

3 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

sierafm by sierafm
14 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
6
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αρχίζουν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψήφιους να ρίχνονται στη «μάχη» μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την εξέτασή του να γίνεται με δύο συστήματα και με την εφαρμογή μέτρων για τον κορονοϊό.

Επιλογή συστήματος στη μεταβατική περίοδο

Φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το σύστημα με το οποίο θα εξεταστούν.

Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν θα εξεταστούν με το «σύστημα Γαβρόγλου», που περιελάμβανε την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες μαθημάτων, καθώς επίσης και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από εκείνο της Κοινωνιολογίας, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να επιλέξουν το «παλαιό» σύστημα, κατά το οποίο οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, ενώ σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού υπάρχουν μαθήματα βαρύτητας με αυξημένο συντελεστή στον υπολογισμό των μορίων.

Μέτρα προστασία για τον κορονοϊό

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των Εξετάσεων.

Το πρόγραμμα

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν την Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 13η Ιουλίου 2020.

Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν με την εξέταση των Αγγλικών (1/7) και θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2/7 και 3/7, αντίστοιχα). Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4/7).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7), τα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7).

Οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7).

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Πρεμιέρα και για τα ΕΠΑΛ

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Πρώτο μάθημα, τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας), στα οποία θα εξεταστούν την Τρίτη 16 Ιουνίου. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας.

Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Λάρισα: Αεροσκάφος σκόρπισε πανικό και ξήλωσε σκεπή σπιτιού

Next Post

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Καλαμιάς- Ανατροπή φορτηγού που μετέφερε αγελάδες-Νεκρά ζώα στο δρόμο – Βίντεο

Next Post

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Καλαμιάς- Ανατροπή φορτηγού που μετέφερε αγελάδες-Νεκρά ζώα στο δρόμο - Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Φλώρινας – Αμυνταίου
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διπλασιασμός πόρων και ενταγμένων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Πρόταση για μεικτό όργανο διερεύνησης των υποθέσεων με περισσότερο δικαστικά και λιγότερο πολιτικά κριτήρια
  • Δήμος Βοΐου: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιάτιστας μεταφέρεται η Κεντρική Παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ
  • Δήμος Βοΐου: Συγχαρητήρια για τη Διεθνή πρωτιά του μαθητή Δημήτρη Χατζόπουλο από το Τσοτύλι

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr