• Latest
εξετασεις, σχολειο

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

14 Ιουνίου 2020
Με επίσημη τελετή εγκαινίων άνοιξε τις πύλες της η 34η Έκθεση Κοίλων. Βίντεο και φωτογραφίες

34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας | Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

26 Σεπτεμβρίου 2026
Έναρξη προετοιμασίας για την ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ και Αγιασμός την Πέμπτη 8 Αυγούστου

Φ.Σ. Κοζάνη: Απάντηση της διοίκησης στις τελευταίες αντιδράσεις – «Η ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο και θα παλέψει»

26 Σεπτεμβρίου 2026
Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»

Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»

26 Σεπτεμβρίου 2026
Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

26 Σεπτεμβρίου 2026
Πένθος

Συλλυπητήριο μήνυμα του συνδυασμού «Μαζί για την Κοζάνη» για την απώλεια του Αντώνη Παπαϊωάννου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η συναυλία της Κωνσταντίνας Τούνη στην 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπτεμβρίου 2026
Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοϊου

Καστανογιορτή στη Δαμασκηνιά Βοϊου

26 Σεπτεμβρίου 2026
Η αγροδιατροφή στο επίκεντρο της 34ης Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας (video φωτογραφίες)

Η αγροδιατροφή στο επίκεντρο της 34ης Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας (video φωτογραφίες)

26 Σεπτεμβρίου 2026
Ο Δήμαρχος Γρεβενών στις εκδηλώσεις μνήμης του Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη

Ο Δήμαρχος Γρεβενών στις εκδηλώσεις μνήμης του Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη

26 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΙΑΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ετήσια Γενική Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης 2026

26 Σεπτεμβρίου 2026
ΕΟΠΥΥ

Επίδομα 200€ από τον ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

26 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

sierafm by sierafm
14 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
6
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αρχίζουν τη Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψήφιους να ρίχνονται στη «μάχη» μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Συνολικά, φέτος, περίπου 100.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με την εξέτασή του να γίνεται με δύο συστήματα και με την εφαρμογή μέτρων για τον κορονοϊό.

Επιλογή συστήματος στη μεταβατική περίοδο

Φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το σύστημα με το οποίο θα εξεταστούν.

Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν θα εξεταστούν με το «σύστημα Γαβρόγλου», που περιελάμβανε την κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες μαθημάτων, καθώς επίσης και την αντικατάσταση του μαθήματος των Λατινικών από εκείνο της Κοινωνιολογίας, ενώ όσοι θέλουν μπορούν να επιλέξουν το «παλαιό» σύστημα, κατά το οποίο οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Λατινικά, ενώ σε όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού υπάρχουν μαθήματα βαρύτητας με αυξημένο συντελεστή στον υπολογισμό των μορίων.

Μέτρα προστασία για τον κορονοϊό

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των Εξετάσεων.

Το πρόγραμμα

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν την Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 13η Ιουλίου 2020.

Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν με την εξέταση των Αγγλικών (1/7) και θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2/7 και 3/7, αντίστοιχα). Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4/7).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7), τα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7).

Οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7).

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Πρεμιέρα και για τα ΕΠΑΛ

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Πρώτο μάθημα, τα Νέα Ελληνικά (Γενικής Παιδείας), στα οποία θα εξεταστούν την Τρίτη 16 Ιουνίου. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), που είναι επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας.

Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Λάρισα: Αεροσκάφος σκόρπισε πανικό και ξήλωσε σκεπή σπιτιού

Next Post

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Καλαμιάς- Ανατροπή φορτηγού που μετέφερε αγελάδες-Νεκρά ζώα στο δρόμο – Βίντεο

Next Post

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Καλαμιάς- Ανατροπή φορτηγού που μετέφερε αγελάδες-Νεκρά ζώα στο δρόμο - Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 34η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας | Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας – Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας για τη στήριξη των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων
  • Φ.Σ. Κοζάνη: Απάντηση της διοίκησης στις τελευταίες αντιδράσεις – «Η ομάδα θα κατέβει στο γήπεδο και θα παλέψει»
  • Έναρξη Χορευτικής Χρονιάς 2026-2027 από τον Μορφωτικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου»
  • Τιμητική εκδήλωση για τους χορηγούς του Ευρωπαϊκού Έργου ProLight

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr