• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Μετεγκατάσταση της Ακρινής τώρα!

14 Δεκεμβρίου 2022
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Δήμος Βοΐου: Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

12 Ιουνίου 2026
Ήρθαν για να μείνουν οι ρυθμίσεις στην Εγνατία- Μετά τις αυτοψίες το χρονοδιάγραμμα

Εγνατία Οδός: Πολύμηνη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από Ηγουμενίτσα έως Τύρια

12 Ιουνίου 2026
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Κοζάνη:Θετικό το κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά Κοζάνης

12 Ιουνίου 2026
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Η μαύρη σελίδα της επόμενης ημέρας. Συνέντευξη Προέδρου Σπάρτακου στο WEST

12 Ιουνίου 2026
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Πώς θα εντοπίσετε αν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απάτη

12 Ιουνίου 2026
Χόρτα καθαρισμός

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε λήγει η προθεσμία και πόσο είναι τα πρόστιμα

12 Ιουνίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

Φαρμακοποιός έστησε «αυτοκρατορία» παράνομων χαπιών αδυνατίσματος – Οι εξαγωγές σε 90 χώρες και τα «χρυσά» κέρδη

12 Ιουνίου 2026
Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2026» ­- Ξεκινά ένα πλούσιο καλοκαίρι πολιτισμού, δημιουργίας και συμμετοχής

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026»: Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στο Πάρκο των Μανιταριών

11 Ιουνίου 2026
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για αργίες και νυχτερινά

11 Ιουνίου 2026
Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για τη στήριξη των εργαζομένων και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών δομών.

Δήμος Γρεβενών: Διατηρούνται σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη για το 2026

11 Ιουνίου 2026
Γιώργος Αμανατίδης: Εγκρίθηκαν 110εκ. € για 18 έργα του Πυλώνα ΙΙΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δύο εντάξεις έργων για την Τ.Κ. Ακρινή

11 Ιουνίου 2026
Fiesta voio 2026: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα

FIESTA VOIO 2026: Το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

11 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΣΥ: Μετεγκατάσταση της Ακρινής τώρα!

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι κάτοικοι της Ακρινής μίλησαν και μέσα από το δημοψήφισμα, αποφασίζοντας με συντριπτική πλειοψηφία «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»  τώρα!

Δεν πάτησαν την «πεπονόφλουδα» που τους έριξε η Κυβέρνηση και η «συμμαχία των προθύμων» με το «εναλλακτικό σχέδιο» που ούτε εναλλακτικό ήταν αλλά ούτε καν «Σχέδιο» που θα απαντούσε έστω και στο ελάχιστο στα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος και της υγείας τους.

Οι κάτοικοι της Ακρινής με μπροστάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος, τον πρόεδρο της κοινότητας και άλλα στελέχη με πρωτοφανή ωριμότητα, αγωνιστική διάθεση και ατράνταχτα επιχειρήματα απέκρουσαν όλα τα ψευτοδιλήμματα, τη θεωρία του ανέφικτου και την ηττοπάθεια που προσπάθησαν να τους περάσουν η εξουσία και τα ντόπια παπαγαλάκια της.

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει τους κατοίκους και «χαστουκίζει» τους Κυβερνώντες αλλά και την πλειοψηφία των αστικών κομμάτων της Ελληνικής Βουλής διαμηνύοντάς τους πως οφείλουν να υλοποιούν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.  Ταυτόχρονα εκθέτει ηθικά και πολιτικά όλους αυτούς που υποστήριζαν πως ο νόμος έληξε (λες και είναι κονσέρβα) και γίνεται ανενεργός….

Δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία ούτε η σημερινή Κυβέρνηση, ούτε η χθεσινή, ούτε οι προηγούμενες (πέντε διαφορετικές κυβερνήσεις πέρασαν από την ψήφιση του νόμου) αλλά ούτε και η αυριανή όποια και να είναι αυτή. Η μετεγκατάσταση άργησε πάνω από μια δεκαετία γι αυτό πρέπει και μπορεί να ξεκινήσει σήμερα!!!

Μπορεί όμως να έχει κανείς εμπιστοσύνη σ` αυτό το πολιτικό σύστημα και σ` αυτό το πολιτικό προσωπικό που ψηφίζει νόμους και μάλιστα με τεράστια πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) και δεν τους υλοποιεί αλλά μετά την παρέλευση 10 χρόνων φέρνει «εναλλακτικές προτάσεις»;

Καμία εμπιστοσύνη! Κανένας εφησυχασμός! Ο αγώνας τώρα πρέπει να ενταθεί, να κορυφωθεί, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, με ειλικρινή και ανιδιοτελή συνεργασία με όλους τους γύρω οικισμούς αλλά και με την Αλληλεγγύη φορέων και κατοίκων ολόκληρου του Νομού.   

Τα αποτελέσματα του αγώνα των κατοίκων πρέπει να εμπνεύσουν και τους άλλους οικισμούς (Ανάργυροι, Βαλτόνερα, Αχλάδα κλπ) που παλεύουν για μετεγκατάσταση αλλά και για δουλειά και διαβίωση σε ένα ανθρώπινο καθαρό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα όμως με τον αγώνα για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης και επειδή τα προβλήματα παραμένουν και οι κάτοικοι της Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου, του Ρυακίου και των άλλων οικισμών θα συνεχίσουν να ζουν στην Περιοχή πρέπει να ξεκινήσει ένας ενωτικός, συντονισμένος, μαζικός και δυναμικός αγώνας για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων:

  1. Για αποκατάσταση των παλιών αποθέσεων της τέφρας και να σταματήσει η εγκληματική αδιαφορία της ΔΕΗ για την υγεία των κατοίκων των οικισμών γύρω από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και του Νοτίου Πεδίου.
  2. Για την κατασκευή κλειστού τύπου (σωληνωτού) ταινιόδρομου μεταφοράς της τέφρας. Ο ταινιόδρομος που μεταφέρει σήμερα την τέφρα από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στο Νότιο Πεδίο εκπέμπει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο σκόνη τέφρας που με τον αέρα μεταφέρεται στους γύρω οικισμούς.
  3. Για να σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρο ορίζοντα της Περιοχής με «εξασθενές χρώμιο» που ξεκάθαρα οφείλεται στην πρόχειρη και ανεύθυνη διαχείριση της τέφρας από τη ΔΕΗ. Υπενθυμίζουμε ότι το «εξασθενές χρώμιο» έχει αναγνωριστεί ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
  4. Για να παρθούν σοβαρά μέτρα, που να ανταποκρίνονται στις «βέλτιστες τεχνικές» και στα σημερινά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, κατά την εξορυκτική δραστηριότητα του Νοτίου Πεδίου. Η κατάσταση σήμερα είναι απαράδεκτη αφού οι αποθέτες συχνά- πυκνά έως μόνιμα ρίχνουν ξερή και σκέτη τέφρα που με τον αέρα μεταφέρεται και δηλητηριάζει τους κατοίκους των γύρω οικισμών.

Εμείς ως «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» σταθήκαμε εξ` αρχής δυναμικά και αταλάντευτα στο πλευρό των φορέων και των αγωνιστών που επέμειναν στην μετεγκατάσταση. Προσπαθήσαμε με προτάσεις και επιχειρήματα να καταρρίψουμε τα ψευτοδιλήμματα και την ηττοπάθεια στηρίζοντας ηθικά και πολιτικά τον αγώνα των «πολύπαθων» κατοίκων της Ακρινής. Εκτός από τις προτάσεις μας που πατάν πάνω στην υπάρχουσα πραγματικότητα θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε και στο παρελθόν, να στηρίζουμε έμπρακτα και δυναμικά τον αγώνα για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης αλλά και τους αγώνες των κατοίκων της Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου –Ρυακίου και ολόκληρης της Περιοχής για δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και ολοκληρωμένες εργασιακές σχέσεις αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε ένα καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον. 

Καλούμε τους κατοίκους της Περιοχής μας και ολόκληρης της Χώρας να αγωνιστούμε για μια Εταιρεία Ηλεκτρισμού αποκλειστικά δημόσια, 100%, ενιαία και καθετοποιημένη με ουσιαστική εργατική και κοινωνική συμμετοχή στη διεύθυνση και σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Για «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό», «ρεύμα κοινωνικό αγαθό και ΟΧΙ εμπόρευμα».

 Για Επανεθνικοποίηση-Κρατικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού τομέα μέσα από ένα  Μέτωπο    Αγώνα   Εργαζομένων, Κατοίκων και Λαϊκών καταναλωτών ρεύματος.

Κοζάνη 13/12/2022

«Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»

Tags: ΑΡΣΥ
Previous Post

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ένα γράμμα στον Ορέστη από την Κίσσαμο Χανίων

Next Post

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ένα γράμμα στον Ορέστη από την Κίσσαμο Χανίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026
  • Εγνατία Οδός: Πολύμηνη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από Ηγουμενίτσα έως Τύρια
  • Κοζάνη:Θετικό το κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά Κοζάνης
  • Η μαύρη σελίδα της επόμενης ημέρας. Συνέντευξη Προέδρου Σπάρτακου στο WEST
  • Πώς θα εντοπίσετε αν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απάτη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr