• Latest
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή

ΑΡΣΥ: Μετεγκατάσταση της Ακρινής τώρα!

14 Δεκεμβρίου 2022
Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων

17 Αυγούστου 2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου

17 Αυγούστου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου

17 Αυγούστου 2026
Χρήστος Ι. Π. Κολοβός: Μύθοι και αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου

17 Αυγούστου 2026
Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

17 Αυγούστου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους» -292- τροχονομικοί έλεγχοι

17 Αυγούστου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοκαΐνη, Κάνναβη, και χωρίς δίπλωμα και πινακίδες. Έξι συλλήψεις

17 Αυγούστου 2026
Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

Η Σαμαρίνα χόρεψε τον «Τσιάτσιο» και τίμησε τις ρίζες της. Φωτογραφίες

17 Αυγούστου 2026
Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

Τα Γρεβενά υποδέχονται τον Γιώργο Ζερβάκη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026”

17 Αυγούστου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Κατήγγειλε ότι η σύζυγός του κρατούνταν όμηρος, αλλά οι αστυνομικοί τη βρήκαν με τον εραστή της

17 Αυγούστου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πυροβολισμοί σε γλέντι – Δύο τραυματίες, ανάμεσά τους 14χρονος

17 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 35χρονη που έδωσε αλκοόλ σε επτά ανήλικους

17 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΡΣΥ: Μετεγκατάσταση της Ακρινής τώρα!

sierafm by sierafm
14 Δεκεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι κάτοικοι της Ακρινής μίλησαν και μέσα από το δημοψήφισμα, αποφασίζοντας με συντριπτική πλειοψηφία «ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»  τώρα!

Δεν πάτησαν την «πεπονόφλουδα» που τους έριξε η Κυβέρνηση και η «συμμαχία των προθύμων» με το «εναλλακτικό σχέδιο» που ούτε εναλλακτικό ήταν αλλά ούτε καν «Σχέδιο» που θα απαντούσε έστω και στο ελάχιστο στα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος και της υγείας τους.

Οι κάτοικοι της Ακρινής με μπροστάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου Περιβάλλοντος, τον πρόεδρο της κοινότητας και άλλα στελέχη με πρωτοφανή ωριμότητα, αγωνιστική διάθεση και ατράνταχτα επιχειρήματα απέκρουσαν όλα τα ψευτοδιλήμματα, τη θεωρία του ανέφικτου και την ηττοπάθεια που προσπάθησαν να τους περάσουν η εξουσία και τα ντόπια παπαγαλάκια της.

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει τους κατοίκους και «χαστουκίζει» τους Κυβερνώντες αλλά και την πλειοψηφία των αστικών κομμάτων της Ελληνικής Βουλής διαμηνύοντάς τους πως οφείλουν να υλοποιούν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν.  Ταυτόχρονα εκθέτει ηθικά και πολιτικά όλους αυτούς που υποστήριζαν πως ο νόμος έληξε (λες και είναι κονσέρβα) και γίνεται ανενεργός….

Δεν έχουν πλέον καμία δικαιολογία ούτε η σημερινή Κυβέρνηση, ούτε η χθεσινή, ούτε οι προηγούμενες (πέντε διαφορετικές κυβερνήσεις πέρασαν από την ψήφιση του νόμου) αλλά ούτε και η αυριανή όποια και να είναι αυτή. Η μετεγκατάσταση άργησε πάνω από μια δεκαετία γι αυτό πρέπει και μπορεί να ξεκινήσει σήμερα!!!

Μπορεί όμως να έχει κανείς εμπιστοσύνη σ` αυτό το πολιτικό σύστημα και σ` αυτό το πολιτικό προσωπικό που ψηφίζει νόμους και μάλιστα με τεράστια πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) και δεν τους υλοποιεί αλλά μετά την παρέλευση 10 χρόνων φέρνει «εναλλακτικές προτάσεις»;

Καμία εμπιστοσύνη! Κανένας εφησυχασμός! Ο αγώνας τώρα πρέπει να ενταθεί, να κορυφωθεί, με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, με ειλικρινή και ανιδιοτελή συνεργασία με όλους τους γύρω οικισμούς αλλά και με την Αλληλεγγύη φορέων και κατοίκων ολόκληρου του Νομού.   

Τα αποτελέσματα του αγώνα των κατοίκων πρέπει να εμπνεύσουν και τους άλλους οικισμούς (Ανάργυροι, Βαλτόνερα, Αχλάδα κλπ) που παλεύουν για μετεγκατάσταση αλλά και για δουλειά και διαβίωση σε ένα ανθρώπινο καθαρό περιβάλλον.

Ταυτόχρονα όμως με τον αγώνα για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης και επειδή τα προβλήματα παραμένουν και οι κάτοικοι της Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου, του Ρυακίου και των άλλων οικισμών θα συνεχίσουν να ζουν στην Περιοχή πρέπει να ξεκινήσει ένας ενωτικός, συντονισμένος, μαζικός και δυναμικός αγώνας για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων:

  1. Για αποκατάσταση των παλιών αποθέσεων της τέφρας και να σταματήσει η εγκληματική αδιαφορία της ΔΕΗ για την υγεία των κατοίκων των οικισμών γύρω από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και του Νοτίου Πεδίου.
  2. Για την κατασκευή κλειστού τύπου (σωληνωτού) ταινιόδρομου μεταφοράς της τέφρας. Ο ταινιόδρομος που μεταφέρει σήμερα την τέφρα από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στο Νότιο Πεδίο εκπέμπει εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο σκόνη τέφρας που με τον αέρα μεταφέρεται στους γύρω οικισμούς.
  3. Για να σταματήσει η μόλυνση του υδροφόρο ορίζοντα της Περιοχής με «εξασθενές χρώμιο» που ξεκάθαρα οφείλεται στην πρόχειρη και ανεύθυνη διαχείριση της τέφρας από τη ΔΕΗ. Υπενθυμίζουμε ότι το «εξασθενές χρώμιο» έχει αναγνωριστεί ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
  4. Για να παρθούν σοβαρά μέτρα, που να ανταποκρίνονται στις «βέλτιστες τεχνικές» και στα σημερινά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, κατά την εξορυκτική δραστηριότητα του Νοτίου Πεδίου. Η κατάσταση σήμερα είναι απαράδεκτη αφού οι αποθέτες συχνά- πυκνά έως μόνιμα ρίχνουν ξερή και σκέτη τέφρα που με τον αέρα μεταφέρεται και δηλητηριάζει τους κατοίκους των γύρω οικισμών.

Εμείς ως «ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» σταθήκαμε εξ` αρχής δυναμικά και αταλάντευτα στο πλευρό των φορέων και των αγωνιστών που επέμειναν στην μετεγκατάσταση. Προσπαθήσαμε με προτάσεις και επιχειρήματα να καταρρίψουμε τα ψευτοδιλήμματα και την ηττοπάθεια στηρίζοντας ηθικά και πολιτικά τον αγώνα των «πολύπαθων» κατοίκων της Ακρινής. Εκτός από τις προτάσεις μας που πατάν πάνω στην υπάρχουσα πραγματικότητα θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε και στο παρελθόν, να στηρίζουμε έμπρακτα και δυναμικά τον αγώνα για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης αλλά και τους αγώνες των κατοίκων της Ακρινής, του Αγίου Δημητρίου –Ρυακίου και ολόκληρης της Περιοχής για δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και ολοκληρωμένες εργασιακές σχέσεις αλλά και το δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε ένα καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον. 

Καλούμε τους κατοίκους της Περιοχής μας και ολόκληρης της Χώρας να αγωνιστούμε για μια Εταιρεία Ηλεκτρισμού αποκλειστικά δημόσια, 100%, ενιαία και καθετοποιημένη με ουσιαστική εργατική και κοινωνική συμμετοχή στη διεύθυνση και σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Για «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό», «ρεύμα κοινωνικό αγαθό και ΟΧΙ εμπόρευμα».

 Για Επανεθνικοποίηση-Κρατικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού τομέα μέσα από ένα  Μέτωπο    Αγώνα   Εργαζομένων, Κατοίκων και Λαϊκών καταναλωτών ρεύματος.

Κοζάνη 13/12/2022

«Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία»

Tags: ΑΡΣΥ
Previous Post

ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ένα γράμμα στον Ορέστη από την Κίσσαμο Χανίων

Next Post

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ένα γράμμα στον Ορέστη από την Κίσσαμο Χανίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Υπεγράφη η σύμβαση για έργα βελτίωσης προσβασιμότητας Δημοτικών Σχολείων
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση του Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Πόλης Καστοριάς» επί της οδού 11ης Νοεμβρίου
  • Η νεολαία «πιάνει ξανά τον χορό» στο Βόιο: Μια βιωματική ματιά στα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις του Δήμου Βοΐου …του Δημήτρη Ζαγκουντίνου
  • Η επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα και «υπέρτατο δημόσιο συμφέρον»… του Στεφάνου Πράσσου
  • Το νερό της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι απλώς πλούτος. Είναι η ευκαιρία της. ( του Χάρη Κάτανα)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr