• Latest
Λουκετο

Αυγή: Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα πρώτη φορά μετά τη χούντα – Το τελευταίο πρωτοσέλιδο

26 Ιουνίου 2024
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Ζευκλής για Αγροβόιο: Σαφές οικονομικό Αποτύπωμα με εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Βίντεο

26 Φεβρουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

25 Φεβρουαρίου 2026
Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο

25 Φεβρουαρίου 2026
Ο κάμπος της Νεάπολης στο «έλεος» των πλημμυρών – Σε απόγνωση οι αγρότες. Βίντεο

Ο κάμπος της Νεάπολης στο «έλεος» των πλημμυρών – Σε απόγνωση οι αγρότες. Βίντεο

25 Φεβρουαρίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 30χρονος που προσπάθησε να φιλήσει ανήλικη

25 Φεβρουαρίου 2026
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τα θέματα της πρώτης Συνεδρίασης λογοδοσίας του 2026

25 Φεβρουαρίου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Βατερού

25 Φεβρουαρίου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και University of Leicester ενώνουν δυνάμεις στη Μηχανική Συγκολλήσεων

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και University of Leicester ενώνουν δυνάμεις στη Μηχανική Συγκολλήσεων

25 Φεβρουαρίου 2026

Συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2026

25 Φεβρουαρίου 2026
ηλικιωμενος συνταξιουχοι ΣΥΝΤΑΞΗαπατη τριτη ηλικια

Κοζάνη: Απάτη με λεία 33.952 ευρώ!!

25 Φεβρουαρίου 2026
Θερμά λόγια της Κομισιόν στον Δήμο Κοζάνης για την πορεία υλοποίησης του Κλιματικού Συμβολαίου

Θερμά λόγια της Κομισιόν στον Δήμο Κοζάνης για την πορεία υλοποίησης του Κλιματικού Συμβολαίου

25 Φεβρουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Δήμου Γρεβενών

25 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αυγή: Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα πρώτη φορά μετά τη χούντα – Το τελευταίο πρωτοσέλιδο

sierafm by sierafm
26 Ιουνίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Λουκετο
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι εργαζόμενοι κυκλοφόρησαν μέσω των social media το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας την οποία έκλεισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει η ανακοίνωση των εργαζόμενων και σε σκίτσο που εμπεριέχεται στο τελευταίο πρωτοσέλιδο, φαίνεται ένας άνθρωπος να κόβει το κλαδί στο οποίο στέκεται και από πάνω γράφει «Αριστερά χωρίς φωνή».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Ξαφνικός θάνατος

Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αυγής στην οδό Δεληγιώργη, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, μας ανακοινώθηκε ότι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας της Αριστεράς που εκδίδεται από το 1952, δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα. Η μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα.

Ένας φανταστικός τίτλος ενός πρωτοσέλιδου της καθημερινής ΑΥΓΗΣ που δεν θα κυκλοφορήσει ποτέ ξανά θα έγραφε για έναν “ξαφνικό θάνατο βασισμένο στο δόγμα του ΣΟΚ”

Εκπρόσωπος της Διοίκησης επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του ισχυρού μετόχου του ΣΥΡΙΖΑ ως λόγο για το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης, ενημερώνοντας συγχρόνως πως προς το παρόν θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και το Κυριακάτικο φύλλο. Κανένας οικονομικός απολογισμός, καμία παρουσίαση στοιχείων, κανένας σχεδιασμός ή σχέδιο βιωσιμότητας.

Σαν τα 20 λεπτά, όσο χρόνο κράτησε η ενημέρωση του εκπροσώπου της διοίκησης, να ισούνται με τα 72 χρόνια της βαριάς ιστορίας της ΑΥΓΗΣ

Η απόφαση του κλεισίματος, δηλαδή η απόφαση να μην παρεμβαίνει καθημερινά δημοσιογραφικά η φωνη της αριστεράς είναι πολιτική. Η ΑΥΓΗ είχε πάντα οικονομικά προβλήματα και πάντα επιβίωνε. Η πολιτική ηγεσία του κόμματος διαμεσου του Εκτελεστικού Γραφείου, ενός οργάνου αμφισβητούμενης νομιμότητας προκειμένου να λάβει αυτή την απόφαση, σκάλισε τα γράμματα στην ταφόπλακα.

Απέναντι στο ιστορικό και πολιτικό ατόπημα με βαριά συναίσθηση της ιστορίας μας οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αρχής γενομένης από αύριο Τετάρτη 26/06 με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης. Την ίδια στιγμή, ζητάμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την εξόφληση των δεδουλευμένων μας που αγγίζουν μέσα στα χρόνια τις 300.000 ευρώ, καθώς επίσης και άμεση συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Καλούμε τους αναγνώστες και τους φίλους της εφημερίδας, τον κόσμο της αριστεράς, τα σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, να σταθούν αλληλεγγύοι/ες και να στηρίξουν τον αγώνα που ξεκινάμε για την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΑΥΓΗΣ.

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 25.06.2024».

«Δύει» μετά από 72 χρόνια η «Αυγή»

Αν και η κυριακάτικη έκδοση της «Αυγής» θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, εντούτοις το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου συνιστά τέλος εποχής για μια ιστορική εφημερίδα.

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ρίχνει τίτλους τέλους 72 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου της εφημερίδας, στις 24 Αυγούστου του 1952. Μοναδικό διάστημα που η «Αυγή» δεν βρισκόταν στα περίπτερα ήταν στη διάρκεια της δικτατορίας.

Πρωτοεκδόθηκε ως όργανο της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), εκφράζοντας και τις θέσεις του παράνομου, τότε, ΚΚΕ, καθώς είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» από το 1947. Αρχικά κυκλοφόρησε ως εβδομαδιαία και κατόπιν ως ημερήσια εφημερίδα. Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, το ΚΚΕ Εσωτερικού επανεκδίδει, στις 4 Αυγούστου του ίδιου έτους, την «Αυγή» ως κομματικό του όργανο, ενώ στη συνέχεια η εφημερίδα υποστήριζε κυρίως τις θέσεις του Συνασπισμού και αργότερα, έως σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος εκδότης και διευθυντής (1952-1956) ήταν ο Βασίλειος Ευφραιμίδης. Στην «Αυγή» ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά ως ρεπόρτερ ο Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος αργότερα διετέλεσε διευθυντής (1959-62) και εκδότης της (1962-67). Μεγάλα ονόματα της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, αλλά και του λογοτεχνικού κόσμου συνδέθηκαν άρρηκτα με την «Αυγή», όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Πότης Παρασκευόπουλος, ο Σοφιανός Χρυσοστομίδης, ο Γρηγόρης Γιάνναρος, ο Δημήτρης Ψυχογιός, ο Νίκος Φίλης κ.ά. Από τις τάξεις των συντακτών της είχε περάσει και ο ποιητής Κώστας Βάρναλης, ο οποίος για πολλά χρόνια έγραφε το καθημερινό χρονογράφημα με τον γενικό τίτλο: «Λόγια που καίνε».

Σημερινός διευθυντής είναι ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης, ο οποίος διαδέχθηκε τη Βούλα Κεχαγιά, την πρώτη γυναίκα διευθύντρια της εφημερίδας.

Δριμεία ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, κάνοντας λόγο για έναν «ξαφνικό θάνατο, που αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων».

Πηγή eleftherostypos.gr

Tags: ΑΥΓΗΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Previous Post

Γαστρεντερίτιδα «θέρισε» κατασκήνωση – 100 παιδιά έφυγαν με πυρετό και εμετούς

Next Post

Συντάξεις: Ποια λάθη στον επανυπολογισμό φέρνουν αναδρομικά

Next Post
ΣΥΝΤΑΞΗ

Συντάξεις: Ποια λάθη στον επανυπολογισμό φέρνουν αναδρομικά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ζευκλής για Αγροβόιο: Σαφές οικονομικό Αποτύπωμα με εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Βίντεο
  • ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο
  • Βόιο: Η αναφορά σε αυτιστική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και η αντίδραση του Κώστα Ζήκου. Βίντεο
  • Ο κάμπος της Νεάπολης στο «έλεος» των πλημμυρών – Σε απόγνωση οι αγρότες. Βίντεο
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 30χρονος που προσπάθησε να φιλήσει ανήλικη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr