• Latest
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε περισσότερο συγκεκριμένους ενώ άλλους όχι

23 Ιουνίου 2024
Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

13 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης με πρώην ποδοσφαιριστή, αστυνομικό και ειδικό φρουρό – Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν

13 Ιουνίου 2026

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ της Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη

13 Ιουνίου 2026
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του: “Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή, εξύβριση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία” (Βίντεο)

13 Ιουνίου 2026
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

13 Ιουνίου 2026
Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

13 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών

13 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία

13 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει ο διωγμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

13 Ιουνίου 2026
Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

13 Ιουνίου 2026
μελισσες

Π. Κουκουλόπουλος: Στεκόμαστε στο πλευρό των απλήρωτων μελισσοκόμων που ζητούν το δίκιο τους

13 Ιουνίου 2026
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

‘Ελπίδα” – Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ Να το πουν καθαρά: Data Center και καύση απορριμμάτων δεν θα περάσουν από το παράθυρο

13 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε περισσότερο συγκεκριμένους ενώ άλλους όχι

sierafm by sierafm
23 Ιουνίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΟΥΝΟΥΠΙ
0
SHARES
70
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το καλοκαίρι έχει πολλά θετικά, αλλά, ένα από τα σημαντικά του μειονεκτήματα είναι ότι συνοδεύεται με την «εισβολή» των κουνουπιών.

Τα κουνούπια, οι ύπουλοι εχθροί του ανθρώπου κάθε καλοκαίρι, είναι ιδιαιτέρως ενεργά νωρίς το πρωί και νωρίς το βράδυ και μπορούν πράγματι να καταλήξουν να μας χαλάσουν τον ύπνο ή να ενοχλούν αδιάλειπτα ολόκληρη τη βραδιά.

Τι είναι άραγε αυτό που κάνει όμως κάποιους ανθρώπους να ελκύουν περισσότερο τα ενοχλητικά αυτά πλάσματα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dailymail.co.uk, αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι ταλαιπωρούνται περισσότερο από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Το φυσικό άρωμα

Το μοναδικό άρωμα των ανθρώπων θεωρείται επίσης ότι παίζει ρόλο στην επιλογή των θυμάτων των κουνουπιών.

Το φυσικό μας άρωμα καθορίζεται από έναν συνδυασμό γενετικών παραγόντων, καθώς και της μικροχλωρίδας του δέρματος, της κοινότητας των μικροσκοπικών οργανισμών που ζουν στην επιφάνεια της σάρκας μας.

Πόσο μεγαλόσωμος είσαι και πώς αναπνέεις

Τα κουνούπια εντοπίζουν το θήραμά τους με το άρωμα και ένα από τα πράγματα που αναζητούν είναι το διοξείδιο του άνθρακα. Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι ένα αέριο που εκπνέουμε καθώς αναπνέουμε και φαίνεται να προσελκύει τα κουνούπια.

Ωστόσο, η ποσότητα του CO2 φαίνεται να έχει σημασία. Τα μεγαλύτερα άτομα εκπνέουν φυσικά μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα και γι’ αυτό οι ειδικοί λένε ότι τείνουν να στοχοποιούνται περισσότερο.

Στον πραγματικό κόσμο αυτό μεταφράζεται ως εξής: Οι άνδρες δαγκώνονται περισσότερο από τις γυναίκες, οι έγκυες γυναίκες δαγκώνονται περισσότερο από τις μη έγκυες γυναίκες και οι ενήλικες ταλαιπωρούνται από τα τσιμπήματα περισσότερο από τα παιδιά.

Η επιλογή του ρούχου μπορεί να σας κάνει στόχο

Αν και η όσφρηση είναι η καλύτερη αίσθηση ενός κουνουπιού, δεν είναι η μόνη, με μελέτες που δείχνουν ότι τα έντομα προτιμούν κάποια χρώματα από άλλα.

Πειράματα έδειξαν ότι έχουν μια συνολική προτίμηση στο κόκκινο, πορτοκαλί, μαύρο ή κυανό. Αντίθετα, τα πράσινα, μπλε ή μωβ χρώματα δεν τράβηξαν την προσοχή των αιμοβόρων.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα κουνούπια έχουν εξελίξει αυτήν την αίσθηση για να κάνουν διάκριση μεταξύ του θηράματος και του περιβάλλοντος μόλις τα μυρίσουν.

Ποτά και τρόφιμα 

Κάποια φαγητά και ποτά διαφημίζονται στο Διαδίκτυο για να προσελκύσουν ή να απωθήσουν τα κουνούπια.

Ορισμένα τρόφιμα, όπως το σκόρδο, προωθούνται με τη λογική ότι η έντονη μυρωδιά θα σας βοηθήσει να καλύψετε το δικό σας άρωμα, λειτουργώντας ως ένα είδος οσφρητικού καμουφλάζ.

Από την άλλη πλευρά, τα αλμυρά ή γλυκά τρόφιμα υποστηρίζεται ότι έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, παράγοντας ενώσεις που μας κάνουν πιο ελκυστικούς για τα κουνούπια.

Η ομάδα αίματος

Μία από τις πιο κοινές πεποιθήσεις είναι ότι η ομάδα αίματος σας, συγκεκριμένα ο τύπος Ο, σας κάνει ένα πιο επιθυμητό γεύμα για τα κουνούπια.

Ωστόσο, ενώ ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι αυτό συμβαίνει, άλλες δοκιμές ήταν ασαφείς.

Ο Δρ Τζόουνς είπε, συνολικά, ο τύπος αίματος πιθανότατα δεν είναι σημαντικό στοιχείο της έλξης των κουνουπιών.

«Δεν φαίνεται να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τις ομάδες αίματος που επηρεάζουν το πόσο ελκυστικοί είναι οι άνθρωποι για τα κουνούπια. Άλλοι παράγοντες είναι πιο σημαντικοί» είπε.

Πώς να τα αποφύγετε

Μερικές συμβουλές για την αποφυγή τσιμπήματος κουνουπιών περιλαμβάνουν να φοράτε ρούχα και παντελόνια με μακριά μανίκια, να χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικά, να κρατάτε κλειστά τα παράθυρα του καταλύματος, να χρησιμοποιείτε πάντα σήτες και να κοιμάστε κάτω από μια κουνουπιέρα.

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΚΟΥΝΟΥΠΙ
Previous Post

Στον εισαγγελέα 13 άτομα για τη φωτιά από πυροτεχνήματα – Υπό κατάσχεση το σκάφος «Περσεφόνη»

Next Post

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις – Πώς θα γίνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Next Post
ασεπ

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις - Πώς θα γίνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις
  • Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης με πρώην ποδοσφαιριστή, αστυνομικό και ειδικό φρουρό – Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν
  • Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ της Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη
  • Ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του: “Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή, εξύβριση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία” (Βίντεο)
  • Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr