• Latest
ΓΚΟΥΝΤΙΟΣ ΑΝΕΛ

Γκουντιός: Το δημοψήφισμα ως μεγάλη ευκαιρία (ίσως τελευταία) απεγκλωβισμού και δικαίωσης.

8 Οκτωβρίου 2018
Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες

1 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Καλωσόρισαν το νέο έτος στην πλατεία. Βίντεο

Εράτυρα: Καλωσόρισαν το νέο έτος στην πλατεία. Βίντεο

1 Ιανουαρίου 2026
Γαλατινή: Βγήκαν οι Γκουνάδες.  Βίντεο

Γαλατινή: Βγήκαν οι Γκουνάδες. Βίντεο

1 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Αγέλη από αδέσποτα στην Αγία Τριάδα. Βίντεο

Σιάτιστα: Αγέλη από αδέσποτα στην Αγία Τριάδα. Βίντεο

1 Ιανουαρίου 2026
Ο Όμιλος Vasko Luxury Suites στη Σιάτιστα. Δύο υπερπολυτελείς σουίτες με υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και άψογης φιλοξενίας

Ο Όμιλος Vasko Luxury Suites στη Σιάτιστα. Δύο υπερπολυτελείς σουίτες με υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και άψογης φιλοξενίας

31 Δεκεμβρίου 2025

Δήμος Βοΐου: Υποδεχόμαστε το νέο έτος με Μπουμπουσάρια σε Γαλατινή και Εράτυρα

31 Δεκεμβρίου 2025
παιδι

Στο Νοσοκομείο 3χρονο παιδί με σοβαρή επιπλοκή από γρίπη

31 Δεκεμβρίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ από 1/1/2026 – Πιτσιλής: Στόχος κάθε ευρώ ενίσχυσης να πηγαίνει μόνο σε όσους πράγματι το δικαιούνται

31 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Αλλαγές σε Αντιδημάρχους στο Δήμο Βοΐου. Που καταλήγει ο Χρήστος Ζευκλής

31 Δεκεμβρίου 2025
Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

Προσφορά ειδών διατροφής από τις διευθύνσεις Αστυνομίας στη Δυτική Μακεδονία

31 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου

31 Δεκεμβρίου 2025

Μπουμπουσιάρια (καρναβάλια) Εράτυρας Κοζάνης, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026. ‘Εκθεση φωτογραφίας ‘boubousaria reworks’ 29/12/2025-2/1/2026

31 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γκουντιός: Το δημοψήφισμα ως μεγάλη ευκαιρία (ίσως τελευταία) απεγκλωβισμού και δικαίωσης.

sierafm by sierafm
8 Οκτωβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΓΚΟΥΝΤΙΟΣ ΑΝΕΛ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια σε σύνολο 1.800.000 ψηφοφόρων, μόνο 600.000 αποδέχονται τη συμφωνία (33,33% επί του συνόλου) κυρίως από περιοχές που «βουλγαρίζουν» κατέχοντας ήδη βουλγαρικά (Ευρωπαϊκής Ένωσης) διαβατήρια και από τις περιοχές αλβανών οι οποίοι πολλές φορές κατά το παρελθόν απείχαν από τις εκλογικές διαδικασίες της χώρας ενώ τώρα συμμετείχαν μαζικά.

Οι υπόλοιποι (1.200.000) διαφωνούν ή αδιαφορούν. Ακριβώς αυτό γνώριζε ο κ. Ζάεφ και έδωσε στο δημοψήφισμα συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.

Οι δημοκρατικές αρχές και αξίες χρησιμοποιήθηκαν για άλλη μια φορά κατά τα συμφέροντα των ισχυρών. Από αυτούς που ψήφισαν μόνο 34000 (1,88% επί του συνόλου) διαφώνησαν και 17000 (0,09% επί του συνόλου) επέλεξαν άκυρο.

Προφανώς αυτοί που δεν ήθελαν τη συμφωνία δεν πήγαν για μην νομιμοποιήσουν το δημοψήφισμα (έχουν ακυρωθεί εκλογές στα Σκόπια λόγω συμμετοχής κάτω του 50%).

Μην ξεχνάμε και τη στάση της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της χώρας, που άλλαξαν θέση και από την άρνηση της συμφωνίας μεταστράφηκαν διπλωματικά και συναινετικά στην αποχή από το δημοψήφισμα κατόπιν τεράστιων πιέσεων από Αμερικανούς, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Από την ανάλυση φαίνεται ότι αδιαφόρησαν κυρίως οι Σλάβοι και οι κάτοικοι του εξωτερικού (500.000) οι οποίοι παρά την πολεμική τους συμπεριφορά υπέρ του ονόματος, με πρωταγωνιστές τις μεγάλες οργανώσεις τους σε Καναδά και Αυστραλία, απαξίωσαν το δημοψήφισμα.

Συμφωνούν όμως, σχεδόν καθολικά, οι Αλβανοί και οι Τούρκοι. Δηλαδή οι αλβανικής καταγωγής και συνείδησης πολίτες των Σκοπίων οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη μεγάλη Αλβανία, θέλουν να αποκαλούνται Μακεδόνες;

Οι Τούρκοι, επίσης αποφάσισαν να γίνουν Μακεδόνες;

Ας μη ξεχνάμε ότι οι Αλβανοί είναι εθελόδουλα υποτελείς των Αμερικανών και επιδιώκουν με κάθε τρόπο την είσοδό τους στην ΕΕ ευελπιστώντας την ουσιαστική κατάργηση των συνόρων και κατά συνέπεια την αντίστοιχη ουσιαστική ένωσή τους (συμπεριλαμβανομένου και του Κοσσόβου) εντός της ΕΕ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν ότι η Τουρκία δεν ήθελε τη συμφωνία, εξυπηρετώντας την κομματική τους γραμμή υπονοώντας ότι η συμφωνία αποκόπτει τα Σκόπια από την επιρροή της Τουρκίας, εκτέθηκαν κατά τρόπο οικτρό, μετά και την επίσημη δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη φιλική χώρα “Μακεδονία”, για την ευημερία και την ασφάλεια της, αλλά και για να γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Χαρακτηριστικό επίσης του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος είναι η αποτυχία των Γερμανών (πρωτίστως) και ΗΠΑ να επιβάλουν ετσιθελικά την γεωπολιτική τους επιλογή ερήμην των λαών.

Δεν συνετίστηκαν ούτε από την αντίδραση στο σχέδιο Ανάν, ούτε από το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το 2015, ούτε τώρα. Αντιθέτως έχουν επιλέξει σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους επιβολής των επιλογών τους και το έχουμε υποστεί. Έχουν επίσης και επιμονή και γι’ αυτό επανέρχονται μέχρι τη θετική για αυτούς έκβαση της επιθυμίας τους.

Εμείς τι κάνουμε;

Η ελληνική κυβέρνηση σιώπησε …εκκωφαντικά σε σειρά προκλητικών δηλώσεων των Σκοπιανών αξιωματούχων αποδεχόμενη τις απαράδεκτες δηλώσεις που υπερέβαιναν ακόμη και αυτή καθαυτή τη συμφωνία, προκειμένου να «βοηθήσει» το NAI.

Στην επόμενη μέρα, ο κίνδυνος να εξαγοραστούν συνειδήσεις Σκοπιανών βουλευτών για να βρεθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 80 «προθύμων» υπέρ των συνταγματικών αλλαγών είναι εμφανής. Σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος οι πρόωρες εκλογές που θα προκηρυχτούν θα είναι απόλυτα διχαστικές και αναπόφευκτα ακραίες, αλλά και με μεγάλη πίεση εσωτερικών και κυρίως εξωτερικών παραγόντων. Από τη μια ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και από την άλλη Ρωσία και Κίνα. Σε περίπτωση όμως που «πειστούν» οι βουλευτές ή το εκλογικό αποτέλεσμα ευνοεί τον κ. Ζάεφ η ευκαιρία να γλιτώσει η Ελλάδα από τον διασυρμό της ιστορίας χάνεται ανεπιστρεπτί.
Η υπογραφή όμως έχει μπει και αυτό θα έχει τις επιπτώσεις του στο μέλλον γιατί ακόμη και αν δεν τελεσφορήσει και δεν παραχθεί διεθνές νομικό αποτέλεσμα θα αποτελεί επιχείρημα και βάση των νέων διαπραγματεύσεων και διεκδικήσεων από τους Σκοπιανούς κυρίως για τον κ. Τσίπρα ο οποίος το υπέγραψε καθώς επίσης και για τα κόμματα αυτά που με επίσημες δηλώσεις τους έχουν σαφώς αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία ως συνθετικό οποιουδήποτε ονόματος, γλώσσας, εθνικότητας, εμπορικών σημάτων κλπ. Κανείς από το παλιό πολιτικό και κομματικό κατεστημένο δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Επίσης έδωσαν την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να έχει το τακτικό και όχι το ουσιαστικό πλεονέκτημα για διαπραγματεύσεις από «μηδενική βάση» λόγω της δήλωσής του στη ΔΕΘ και στάσης της κ. Μπακογιάννη η οποία είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία».Ο ελληνικός λαός για άλλη μια φορά βρίσκεται μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να απεγκλωβιστεί από την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και να δικαιωθεί. Αν δεχόμαστε έστω και τυπικά τις βασικές αρχές της δημοκρατίας, θα πρέπει οποιοσδήποτε να παραδεχθεί ότι οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας είτε δεν συμφωνούν, είτε αδιαφορούν σε συντριπτικό ποσοστό για τη συμφωνία των Πρεσπών. Κατά συνέπεια δεν τη θέλουν.
Με βάση λοιπόν το δεδομένο αυτό, η Ελλάδα, σεβόμενη την δημοκρατική ετυμηγορία του γειτονικού λαού, θα πρέπει άμεσα να καταγγείλει σε όλους τους εμπλεκόμενους διεθνείς οργανισμούς την σαφή αδιαλλαξία και την εμμονή της άλλης πλευράς, σε μη λύση παρά τις παραχωρήσεις της Ελλάδας (με τις οποίες βέβαια δεν συμφωνώ εξ’ αρχής). Να διευκρινίσει πλήρως και σαφώς ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν παράγει κανενός είδους αποτέλεσμα, δεν αποτελεί κανενός είδους προηγούμενο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί υπόβαθρο σε οποιαδήποτε μελλοντική διαπραγμάτευση με δεδομένο την απολύτως σεβαστή δημοκρατική άρνηση των πολιτών των Σκοπίων να τη δεχθούν. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος αν καταγγείλουν τη συμφωνία τώρα, λόγω σαφούς υπαιτιότητας και αδιαλλαξίας της άλλης πλευράς, θα είναι πολλαπλά κερδισμένοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλά κυρίως και πρωτίστως θα είναι κερδισμένη πολλαπλώς η Ελλάδα.
Γκουντιός Β. Γιάννης

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΥΝΤΙΟΣ
Previous Post

Εκδήλωση της Μητρόπολης για το Μακεδονικό αγώνα

Next Post

Γιάννης Πάτρας: Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και στη διαιτησία – Πολλά παράπονα για τον κόσμο της Γαλατινής

Next Post

Γιάννης Πάτρας: Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και στη διαιτησία - Πολλά παράπονα για τον κόσμο της Γαλατινής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Εράτυρα: Καλωσόρισαν το νέο έτος στην πλατεία. Βίντεο
  • Γαλατινή: Βγήκαν οι Γκουνάδες. Βίντεο
  • Σιάτιστα: Αγέλη από αδέσποτα στην Αγία Τριάδα. Βίντεο
  • Ο Όμιλος Vasko Luxury Suites στη Σιάτιστα. Δύο υπερπολυτελείς σουίτες με υπηρεσίες υψηλής αισθητικής και άψογης φιλοξενίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr