• Latest

Δημοσιεύματα υπέρ της Γούνας μετά το Συνέδριο (Truth about Fur and Animal Rights )που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

11 Φεβρουαρίου 2020
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Κραυγαλέα καθυστέρηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2025» – Θεσμικά και κοινωνικά ερωτήματα προς επίλυση

5 Αυγούστου 2025
Τμήμα Τροχαίας Εορδαίας: Εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

Τμήμα Τροχαίας Εορδαίας: Εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»

5 Αυγούστου 2025
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ιερές Ακολουθίες στον Άγιο Γεώργιο για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

5 Αυγούστου 2025
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή υδροδότησης στη Νεάπολη

5 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Την Τετάρτη 6 Αυγούστου η εκδήλωση στο Δρυόβουνο λόγω καιρού

Δήμος Βοΐου: Την Τετάρτη 6 Αυγούστου η εκδήλωση στο Δρυόβουνο λόγω καιρού

5 Αυγούστου 2025
ΟΧΙ στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Το ΚΚΕ για τα εργοστάσια καύσης απορριμάτων

5 Αυγούστου 2025
φορολογια

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΑΑΔΕ «σαρώνει» τις αγροτικές επιδοτήσεις

5 Αυγούστου 2025
αγχος πονοκεφαλος πονος

Την επόμενη φορά που θα έχετε πονοκέφαλο δοκιμάστε αυτές τις τροφές

5 Αυγούστου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Τι ισχύει με τα μετρητά στο γκισέ – Το όριο που έβαλαν οι τράπεζες

5 Αυγούστου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

ΑΕΙ: Σαρωτικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος – Πότε θα γίνεται αφαίρεση φοιτητικής ιδιότητας

5 Αυγούστου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Προσλήψεις 116 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

5 Αυγούστου 2025
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠΕΣ

Έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος «Thryallis» -Καταγραφή αρμοδιοτήτων φορέων Δημοσίου (έγγραφο)

5 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 5 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δημοσιεύματα υπέρ της Γούνας μετά το Συνέδριο (Truth about Fur and Animal Rights )που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

sierafm by sierafm
11 Φεβρουαρίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
17
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η παραπληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων έχει επιπτώσεις στον κλάδο γουνοποιίας και η ελληνική ομοσπονδία συμπράττει με ευρωπαικές και διεθνείς οργανώσεις για την εκπόνηση δράσεων ενημέρωσης τόσο για την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων, όσο και για τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας ολόκληρης της βιομηχανίας και του τελικού προιόντος. 

Όπως αναφέρθηκε σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η αλήθεια για τη Γούνα και τα δικαιώματα των Ζώων», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο κτίριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, από την Ελληνική Ομοσπονδίας Γούνας και το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Παγκοσμίας Ομοσπονδίας Γούνας η γουνοποιίας συνεισφέρει στην κυκλική οικονομία και εφαρμόζει πολιτική ορθολογικής χρήσης πόρων. Επίσης η γούνα προέρχεται από πιστοποιημένες και ελεγχόμενες πηγές και υπογραμμίστηκε ότι η φυσική γούνα βιοαποικοδομεί με την ίδια ταχύτητα με ένα φύλλο σε αντίθεση με την ψεύτικη πλαστική γούνα που καταλήγει σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σημείωσε στην ομιλία του ότι, οι συνθήκες εκτροφής στις ελληνικές μονάδες, που ανέρχονται σε 104 σε Καστοριά και Σιάτιστα, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις ευρωπαικές προδιαγραφές, ενώ από την σφαγή και επεξεργασία των γουνοδερμάτων, δεν προκύπτουν αναξιοποίητα κατάλοιπα. Το δε τελικό προιόν αποτελεί το ακριβώς αντίθετο της έννοιας του Fast Fashion, καθώς έχει εξ ορισμού μακροβιότητα, μεταποιείται και κληρονομείται στις επόμενες γενιές.

Ο κ. Κοσμίδης ανέφερε ακόμη ότι η αγορά γούνας εμφανίζει χαρακτηριστική κυκλικότητα. Ειδικότερα, οι εξαγωγές το 2014 – χρονιά όπου οι πωλήσεις του κλάδου κατέγραψαν τη σημαντικότερη ανάπτυξη των τελευταίων ετών – ανήλθαν στα 450 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας ωστόσο «βουτιά» τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος συνέχισε πως η ελληνική γουνοποιία έχει περάσει αρκετές περιόδους ύφεσης, με ισχυρότερη εκείνη της εποχής 1985-1990, ωστόσο κατάφερνε να ανακάμψει και να αναπροσαρμοστεί, καταφέρνοντας έως και σήμερα να συντηρεί 1.500 επιχειρήσεις που σχετίζονται με την παραγωγή γούνας και ακόμη 1.500 ανεξάρτητους τεχνίτες, ενώ υπάρχει στην ίδια περιοχή και βιομηχανία παραγωγής ζωωοτροφής. Δηλαδή, ο κλάδος, ο οποίος εδράζεται αποκλειστικά στη Δυτική Μακεδονία, είναι πλήρως καθετοποιημένος (από την εκτροφή και την επεξεργασία, έως τη βαφή και τη ραφή γουναρικών), «ενώ διατηρεί τα σκήπτρα σε ότι αφορά την ποιότητα των τελικών προιόντων» όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Κοσμίδης τόνισε μεταξύ των άλλων: «Όλα αυτά τα χρόνια ο κλάδος μας έχει συμβάλει στην εθνική οικονομία και έχει πραγματοποιήσει μεγάλες δωρεές σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά δέχεται επίθεση από διάφορες ομάδες προστασίας δικαιωμάτων των ζώων και μέσω παραπληροφόρησης προσπαθούν να πετύχουν διαφόρων ειδών απαγορεύσεις εις βάρος της ελληνικής γουνοποιίας. Καθήκον μας είναι να ενημερώνουμε για την αλήθεια σχετικά με την γούνα, προκειμένου ο κόσμος να έχει υπεύθυνη πληροφόρηση».

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, οι σημαντικότεροι πελάτες της ελληνικής γουνοποιίας, ο οποίος είναι 100% εξαγωγικός, παραμένουν οι ρώσοι, οι ουκρανοί αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ υπάρχουν σημαντικές πωλήσεις και στην κινεζική αγορά, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή αποτελεί τον ηγέτη στην παραγωγή γούνας και δερμάτων ελέγχοντας το 85% της παγκόσμιας αγοράς. «Αν και η ελληνική παραγωγή αντιπροσωπεύει μόλις το 3% της παγκόσμιας αγοράς, καταφέρνει λόγω ποιότητας και σχεδιασμού, να αποκτήσει μια έστω μικρή θέση σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά» είπε ο κ. Κοσμίδης.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, η υπερπαραγωγή γουναρικών τα προηγούμενα χρόνια έχει δημιουργήσει υψηλό απόθεμα στους τελικούς πελάτες με αποτέλεσμα οι ετήσιες πωλήσεις του κλάδου να σημειώνουν πτώση διεθνώς.

Σημαντική επίδραση στις εξαγωγές έχει επιφέρει επίσης το εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία, η οποία είναι ο βασικότερος πελάτης της ελληνικής γουνοποιίας. Επιπροσθέτως η πτώση του τουριστικού ρεύματος από Ρωσία και Ουκρανία στην Ελλάδα, έχει επίσης επηρεάσει την εγχώρια αγορά γούνας.

Πέραν των παραπάνω, όπως υπογραμμίστηκε, ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των οικολογικών οργανώσεων κατά του προιόντος, αλλά και την ευρύτερη αντίληψη πως η γούνα αποτελεί ένα πολυτελές προιόν, ένα status symbol, που αποτρέπει το μέσο καταναλωτή να πλησιάσει την αγορά της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η ελληνική ομοσπονδία συμπράττει με ευρωπαικές και διεθνείς οργανώσεις για την εκπόνηση δράσεων ενημέρωσης τόσο για την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων, όσο και για τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας ολόκληρης της βιομηχανίας και του τελικού προιόντος.

Στην ημερίδα, ομιλητές ήταν επίσης ο υπεύθυνος  Επικοινωνίας της  Παγκόσμιας  Ομοσπονδίας  Γούνας (IFF) Neville Thurlbeck, η  γενική διευθύντρια  της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Γούνας  (Fur Europe) Mette Lykke Nielsen, ο νομικός σύμβουλος της  Ε.Ο.Γ. Γιάννης Καραβιδάς και ο καθηγητής  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Μπακαλούδης ενώ παραβρέθηκαν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της περιφέρειας Κοζάνης και πρώην υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

ΕΘΝΟΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ    

CAPITAL

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

EYRO2DAY

 

 

Tags: Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας
Previous Post

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε ανάλογα με την ηλικία σας

Next Post

Αντίθετοι 20 πρόεδροι των χωριών της Νεάπολης στη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών. Ψήφισμα

Next Post

Αντίθετοι 20 πρόεδροι των χωριών της Νεάπολης στη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών. Ψήφισμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κραυγαλέα καθυστέρηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2025» – Θεσμικά και κοινωνικά ερωτήματα προς επίλυση
  • Τμήμα Τροχαίας Εορδαίας: Εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Το κράνος δεν είναι επιλογή … είναι ανάγκη»
  • Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Ιερές Ακολουθίες στον Άγιο Γεώργιο για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή υδροδότησης στη Νεάπολη
  • Δήμος Βοΐου: Την Τετάρτη 6 Αυγούστου η εκδήλωση στο Δρυόβουνο λόγω καιρού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  3. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  4. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Διεξάγεται τον Αύγουστο ο διασυλλογικός αγώνας Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου - Boat & Fishing στο Έγκριση διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα Αθλητικής Αλιείας κυπρίνου, ανοιχτών συμμετοχών, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου από τις 8 Αυγούστου 2025 ως τις 10 Αυγούστου 2025
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr