• Latest
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκοπήσεις Pulse και MRB: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τo προφίλ ανεμβολίαστων

23 Σεπτεμβρίου 2021
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός ψάλτης σε κοντέινερ στο προαύλιο εκκλησίας – Τι εξετάζουν οι Αρχές

6 Σεπτεμβρίου 2026
Δικαστήριο, δικη, μηνυση

Οι Ρομά προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μετά από κρούσμα λεπτοσπείρωσης σε 11χρονη: «Δεν γίνεται εν έτη 2026 να ζούμε με τα ποντίκια»

6 Σεπτεμβρίου 2026
Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ

6 Σεπτεμβρίου 2026
Συνετρίβη Phantom στην αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα! Βίντεο-ντοκουμέντο!

Συνετρίβη Phantom στην αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα! Βίντεο-ντοκουμέντο!

6 Σεπτεμβρίου 2026
Χάος στα 30.000 πόδια -Επιβάτης έγινε βίαιος και τον «έδεσαν» με μονωτική

Χάος στα 30.000 πόδια -Επιβάτης έγινε βίαιος και τον «έδεσαν» με μονωτική

6 Σεπτεμβρίου 2026
Συνελήφθη διακινητής αναβολικών σε αθλητές: Χρυσές μπίζνες με παράνομα σκευάσματα

ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για διαδικτυακές πωλήσεις φαρμάκων με δήθεν θεραπευτικές ιδιότητες

6 Σεπτεμβρίου 2026
Περιοδεία Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία: Στο επίκεντρο παραγωγικές επενδύσεις – Νέα ογκολογική μονάδα στην Κοζάνη

ΔΕΘ-Μητσοτάκης: Τα 12 σημαντικότερα μέτρα -Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής

6 Σεπτεμβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Ένας προβλέψιμος Πρωθυπουργός που αδυνατεί να απαντήσει στην ακρίβεια και στο κόστος ζωής

6 Σεπτεμβρίου 2026
Σπάρτακος: ΔΕΘ- Μήνυμα εστάλη, ο αγώνας συνεχίζεται.

Σπάρτακος: ΔΕΘ- Μήνυμα εστάλη, ο αγώνας συνεχίζεται.

6 Σεπτεμβρίου 2026
Με ένα ξεχωριστό p-ARTy έπεσε η αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Με ένα ξεχωριστό p-ARTy έπεσε η αυλαία της Καλοκαιρινής Εκστρατείας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (Φωτογραφίες)

6 Σεπτεμβρίου 2026
Με γρήγορους ρυθμούς η πλακόστρωση στο κέντρο της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Με γρήγορους ρυθμούς η πλακόστρωση στο κέντρο της Σιάτιστας. Φωτογραφίες

5 Σεπτεμβρίου 2026
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Παράσταση θεάτρου κούκλας REDICOLO

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης – Παράσταση θεάτρου κούκλας REDICOLO

5 Σεπτεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκοπήσεις Pulse και MRB: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τo προφίλ ανεμβολίαστων

sierafm by sierafm
23 Σεπτεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
To 40% εκτιμά ότι έρχεται νέο γενικό lockdown όπως απαντούν οι πολίτες

Διψήφια παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η «ψαλίδα» στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, βρίσκεται στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες (36,5% ΝΔ έναντι 25% ΣΥΡΙΖΑ) ενώ η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός βρίσκεται στις 14 μονάδες (40% ο Κ. Μητσοτάκης έναντι 26% ο Αλέξης Τσίπρας).

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ.

Όσον αφορά την εμφάνιση των δύο ανδρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η πλειονότητα των ερωτηθέντων τους κρίνει αμφότερους αρνητικά, ωστόσο είναι ο αρχηγός της αξιωματικός αντιπολίτευσης που δέχεται τις περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις (50%) στο καίριο αυτό ζήτημα, και όχι ο πρωθυπουργός.  Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας η πλειονότητα των ερωτώμενων του δείγματος παραμένει απαισιόδοξη.

Διαφορά 11,5 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ καταγράφει 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, και οι Έλληνες 1,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η ΝΔ καταγράφει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, και οι Έλληνες 1,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Οι ερωτηθέντες θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 40% (έναντι 42% στην προηγούμενη έρευνα στις 5 – 7 Ιουλίου) ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 26% (24% στην προηγούμενη έρευνα).

d2.jpg

Δείκτης αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας

Όσον αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας το 42% των ερωτώμενων συνολικά δηλώνουν  σίγουρα αισιόδοξοι (22%) ή μάλλον αισιόδοξοι (20%), ενώ το 50% συνολικά αισθάνονται σίγουρα (25%) αισιόδοξοι ή μάλλον απαισιόδοξοι (25%).

Σε ό,τι αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας στον ευρύτερο κεντρώο χώρο, το 52% των κεντροδεξιών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον αισιόδοξα για την οικονομία, ενώ το 45% των κεντροαριστερών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξα.

d3.jpg

Αξιολόγηση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 

Όσον αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνολικά το 40% τον κρίνουν σίγουρα θετικά (21%) ή μάλλον θετικά (19%), ενώ το 48% συνολικά τον  αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (33%) ή μάλλον αρνητικά (15%).

Αξιολόγηση Τσίπρα στη ΔΕΘ 

Ως προς την αξιολόγηση των του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, το 30% συνολικά τον κρίνουν σίγουρα θετικά (14%) ή μάλλον θετικά (16%), ενώ το 50% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (31%) ή μάλλον αρνητικά (19%).

d4.jpg
d5.png

Το προφίλ των ανεμβολίαστων

Το προφίλ όσων δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί σκιαγραφεί η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, ενώ 15% δεν απαντά.

Παράλληλα, τέσσερις στους δέκα όσων δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα εμβολιαστούν εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να εμβολιαστούν από αντίδραση στην πίεση, ενώ κάποιοι επιμένουν ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο γενικού λοκντάουν τέσσερις στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν ότι σενάριο αυτό είναι βέβαιο ή μάλλον θα συμβεί, ωστόσο η πλειονότητα εκτιμά ότι δεν θα έχουμε νέο γενικό απαγορευτικό.

e1.jpg

Τουλάχιστον μια δόση το 72% – «Ποτέ» το 53%

Στην ερώτηση εάν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού, 72% των ερωτηθέντων (ενήλικοι) δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 2% ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού, το 11% απαντά δεν έχω κάνει – δεν έχω προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα πως όσοι απάντησαν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί, δήλωσαν σε ποσοστό 53% πως δεν θα το πράξουν ποτέ. Ένα 23% απάντησε αρκετά αργότερα, ενώ 9% των ερωτηθέντων δήλωσε «το συντομότερο δυνατό.

e2.jpg
e3.png

«Δεν εμβολιάζομαι λόγω της πίεσης»

Όσον αφορά τον κύριο λόγο που δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν όσοι απάντησαν «ποτέ», το 40% εκφράζει ανησυχία για τις παρενέργειες των εμβολίων, το 19% από αντίδραση στην πίεση, το 16% υποστηρίζει ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά, το 11% για θρησκευτικούς λόγους, το 7% απαντά ότι δεν τον ανησυχεί ο κορονοϊός, το 5% αναφέρει ότι δεν του το επιτρέπει θέμα υγείας ενώ 2% των ερωτηθέντων επικαλείται αδιευκρίνιστο λόγο.

Προοπτικά το ποσοστό αυτών που απαντά ότι θα εμβολιαστεί για τον κορονοϊό από το Νοέμβριο του 2020 έχει επιπεδωθεί στο 73% τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο του 2021 μετά από ανοδική πορεία, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνει ότι δεν προτίθεται να εμβολιαστεί ποτέ από το Φεβρουάριο παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερό.

Πιθανότητα νέου γενικού lockdown

Για το ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown το 40% συνολικά εκτιμά ότι το σενάριο αυτό είναι βέβαιο (12%) ή μάλλον θα συμβεί (28%), ενώ το 46% συνολικά θεωρεί ότι μάλλον δε θα συμβεί κάτι τέτοιο (37%) ή σίγουρα δε θα συμβεί (9%). 14% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

e5.png

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Previous Post

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Νοσηλεύονται 25 ασθενείς στις κλίνες covid-19 – 5 στη ΜΕΘ

Next Post

Ρυθμίσεις χρεών: Οι τέσσερις ευκαιρίες – Τι επιλογές υπάρχουν

Next Post
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Ρυθμίσεις χρεών: Οι τέσσερις ευκαιρίες - Τι επιλογές υπάρχουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεκρός ψάλτης σε κοντέινερ στο προαύλιο εκκλησίας – Τι εξετάζουν οι Αρχές
  • Οι Ρομά προσφεύγουν στη δικαιοσύνη μετά από κρούσμα λεπτοσπείρωσης σε 11χρονη: «Δεν γίνεται εν έτη 2026 να ζούμε με τα ποντίκια»
  • Ανατίναξαν ΑΤΜ και άρπαξαν 200.000 ευρώ
  • Συνετρίβη Phantom στην αεροπορική επίδειξη στην Τανάγρα! Βίντεο-ντοκουμέντο!
  • Χάος στα 30.000 πόδια -Επιβάτης έγινε βίαιος και τον «έδεσαν» με μονωτική

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr