• Latest
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 θα διαρκέσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος

1 Νοεμβρίου 2018
ΣΥΝΤΑΞΗ

Οδηγός για σύνταξη έως και 7 χρόνια νωρίτερα

27 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πώς έγινε η δολοφονία του 15χρονου – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

27 Ιουνίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Η ΔΕΗ απαντά… αντί του ΑΔΜΗΕ και της Κυβέρνησης

26 Ιουνίου 2026

Οι Ερωτήσεις για την συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου από την Λαϊκή Συσπείρωση

26 Ιουνίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη και μια κοινωνία φιμωμένη

26 Ιουνίου 2026
Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη

Tρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Συνοριακού Φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη

26 Ιουνίου 2026
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «AI Εργαλεία για το Σύγχρονο Εμπόριο»

26 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΒ: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου

ΔΕΥΑΒ: Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου

26 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Δήμος Γρεβενών: Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής

26 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

Κοζάνη: Ιατρική Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας»

26 Ιουνίου 2026
Όχι στη ζωή με δόσεις  – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

Όχι στη ζωή με δόσεις – Μήνυμα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για την ημέρα κατά των ναρκωτικών

26 Ιουνίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Πτολεμαΐδα: Σήκωσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ!!

26 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 27 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 θα διαρκέσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος

sierafm by sierafm
1 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 θα διαρκέσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος 2018  στα εμπορικά καταστήματα με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Ο  Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών κάνει γνωστό προς τους συναδέλφους εμπόρους αλλά και το καταναλωτικό κοινό ότι από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 θα διαρκέσει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος  στα εμπορικά καταστήματα σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΕΣΕΕ με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου.

Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών  για την Κυριακή 04 Νοεμβρίου είναι 11:00 – 16:00.

            Με την ευκαιρία της διενέργειας των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου , η ΕΣΕΕ με εγκύκλιό της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των εκπτώσεων και την προσήκουσα διενέργειά τους, καθώς και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή. Το περιεχόμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής: «Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και δημοσιεύεται μέσα στον Δεκέμβριο κάθε έτους που προηγείται της εφαρμογής των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων. Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες η ως άνω απόφαση δεν έχει εκδοθεί, ισχύουν τα πρώτα 15νθήμερα Μαΐου και Νοεμβρίου, ενώ επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.  Συνακόλουθα, εάν, στην περιφερειακή ενότητα που ανήκετε, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης δεν έχει αποφασίσει, η φετινή ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος, είναι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.  Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η Πέμπτη 15 Νοεμβρίου  με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.  Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι συνάδελφοι, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014«κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».  Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένη, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν κατά τις τακτικές χειμερινές εκπτώσεις διαπιστώθηκε ότι πολλοί επιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης.  Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι αυτή η πρακτική, όσο και αν γίνεται καλοπροαίρετα, παραβιάζει το νόμο και επισύρει αυστηρές κυρώσεις, θεωρούμε δε ότι αυτήν την εποχή της κρίσης είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται πρόστιμα που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης.  Μέχρι στιγμής, οι ελεγκτικές αρχές της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, αντιλαμβανόμενες ότι δεν υπάρχει κανείς δόλος εξαπάτησης του καταναλωτή, έχουν προχωρήσει μόνο σε απλές συστάσεις, ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για πάντα.  Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους συναδέλφους που θα συμμετάσχουν στις φετινές εαρινές εκπτώσεις, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν, εάν το επιθυμούν, ποσοστό έκπτωσης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Tags: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Previous Post

AD-HOC ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOWASTE4FOOD ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Next Post

ΓΣ Σιάτιστας- Πρωτέας Γρεβενών 77-66 παιδικό

Next Post
γυμναστικος

ΓΣ Σιάτιστας- Πρωτέας Γρεβενών 77-66 παιδικό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οδηγός για σύνταξη έως και 7 χρόνια νωρίτερα
  • Πώς έγινε η δολοφονία του 15χρονου – Η ανακοίνωση της αστυνομίας
  • Η ΔΕΗ απαντά… αντί του ΑΔΜΗΕ και της Κυβέρνησης
  • Οι Ερωτήσεις για την συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου από την Λαϊκή Συσπείρωση
  • Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμωμένη και μια κοινωνία φιμωμένη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr