• Latest

AD-HOC ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOWASTE4FOOD ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

1 Νοεμβρίου 2018
Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Ξεκίνησε η προπώληση!

Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Η προπώληση συνεχίζεται!

13 Ιουνίου 2026
Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις

13 Ιουνίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης με πρώην ποδοσφαιριστή, αστυνομικό και ειδικό φρουρό – Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν

13 Ιουνίου 2026

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ της Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη

13 Ιουνίου 2026
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του: “Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή, εξύβριση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία” (Βίντεο)

13 Ιουνίου 2026
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

13 Ιουνίου 2026
Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

Η τοποθέτηση του Αγροτικού Συλλόγου Βοΐου στη Βουλή. Προτάσεις και παρεμβάσεις από την Αντιπρόεδρο Αργυρώ Ξανθοπούλου. Βίντεο

13 Ιουνίου 2026
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Συνέλαβαν το δήμαρχο Γρεβενών – Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών

13 Ιουνίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Στο ιατρείο Ζιμπιλίδη η Χειρουργός- Μαστολόγος, Κουκουριτάκη, Μηλιώτη Ζαμπία

13 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσει ο διωγμός των Ακαδημαϊκών Υποτρόφων και η αποδυνάμωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

13 Ιουνίου 2026
Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

Και δεύτερη νεκρή αρκούδα στη Δυτική Μακεδονία

13 Ιουνίου 2026
μελισσες

Π. Κουκουλόπουλος: Στεκόμαστε στο πλευρό των απλήρωτων μελισσοκόμων που ζητούν το δίκιο τους

13 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AD-HOC ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOWASTE4FOOD ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

sierafm by sierafm
1 Νοεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη Μασσαλία, Γαλλία, ολοκλήρωσε τις επισκέψεις ανταλλαγής εμπειριών το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του έργου ECOWASTE4FOOD, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe. Η επίσκεψη συνδιοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Provence – Alpes – Côte d’Azur (PACA) από τη Γαλλία και περιλάμβανε επισκέψεις σε τοπικούς φορείς (stakeholders) καθώς και στα γραφεία της Περιφέρειας PACA.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Υπεύθυνη Έργου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και ο Τεχνικός Σύμβουλος. Στόχος της επίσκεψης ήταν η επισκόπηση και ανάλυση οικολογικών καινοτομιών που εφαρμόζονται στη Νότια Γαλλία και έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση ή τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων. Επιπλέον, στόχος ήταν η συζήτηση περιφερειακών προγραμμάτων χρηματοδότησης επενδύσεων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων στην κυκλική οικονομία και στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων της Περιφέρειας PACA ώστε τα συμπεράσματα που θα εξάγονταν να χρησιμοποιηθούν στη βελτίωση και οριστικοποίηση του Σχεδίου Δράσης του ΠΤΑΔΜ για τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία.

Στην Ad-Hoc επίσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρεια Wielkopolska της Πολωνίας, ως αποτέλεσμα του κοινού ενδιαφέροντος με το ΠΤΑΔΜ στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Περιφέρειας PACA.

Η επίσκεψη διήρκεσε 2 ημέρες, ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου. Η 1η ημέρα περιλάμβανε επισκέψεις στον δήμο Châteauneuf-les-Martigues όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων στις σχολικές καντίνες του δήμου, και στην εταιρία CETA στην Aubagne όπου παρουσιάστηκε ο τρόπος αξιοποίησης των απούλητων λαχανικών και φρούτων του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Η 2η ημέρα περιλάμβανε τη συνάντηση με στελέχη της Περιφέρειας PACA από τη Γαλλία και της Περιφέρειας Wielkopolska από την Πολωνία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας PACA παρουσίασε τα περιφερειακά προγράμματα χρηματοδότησης επενδύσεων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων στην κυκλική οικονομία και στην αξιοποίηση και μείωση των απορριμμάτων τροφίμων ενώ ακολούθησε συζήτηση για εκείνες τις παραμέτρους των προγραμμάτων που οδήγησαν στην επιτυχία τους και μπορούν να αναπαραχθούν στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Ad-Hoc επίσκεψη αποτέλεσε την τελευταία δράση ανταλλαγής εμπειριών του έργου ECOWASTE4FOOD και έκλεισε ένα κύκλο επισκέψεων σε διαφορετικές Ευρωπαϊκές περιφέρειες που οδήγησαν στη μορφοποίηση του Σχεδίου Δράσης για τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων στη Δυτική Μακεδονία.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ECOWASTE4FOOD στο https://www.interregeurope.eu/ecowaste4food/.

Previous Post

Συνελήφθη 37χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης

Next Post

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 θα διαρκέσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος

Next Post
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Από την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 θα διαρκέσει η ενδιάμεση φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σωκράτης Μάλαμας – Ιουλία Καραπατάκη στη Νεάπολη Κοζάνης: Η προπώληση συνεχίζεται!
  • Πέταξαν 56 φορτία με μπάζα σε αγροτικές περιοχές – Πέντε συλλήψεις
  • Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης με πρώην ποδοσφαιριστή, αστυνομικό και ειδικό φρουρό – Οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν
  • Ισόβια στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ της Χαλκιδικής για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη
  • Ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης, σχετικά με τη μήνυση σε βάρος του: “Δεν υπήρξε οποιαδήποτε απειλή, εξύβριση ή άλλη παράνομη συμπεριφορά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία” (Βίντεο)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr