• Latest
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα

20 Οκτωβρίου 2018
Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή

Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή

11 Σεπτεμβρίου 2025
“Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση

“Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση

11 Σεπτεμβρίου 2025
Σοφία Ζαχαράκη

Σοφία Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα σχολείο που δίνει γνώση και εφόδια για τη ζωή – Επιπλέον 119 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές, 12 ανακαινισμένα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

11 Σεπτεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Δευτέρα 15/09/2025

11 Σεπτεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Περιφέρειας για την καύση σκουπιδιών

11 Σεπτεμβρίου 2025
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Τέλος Υποστήριξης Windows 10 & Νέες καινοτόμες λύσεις της DELL»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Τέλος Υποστήριξης Windows 10 & Νέες καινοτόμες λύσεις της DELL»

11 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Η γνώση, οι εμπειρίες και οι συναναστροφές που αποκτούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία είναι το ισχυρότερο εφόδιο ζωής»

Καλλιόπη Βέττα: «Η γνώση, οι εμπειρίες και οι συναναστροφές που αποκτούν οι μαθήτριες και οι μαθητές στα σχολεία είναι το ισχυρότερο εφόδιο ζωής»

11 Σεπτεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνελήφθη 26χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

11 Σεπτεμβρίου 2025
Γρεβενά: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Γρεβενά: Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

11 Σεπτεμβρίου 2025
Διανεμήθηκαν από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Ενημερωτικά Φυλλάδια Τροχαίας και Σχολικών Προγραμμάτων

Στους Αγιασμούς των Σχολείων ο Δήμαρχος Γρεβενών, Κυριάκος Ταταρίδης.

11 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλακοπίτη και Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Παγούνη για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL)

11 Σεπτεμβρίου 2025
Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο- Λύκειο Σιάτιστας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Δήμος Βοΐου: Μήνυμα Δημάρχου Βοΐου, κ. Χρήστου Ζευκλή, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα

sierafm by sierafm
20 Οκτωβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας, ούτε δικαιολογία για να μην προσέχετε τον εαυτό σας. Βρείτε αυτό που σας κινητοποιεί και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα προσέξετε πραγματικά τη διαφορά.

Ασκήσεις για μετά τα σαράντα. Καθώς περνούν τα χρόνια, η αντίσταση του σώματός σας προοδευτικά μειώνεται. Οι μύες, το δέρμα και τα οστά σας σταδιακά αποδυναμώνονται.

Για αυτόν τον λόγο, με τον καιρό όλοι αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όταν επιδιδόμαστε σε συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες ήταν κάποτε εύκολες για μας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε ποιες είναι οι ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες με τις οποίες οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το περπάτημα, το σήκωμα αντικειμένων, το τρέξιμο, το γράψιμο, το μαγείρεμα ή το ντύσιμο. Λόγω αυτού, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είναι σημαντικό να διατηρείστε σε καλή σωματική κατάσταση και να φροντίζετε να παραμένετε δραστήριοι και να ασκείστε.

Αν έχετε έναν ιδιαίτερα καθιστικό τρόπο ζωής, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε μυϊκούς πόνους. Η έλλειψη άσκησης μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στα οστά και στις αρτηρίες σας.

Φυσικά, δεν συνιστάται η υπερβολική άσκηση, ούτε το υπερβολικό βάρος.

Η άσκηση συνεισφέρει πραγματικά στην καλή οξυγόνωση του σώματος και στη διατήρηση των μυών και των οργάνων σας σε καλή κατάσταση.

Καθώς περνούν τα χρόνια, θα αισθανθείτε ευγνώμονες που αποφασίσατε να ασκείστε. Θα είστε πιο δυνατοί και θα έχετε περισσότερη ενέργεια, ενώ θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μετά τα σαράντα δυναμώνουν τους μυϊκούς ιστούς και σας δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσετε να εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες για περισσότερο καιρό.

Λόγω όλων των παραπάνω, σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τους μύες και τη δύναμή σας. Έτσι θα αποφύγετε τα προβλήματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη ευλυγισίας, οξυγόνωσης ή δύναμης.

Ασκήσεις για να αναστρέψετε την απώλεια οστικής ή μυϊκής μάζας

Με τον καιρό, είναι πολύ συνηθισμένο να παρατηρείται απώλεια μυϊκής μάζας και οστικής πυκνότητας.

Είναι επίσης συνηθισμένο να εμφανίζονται προβλήματα με την αρτηριακή πίεση, οδηγώντας σε ασθένειες όπως:

  • Οστεοπόρωση.
  • Διαβήτης.
  • Παχυσαρκία.
  • Καρδιακές νόσοι.

Επομένως η καλύτερη λύση για να αντισταθμίσετε αυτούς τους κινδύνους είναι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη.

  • Η άσκηση με βάρη συμβάλλει στην αποκατάσταση της οστικής πυκνότητας.
  • Ταυτόχρονα βελτιώνει τη στάση του σώματος και προλαμβάνει τα προβλήματα ή τους τραυματισμούς στη μέση. Επίσης γυμνάζει τα μπράτσα σας.

Ασκήσεις για να αποκαταστήσετε την ελαστικότητα του δέρματος

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ανακτήσετε την ελαστικότητα του δέρματος και να αποφύγετε το ενοχλητικό πλαδαρό δέρμα κάτω από τα μπράτσα ή το πηγούνι σας.

  • Συνιστούμε να κάνετε γιόγκα και πιλάτες. Με αυτά τα δύο είδη άσκησης θα βελτιώσετε επίσης τη στάση του σώματός σας και θα προλάβετε τον πόνο στη μέση, ενώ παράλληλα θα χαλαρώσετε και θα χάσετε βάρος.

Φροντίδα της καρδιάς

Για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση από την ποδηλασία. Η ποδηλασία, είτε έξω είτε σε στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο, σας βοηθάει να δυναμώσετε την καρδιά σας.

Ταυτόχρονα η ποδηλασία είναι ευχάριστη, ενισχύει την κοινωνικότητα και βελτιώνει τη σιλουέτα σας.

Αυξήστε τη σωματική αντίσταση με ασκήσεις για μετά τα σαράντα

Όσον αφορά στη δύναμη και στην αντίσταση, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε τα μηχανήματα στο γυμναστήριο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε και να τονώσετε τους μύες σας ταυτόχρονα.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του γυμναστηρίου, μπορείτε να αγοράσετε τα δικά σας μηχανήματα και να τα έχετε στο σπίτι σας. Έτσι θα έχετε τον δικό σας προσωπικό χώρο άσκησης.

Αυξήστε τη μυϊκή δύναμη

Συνιστούμε την κολύμβηση. Η συγκεκριμένη άσκηση δυναμώνει όλους τους μύες ταυτόχρονα και επίσης βελτιώνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων.

Όπως βλέπετε, η ηλικία δεν αποτελεί δικαιολογία για να σταματήσετε να ασκείστε. Αντιθέτως, καθώς μεγαλώνετε, είναι ακόμα πιο σημαντικό να ασκείστε, εφόσον αυτό εξασφαλίζει ότι θα έχετε καλύτερη υγεία στο μέλλον.

Με την άσκηση εξασφαλίζετε μεγαλύτερη ευεξία και θα μπορείτε να προσαρμόζεστε σε καινούργιες δραστηριότητες και καταστάσεις, κάτι το οποίο δεν πιστεύατε προηγουμένως.

Θα μπορείτε να ζείτε χωρίς ανησυχίες, τραυματισμούς ή απογοητεύσεις, γνωρίζοντας ότι έχετε την ικανότητα και τη μυϊκή δύναμη να αντεπεξέλθετε σε κάθε περιπέτεια.

Η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας, ούτε δικαιολογία για να μην προσέχετε τον εαυτό σας. Βρείτε αυτό που σας κινητοποιεί και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα προσέξετε πραγματικά τη διαφορά.

Πηγή:meygeia.gr

 

Tags: ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Previous Post

Το προφίλ του εθισμένου στο διαδίκτυο ατόμου

Next Post

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη επικοινωνίας που κάνουν οι γονείς

Next Post
παιδι

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη επικοινωνίας που κάνουν οι γονείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νίκος Κατσαούνης: Κάθε Σχολική Χρονιά είναι μια νέα αρχή
  • “Πρώτο κουδούνι” για τα Ωνάσεια Σχολεία στην Κοζάνη – Νέα εποχή για το 3ο ΓΕΛ με την παρουσία του Ιδρύματος Ωνάση
  • Σοφία Ζαχαράκη: Χτίζουμε ένα σχολείο που δίνει γνώση και εφόδια για τη ζωή – Επιπλέον 119 μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές, 12 ανακαινισμένα σχολεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Δευτέρα 15/09/2025
  • Τη Δευτέρα η συνεδρίαση της Περιφέρειας για την καύση σκουπιδιών

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr