• Latest
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα

20 Οκτωβρίου 2018
Πώς του άρπαξαν 100.000 ευρώ για δήθεν επενδύσεις!

Σιάτιστα: Ύποπτο τηλεφώνημα σε επιχείρηση εστίασης

30 Αυγούστου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

30 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Σήμερα η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

30 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Καστοριά: Σύλληψη 45χρονου για ηχορύπανση

30 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

30 Αυγούστου 2026
ΥΠΝΟΣ

Ο κανόνας του οκτάωρου ύπνου είναι ξεπερασμένος – Πόσο πραγματικά χρειάζεστε, σύμφωνα με νέα μελέτη

30 Αυγούστου 2026
ειδικοι φρουροι

Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης

30 Αυγούστου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Στη ΜΕΘ 30χρονος μετά από τσίμπημα αράχνης

30 Αυγούστου 2026
χρημα

Κατώτατος Μισθός: Νωρίτερα η αύξηση για ιδιωτικούς & δημοσίους υπαλλήλους

30 Αυγούστου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος τους – Οι «παγίδες» στις τιμές

30 Αυγούστου 2026
αυτοκινητο οδηγος

Έστησε κινηματογραφική απάτη με αυτοκίνητο για να μην πληρώνει τις δόσεις

30 Αυγούστου 2026
ΔΙΟΔΙΑ

«Καμπανάκι» για την κατάσταση στην Εγνατία & τις αυξήσεις διοδίων -Οι αντιδράσεις Δήμου

30 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα

sierafm by sierafm
20 Οκτωβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
1
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας, ούτε δικαιολογία για να μην προσέχετε τον εαυτό σας. Βρείτε αυτό που σας κινητοποιεί και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα προσέξετε πραγματικά τη διαφορά.

Ασκήσεις για μετά τα σαράντα. Καθώς περνούν τα χρόνια, η αντίσταση του σώματός σας προοδευτικά μειώνεται. Οι μύες, το δέρμα και τα οστά σας σταδιακά αποδυναμώνονται.

Για αυτόν τον λόγο, με τον καιρό όλοι αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όταν επιδιδόμαστε σε συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες ήταν κάποτε εύκολες για μας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε ποιες είναι οι ιδανικές ασκήσεις για μετά τα σαράντα.

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες με τις οποίες οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι το περπάτημα, το σήκωμα αντικειμένων, το τρέξιμο, το γράψιμο, το μαγείρεμα ή το ντύσιμο. Λόγω αυτού, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είναι σημαντικό να διατηρείστε σε καλή σωματική κατάσταση και να φροντίζετε να παραμένετε δραστήριοι και να ασκείστε.

Αν έχετε έναν ιδιαίτερα καθιστικό τρόπο ζωής, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε μυϊκούς πόνους. Η έλλειψη άσκησης μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στα οστά και στις αρτηρίες σας.

Φυσικά, δεν συνιστάται η υπερβολική άσκηση, ούτε το υπερβολικό βάρος.

Η άσκηση συνεισφέρει πραγματικά στην καλή οξυγόνωση του σώματος και στη διατήρηση των μυών και των οργάνων σας σε καλή κατάσταση.

Καθώς περνούν τα χρόνια, θα αισθανθείτε ευγνώμονες που αποφασίσατε να ασκείστε. Θα είστε πιο δυνατοί και θα έχετε περισσότερη ενέργεια, ενώ θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε.

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη αποκάλυψε ότι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης μετά τα σαράντα δυναμώνουν τους μυϊκούς ιστούς και σας δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσετε να εκτελείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες για περισσότερο καιρό.

Λόγω όλων των παραπάνω, σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τους μύες και τη δύναμή σας. Έτσι θα αποφύγετε τα προβλήματα υγείας που οφείλονται σε έλλειψη ευλυγισίας, οξυγόνωσης ή δύναμης.

Ασκήσεις για να αναστρέψετε την απώλεια οστικής ή μυϊκής μάζας

Με τον καιρό, είναι πολύ συνηθισμένο να παρατηρείται απώλεια μυϊκής μάζας και οστικής πυκνότητας.

Είναι επίσης συνηθισμένο να εμφανίζονται προβλήματα με την αρτηριακή πίεση, οδηγώντας σε ασθένειες όπως:

  • Οστεοπόρωση.
  • Διαβήτης.
  • Παχυσαρκία.
  • Καρδιακές νόσοι.

Επομένως η καλύτερη λύση για να αντισταθμίσετε αυτούς τους κινδύνους είναι οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη.

  • Η άσκηση με βάρη συμβάλλει στην αποκατάσταση της οστικής πυκνότητας.
  • Ταυτόχρονα βελτιώνει τη στάση του σώματος και προλαμβάνει τα προβλήματα ή τους τραυματισμούς στη μέση. Επίσης γυμνάζει τα μπράτσα σας.

Ασκήσεις για να αποκαταστήσετε την ελαστικότητα του δέρματος

Υπάρχουν μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να ανακτήσετε την ελαστικότητα του δέρματος και να αποφύγετε το ενοχλητικό πλαδαρό δέρμα κάτω από τα μπράτσα ή το πηγούνι σας.

  • Συνιστούμε να κάνετε γιόγκα και πιλάτες. Με αυτά τα δύο είδη άσκησης θα βελτιώσετε επίσης τη στάση του σώματός σας και θα προλάβετε τον πόνο στη μέση, ενώ παράλληλα θα χαλαρώσετε και θα χάσετε βάρος.

Φροντίδα της καρδιάς

Για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, δεν υπάρχει καλύτερη άσκηση από την ποδηλασία. Η ποδηλασία, είτε έξω είτε σε στατικό ποδήλατο στο γυμναστήριο, σας βοηθάει να δυναμώσετε την καρδιά σας.

Ταυτόχρονα η ποδηλασία είναι ευχάριστη, ενισχύει την κοινωνικότητα και βελτιώνει τη σιλουέτα σας.

Αυξήστε τη σωματική αντίσταση με ασκήσεις για μετά τα σαράντα

Όσον αφορά στη δύναμη και στην αντίσταση, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε τα μηχανήματα στο γυμναστήριο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δυναμώσετε και να τονώσετε τους μύες σας ταυτόχρονα.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του γυμναστηρίου, μπορείτε να αγοράσετε τα δικά σας μηχανήματα και να τα έχετε στο σπίτι σας. Έτσι θα έχετε τον δικό σας προσωπικό χώρο άσκησης.

Αυξήστε τη μυϊκή δύναμη

Συνιστούμε την κολύμβηση. Η συγκεκριμένη άσκηση δυναμώνει όλους τους μύες ταυτόχρονα και επίσης βελτιώνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων.

Όπως βλέπετε, η ηλικία δεν αποτελεί δικαιολογία για να σταματήσετε να ασκείστε. Αντιθέτως, καθώς μεγαλώνετε, είναι ακόμα πιο σημαντικό να ασκείστε, εφόσον αυτό εξασφαλίζει ότι θα έχετε καλύτερη υγεία στο μέλλον.

Με την άσκηση εξασφαλίζετε μεγαλύτερη ευεξία και θα μπορείτε να προσαρμόζεστε σε καινούργιες δραστηριότητες και καταστάσεις, κάτι το οποίο δεν πιστεύατε προηγουμένως.

Θα μπορείτε να ζείτε χωρίς ανησυχίες, τραυματισμούς ή απογοητεύσεις, γνωρίζοντας ότι έχετε την ικανότητα και τη μυϊκή δύναμη να αντεπεξέλθετε σε κάθε περιπέτεια.

Η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων σας, ούτε δικαιολογία για να μην προσέχετε τον εαυτό σας. Βρείτε αυτό που σας κινητοποιεί και υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Θα προσέξετε πραγματικά τη διαφορά.

Πηγή:meygeia.gr

 

Tags: ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Previous Post

Το προφίλ του εθισμένου στο διαδίκτυο ατόμου

Next Post

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη επικοινωνίας που κάνουν οι γονείς

Next Post
παιδι

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη επικοινωνίας που κάνουν οι γονείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Ύποπτο τηλεφώνημα σε επιχείρηση εστίασης
  • Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα
  • Σήμερα η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια
  • Καστοριά: Σύλληψη 45χρονου για ηχορύπανση
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr