• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

«Καμπάνα» στέρησης μισθού σε γιατρό που αρνήθηκε διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο Λαμίας

3 Αυγούστου 2023
Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία

19 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου

18 Νοεμβρίου 2025
παιδι

Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων

18 Νοεμβρίου 2025
Μίκης Θεοδωράκης

ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη

18 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

18 Νοεμβρίου 2025
Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

18 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

18 Νοεμβρίου 2025
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

18 Νοεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου

18 Νοεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025

18 Νοεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

18 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

18 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Καμπάνα» στέρησης μισθού σε γιατρό που αρνήθηκε διακομιδή ασθενούς στο νοσοκομείο Λαμίας

sierafm by sierafm
3 Αυγούστου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
0
SHARES
57
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ποινή στέρησης μισθού 9 ημερών σε ειδικευμένο ορθοπεδικό γιατρό που αρνήθηκε να συνοδεύσει διασωληνωμένο ασθενή, επέβαλλε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) που δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου.

Πρόκειται για περιστατικό με 66χρονο εγκαυματία που διασωληνώθηκε στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 και έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο ΚΑΤ.

Στο πρόγραμμα εφημερευόντων ιατρών, αποκλειστικά για διακομιδές, του Νοσοκομείου ήταν ο συγκεκριμένος ιατρός, ο οποίος σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ αρνήθηκε να κάνει τη διακομιδή επικαλούμενος το νόμο 5041/2023 και ζητώντας γραπτώς εντέλλεσθε από το Διοικητή, ώστε να αναλάβει εκείνος την ευθύνη της διακομιδής.

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ήρθε να αντικαταστήσει τον περιβόητο νόμο Γκάγκα 4850/2021 με τον οποίο όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί αλλά και οι ειδικευόμενοι πέραν του 6μηνου δύναται να πραγματοποιούν διακομιδές ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Ωστόσο στον καινούριο νόμο οι ειδικότητες που θα μπορούν να κάνουν διακομιδές, αναφέρει ότι θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού Υγείας μετά από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.). Προς το παρόν απόφαση δεν υπάρχει και τα Νοσοκομεία – τουλάχιστον αυτό της Λαμίας – καλώς ή κακώς εξακολουθούν να βγάζουν μηνιαία λίστα (εφημερία ετοιμότητας) με όλους τους ειδικευμένους ιατρούς και, εφόσον πραγματοποιήσουν διακομιδή, η εφημερία ετοιμότητας μετατρέπεται σε ενεργή εφημερία.

Πειθαρχικό

Για την άρνηση του συγκεκριμένου ιατρού να εκτελέσει την εντολή για διακομιδή, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κατόπιν των αναφορών, του συναδέλφου ιατρού (της ίδιας ειδικότητας μάλιστα) που πραγματοποίησε τελικά τη διακομιδή και του Συντονιστή Ιατρού Εφημερίας, προχώρησε σε πειθαρχικό και την επιβολή της ανωτέρω ποινής. Σημειώνουμε ότι το μέγιστο που μπορούσε να επιβάλλει ως Διοικητής ήταν 15 ημέρες και όχι ένας μήνας που αναφέρθηκε σε πολλά σάιτ.

Η ΟΕΝΓΕ στην καταγγελία της μεταξύ άλλων επισημαίνει πολύ σωστά, ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούν τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτεί και υποστελεχώνει τα νοσοκομεία.

Από την άλλη όμως τι γίνονται οι ασθενείς που πρέπει να διακομιστούν με τις υπάρχουσες δυνατότητες του ΕΣΥ; Περιμένουν 4,5 ώρες διασωληνωμένοι μέχρι να πάνε στο Νοσοκομείο που μπορεί να τους σώσει; Είναι θέμα ευθύνης ή είναι θέμα ζωής ή θανάτου ορισμένες φορές για κάποιες αποφάσεις; Και στο φινάλε είναι καλύτερα να πηγαίνουν μόνοι τους ή να τους συνοδεύει ακόμη κι ένας ιατρός άλλης ειδικότητας που στο κάτω κάτω έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις ιατρικών περιστατικών;

Ολόκληρη η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ:

«Η Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει το Διοικητή του Γ.Ν Λαμίας για την απαράδεκτη επιβολή ποινής σε γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος αρνήθηκε να εκτελέσει παράνομη, προφορική εντολή για διακομιδή βαρέως πάσχοντος, διασωληνωμένου ασθενούς.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος (Ορθοπαιδικός) ζήτησε γραπτά εντέλλεσθε για να εκτελέσει τη διακομιδή και δεν αρκέστηκε στο sms από το κινητό του διοικητή, προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση πλήρως την ευθύνη για την έκθεση σε κίνδυνο του ασθενούς. Κατόπιν ο διοικητής προέβη σε ΕΔΕ και επέβαλε στέρηση μισθού στο συνάδελφο.

Αντί να απολογηθεί ο διοικητής, επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού για κάτι που ο ίδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη ως όφειλε. Δίνοντας γραπτή εντολή ήξερε, ότι αν συνέβαινε κάτι στον ασθενή θα ήταν υπόλογος. Αντί αυτού έδωσε παράνομη προφορική εντολή επικαλούμενος το νόμο, που και οι εμπνευστές του τον πήραν πίσω άρον άρον (αναθεωρήθηκε με το Ν. 5041/2023), και επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον συνάδελφο Θανάση Αδάμ επειδή έκανε αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή του και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας.

Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο τιμωρία προς το συνάδελφο, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης και “παραδειγματισμού” προς τους υπόλοιπους συναδέλφους.

Η λογική πάμε κι όπου βγει είναι κοινός τόπος πια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα δεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούμε τις ευθύνες της πολιτείας που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του συναδέλφου.

Ο διοικητής του Γ.Ν Λαμίας είναι υπόλογος απέναντι σε υγειονομικούς και ασθενείς.

Η ΟΕΝΓΕ θα προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα και θα εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση επιβολής ποινής.»

Του ανταποκριτή μας στη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

ΕΛΓΑ – Αποζημιώσεις: Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβουν οι αγρότες που επλήγησαν από τις φωτιές

Next Post

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα «πιάσει» 40άρι

Next Post
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας - Πού θα «πιάσει» 40άρι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: 14 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την Ευαγγελία
  • Φλώρινα: Δόθηκε λύση για τη συνέχιση του προγράμματος φυσικού αερίου
  • Καστοριά: Νεαρή κοπέλα έπεσε θύμα εκβιασμού και δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων
  • ΚΚΕ: Συναυλία στην Κοζάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη με τον Κώστα Τριανταφυλλίδη
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ της ΠΕ Κοζάνης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Αλέκου Φλαμπουράρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr