• Latest

ΚΚΕ: Προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους και γενικότερα εξαιτίας της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου ΠΕ Φλώρινας

21 Ιουλίου 2017
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΚΕ: Προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους και γενικότερα εξαιτίας της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου ΠΕ Φλώρινας

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Θέμα: Προβλήματα που δημιουργούνται στους εργαζόμενους και γενικότερα εξαιτίας της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου ΠΕ Φλώρινας

 

Όσο περνά ο καιρός από την κατολίσθηση του ορυχείου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας είναι ορατές οι συνέπειες από το ενδεχόμενο κλείσιμο του ορυχείου. Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την προώθηση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ προκαλεί ανησυχία, προβληματισμό και φόβο στους εργαζόμενους του ορυχείου και όχι μόνο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ενημέρωση που έκανε στις 5/7 ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ Παναγιωτάκης Μανώλης στους εργαζόμενους στο ορυχείο Αμυνταίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που κλείσει το ορυχείο:

–Χάνονται πάνω από 800 θέσεις εργασίας. Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Ορυχείων κ. Κουρίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εργαζομένου, στις 5/7, εμμέσως πλην σαφώς, ανακοίνωσε την απόλυση τους, πριν την λήξη των συμβάσεων αναζητώντας να ξεπεραστούν όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν.

–Απειλείται η απρόσκοπτη λειτουργία του ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα,  και  κινδυνεύουν να χαθούν και οι εκεί θέσεις εργασίας (περίπου 500).

–Παράλληλα κινδυνεύουν να χαθούν και οι θέσεις των εργαζόμενων στις αρχαιολογικές ανασκαφές (400-500 αρχαιολόγοι, οικοδόμοι κλπ).

Συνολικά με αυτό τον τρόπο θα καταργηθούν 1400-1500 θέσεις στην περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους άλλων κλάδων που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ και τους αυτοαπασχολούμενους στην περιοχή.

Επίσης δημιουργούνται και άλλα προβλήματα: α) με την λειτουργία της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου – Φιλώτα – Λακκιάς, που ακόμα και αν συνεχίσει με άλλη μορφή ενέργειας, θα αυξήσει το κόστος για τα λαϊκά νοικοκυριά  β) με την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, με εισαγωγές και άλλες μορφές που θα είναι ακριβότερες με το κόστος να μετακυλίεται στους καταναλωτές γ) με τα εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εδαφών, που χάθηκαν. Ενώ παράλληλα, προετοιμάζεται το έδαφος για την πώληση από τη ΔΕΗ θερμικών σταθμών και λιγνιτωρυχείων.

Το σύνολο των προαναφερόμενων εξελίξεων θα επιφέρει μεγάλες αρνητικές συνέπειες, τόσο στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς των εργαζόμενων, όσο και στη επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Πραγματικός υπαίτιος αυτής της κατάστασης είναι το κίνητρο του κέρδους, η ευρωενωσιακή πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και γενικότερα η αντιμετώπιση της ενέργειας ως εμπόρευμα, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα με απαρέγκλιτο τρόπο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πολιτική σημαίνει πως η ΔΕΗ ΑΕ κινείται με κριτήριο το ποσοστό κέρδους της, πως για να επενδύσουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στην ενέργεια επιτυγχάνοντας τεράστια κέρδη, προωθείται σήμερα ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ΑΕ.

 

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν  ώστε:

  • Να διασφαλιστεί μόνιμη, πλήρης και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στους λιγνιτικούς σταθμούς, στα λιγνιτορυχεία και γενικότερα στη ΔΕΗ με μισθούς και εργασιακά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων, κατάργηση των υπεργολαβιών, και διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων εργασίας.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη ασφαλή λειτουργία των ΑΗΣ Αμύνταιου και Φιλώτα και των λιγνιτορυχείων, διασφαλίζοντας την επάρκεια σε καύσιμα και την τηλεθέρμανση των περιοχών Αμύνταιου – Φιλώτα – Λακκιάς.
  • Να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα για την μετεγκατάσταση των Αναργύρων η ΔΕΗ Α.Ε και να μην φορτωθούν τα βάρη στον ελληνικό λαό.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι μετεγκαταστάσεις των πληττόμενων οικισμών Ανάργυρων, Ακρινής, Ποντοκώμης.
  • Να μην προχωρήσει η παράδοση των λιγνιτωρυχείων και των λιγνιτικών σταθμών σε μονοπωλιακούς ομίλους, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε εκτίναξη του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος για την λαϊκή οικογένεια και σε δραστική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.
  • Να καλυφθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα και ηλεκτρική ενέργεια, με φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα σε ποσότητα που να καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις.

 

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 24-07-2017 έως 30-07-2017)

Next Post

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω: Δύο νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες -Πολλές ζημιές

Next Post
ΣΕΙΣΜΟΣ

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κω: Δύο νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες -Πολλές ζημιές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr