• Latest
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο

Κοζάνη: Στο επίκεντρο η λειτουργία του Τιάλειου Γηροκομείου μετά τα κρούσματα ψώρας – Νέοι έλεγχοι και ζητήματα αδειοδότησης

18 Ιουνίου 2026
Διάλεξη με θέμα: “Το κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στη σημερινή τουρκία”

Διάλεξη με θέμα: “Το κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στη σημερινή τουρκία”

21 Οκτωβρίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: EcoΒόΛΤΑ στη λίμνη Ορεστιάδα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Δήμος Καστοριάς: EcoΒόΛΤΑ στη λίμνη Ορεστιάδα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

21 Οκτωβρίου 2026
αστυνομια

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για αρπαγή

21 Οκτωβρίου 2026

Σήμερα η εκδήλωση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τίτλο: «Δυτική Μακεδονία: Με τον “μονόδρομο” των θυσιών για τα κέρδη ή με το ΚΚΕ για την ανατροπή και τον Σοσιαλισμό;»

21 Οκτωβρίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Κοζάνη: 27χρονος έκλεψε καλώδια από εταιρεία

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Προσωρινή μετατόπιση της λαϊκής αγοράς Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Προσωρινή μερική μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς Νεάπολης λόγω εργασιών ανάπλασης

21 Οκτωβρίου 2026
Στην Κοινότητα του Πρωτοχωρίου ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης

Στην Κοινότητα του Πρωτοχωρίου ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης

21 Οκτωβρίου 2026
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης Παναγιώτη Ματιάκη για την τηλεθέρμανση.

21 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: 9ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο ~ Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου

Δήμος Βοΐου: 9ο Καστανοπάζαρο στον Πεντάλοφο ~ Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου

21 Οκτωβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Εργαστήριο “Queer Επιβίωση και Παράλληλοι Κόσμοι: Eθνο(ζω)γραφίζοντας τα Καλιαρντά”

21 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κοζάνη: Στο επίκεντρο η λειτουργία του Τιάλειου Γηροκομείου μετά τα κρούσματα ψώρας – Νέοι έλεγχοι και ζητήματα αδειοδότησης

sierafm by sierafm
18 Ιουνίου 2026
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Aνάστατοι συγγενείς των ηλικιωμένων μετά την αποκάλυψη για κρούσματα ψώρας στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης. Βίντεο
0
SHARES
89
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας του Τιάλειου Γηροκομείου Κοζάνης, μετά τις πληροφορίες για την εμφάνιση κρουσμάτων ψώρας σε φιλοξενούμενους της δομής, η οποία ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Μετά τις επισκέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών και τις υποδείξεις που δόθηκαν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, στο προσκήνιο έρχεται πλέον και το ζήτημα της αδειοδότησης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ).

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Γηροκομείο λειτουργεί στο πλαίσιο της παράτασης που έχει δοθεί σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας. Ειδικότερα, με σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2025, παρατάθηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026 η προθεσμία για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών αδειοδότησης.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής επισημαίνει ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία για τις δομές που δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως αναφέρεται, ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας τους λόγω έλλειψης άδειας θα μπορούσε να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ωφελούμενων, οι οποίοι ανήκουν στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, η απόφαση υπογραμμίζει ότι τυχόν αναστολή λειτουργίας τέτοιων δομών θα δημιουργούσε σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς δημόσιες δομές για τη μεταφορά και τη φροντίδα όλων των φιλοξενούμενων, ιδιαίτερα των απόρων ηλικιωμένων και όσων στερούνται οικογενειακού υποστηρικτικού περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Το πρόστιμο προβλέπεται να αρθεί εφόσον υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Στη δομή απαιτούνται επίσης παρεμβάσεις σε ζητήματα λειτουργίας και υποδομών, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένονται νέοι έλεγχοι από κρατικές διοικητικές αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση του συνόλου των προβλεπόμενων κανόνων λειτουργίας.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το Τιάλειο Γηροκομείο και τα σενάρια περί ενδεχόμενης αναστολής της λειτουργίας του προκαλούν έντονη ανησυχία στους συγγενείς των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη δομή.

Προβληματισμός εκφράζεται και από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι επισημαίνουν τη σημαντική κοινωνική διάσταση του ζητήματος και την ανάγκη διασφάλισης της απρόσκοπτης φροντίδας των ηλικιωμένων.

Η νέα πτέρυγα των 4,3 εκατ. ευρώ

Παράλληλα με τους ελέγχους και τα ζητήματα λειτουργίας, στο προσκήνιο επανέρχεται και η πορεία υλοποίησης της νέας πτέρυγας του Τιάλειου Γηροκομείου, ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε με δημόσιους πόρους και αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων στη Δυτική Μακεδονία.

Η διαδικασία δρομολογήθηκε το 2016 με στόχο την κατασκευή νέας πτέρυγας και την αναβάθμιση της υφιστάμενης, προκειμένου να δημιουργηθεί μία σύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων για την ευρύτερη περιοχή. Τον Νοέμβριο του 2017 το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με προϋπολογισμό που ξεπερνούσε τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Αύγουστο του 2019 πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση και η έναρξη των εργασιών παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Στις αρχές του 2020 γινόταν λόγος για την προετοιμασία λειτουργίας της νέας πτέρυγας, ωστόσο τον Ιούνιο του 2024 πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο την ολοκλήρωση των τελευταίων εκκρεμοτήτων. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί τότε, προβλεπόταν η ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, η τοποθέτηση εξοπλισμού, οι παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο και η διευθέτηση ζητημάτων αποχέτευσης, ώστε να δρομολογηθεί η πλήρης λειτουργία της νέας πτέρυγας.

Ακολούθησε τον Οκτώβριο του 2025 νέα χρηματοδότηση ύψους 280.000 ευρώ για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης που θα εξυπηρετεί το ίδρυμα, ενώ τον Ιανουάριο του 2026 ανακοινώθηκε η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης δώδεκα μηνών.
Το Τιάλειο Γηροκομείο αποτελεί εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του, ενώ η επέκταση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων χρηματοδοτήθηκε μέσω ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων.

Η κοινωνική διάσταση

Πέρα από τις διοικητικές και τεχνικές παραμέτρους, το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του ρόλου που διαδραματίζει το Τιάλειο Γηροκομείο στην περιοχή. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μοναδική οργανωμένη δομή κλειστής φροντίδας ηλικιωμένων αυτού του μεγέθους στη Δυτική Μακεδονία, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε διαταραχή στη λειτουργία του.

Για τον λόγο αυτό, οι επερχόμενοι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς από τα πορίσματά τους θα κριθεί όχι μόνο η συμμόρφωση της δομής με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, αλλά και η δυνατότητα συνέχισης της απρόσκοπτης φιλοξενίας και φροντίδας δεκάδων ηλικιωμένων που διαμένουν σήμερα στο ίδρυμα

Tags: ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΚΟΖΑΝΗ
Previous Post

Conference League: Εύκολος αντίπαλος για Παναθηναϊκό στον 2ο γύρο

Next Post

Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο  Δυτικής Μακεδονίας: Ημερίδα στη Σιάτιστα με θέμα «Ανθίζοντας μέσα από τις προκλήσεις»

Next Post
Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο   Δυτικής Μακεδονίας: Ημερίδα στη Σιάτιστα με θέμα «Ανθίζοντας μέσα από τις προκλήσεις»

Ενιαίο Κοινωνικό Δίκτυο  Δυτικής Μακεδονίας: Ημερίδα στη Σιάτιστα με θέμα «Ανθίζοντας μέσα από τις προκλήσεις»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Διάλεξη με θέμα: “Το κρυπτοχριστιανικό ζήτημα στη σημερινή τουρκία”
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Συνάντηση εργασίας με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
  • Δήμος Καστοριάς: EcoΒόΛΤΑ στη λίμνη Ορεστιάδα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου
  • Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για αρπαγή

Πρόσφατα σχόλια

  1. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  2. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  3. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  4. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  5. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr