• Latest
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τα βήματα για δωρεάν διαμονή – Τα καταλύματα

17 Μαΐου 2026
Σωκράτης Βατάλης: Data Center στον Άγιο Δημήτριο: η επόμενη μέρα χρειάζεται σχέδιο, όχι μόνο ισχύ

Σωκράτης Βατάλης: Data Center στον Άγιο Δημήτριο: η επόμενη μέρα χρειάζεται σχέδιο, όχι μόνο ισχύ

8 Οκτωβρίου 2026
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διευρύνει τις διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες του με τη Nicolaus Copernicus Academy

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διευρύνει τις διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες του με τη Nicolaus Copernicus Academy

8 Οκτωβρίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026

8 Οκτωβρίου 2026
Σπάρτακος:  Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας

Σπάρτακος: Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας

8 Οκτωβρίου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 59η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

8 Οκτωβρίου 2026
ΕΣΠΑ 

1 εκατ. ευρώ για ηλεκτροκίνητα οχήματα στον Δήμο Αμυνταίου

8 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ραντεβού στη Βιβλιοθήκη – Η πρώτη πόρτα άνοιξε! 

Δήμος Κοζάνης: Ραντεβού στη Βιβλιοθήκη – Η πρώτη πόρτα άνοιξε! 

8 Οκτωβρίου 2026
Κοζάνη: Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Κοζάνη: Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

8 Οκτωβρίου 2026
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Καρδιολογία στο επίκεντρο επιστημονικής ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

8 Οκτωβρίου 2026
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Gigabit Voucher» – Σούπερ γρήγορο ίντερνετ σε 400.000 συνδρομητές

Κοζάνη: Απάτη- Έδωσε 5.000 για επενδύσεις

8 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στο Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

8 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Έμφυλη βία στη Δυτική Μακεδονία: Αναλυτικά τα επίσημα στοιχεία στον Π. Κουκουλόπουλο από την αρμόδια Υφυπουργό για την Ισότητα των Φύλων

8 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τα βήματα για δωρεάν διαμονή – Τα καταλύματα

sierafm by sierafm
17 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ
0
SHARES
35
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2026».

Για όσους λάβουν την πολυπόθητη επιταγή, υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το «Τουρισμός για Όλους». Δηλαδή, η έκπτωση δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλα τα καταλύματα της χώρας, αλλά μόνο σε όσα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αντίθετα, θα πρέπει να αναζητήσετε τα συμβεβλημένα καταλύματα και, κατόπιν διαπραγμάτευσης, να συμφωνήσετε με τους ιδιοκτήτες τους για τις ημερομηνίες και τη διάρκεια της διαμονής σας.

Επειδή η αναζήτηση αυτή μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκη και χρονοβόρα, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από τώρα την έρευνα – ακόμα και αν δεν είστε οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος – για να έχετε υπόψη τις διαθέσιμες επιλογές σας και πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία.

Τι καλύπτει ο Κοινωνικός Τουρισμός 2026

Oι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησης, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο & Ρόδο, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στους δήμους της Βόρειας Εύβοιας και του Έβρου καθώς και στη Θεσσαλία, πλην Σποράδων, μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% για τον μήνα αιχμής, τον Αύγουστο, καθώς και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2026 έως 14.01.2027) και του Πάσχα (23.04.2027 έως 09.05.2027). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας, εκτός των Σποράδων.

Η διαδικασία για να βρείτε συμβεβλημένο κατάλυμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2026

Εφόσον είστε στους οριστικούς δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού για φέτος, θα πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτηση καταλύματος με τον… παλιό τρόπο: βρίσκετε τα συμβεβλημένα καταλύματα και παίρνετε τηλέφωνο, ρωτώντας αν υπάρχει διαθεσιμότητα στις ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν.

Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλα τα διαθέσιμα καταλύματα ανά περιφερειακή ενότητα στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Ωστόσο, επειδή μέχρι να γίνει η κλήρωση για τους δικαιούχους η ΔΥΠΑ δείχνει τα περσινά συμβεβλημένα καταλύματα, μπορείτε να επισκεφτείτε εξωτερικές ιστοσελίδες όπως το koinonikakatalymata.gr ή το koinonikostourismos.gr για να κάνετε αναζήτηση ανά νομό ή Περιφέρεια για την περίοδο 2026-2027.

Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν βασικά στοιχεία, όπως το όνομα, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του καταλύματος. Συνεπώς, θα ήταν καλό να ψάξετε στο Google ή σε σελίδες σαν το Booking.com να δείτε αν το κατάλυμα είναι της αρεσκείας σας, σε ποια περιοχή ακριβώς βρίσκεται και πόσο χρεώνει για την περίοδο που σας ενδιαφέρει.

Όπως θα δείτε, υπάρχουν καταλύματα για όλες τις προτιμήσεις: από ξενοδοχεία με 3 και 4 αστέρια και ημιδιατροφή μέχρι τα κλασικά ενοικιαζόμενα δωμάτια τύπου BNB.

Στη συνέχεια, επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συμβεβλημένο κατάλυμα και συμφωνείτε επί των ημερομηνιών και της διάρκειας της διαμονής (εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα) και της χρέωσης. Το κουπόνι του Κοινωνικού Τουρισμού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χρέωσης, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να βάλετε και κάποια χρήματα από την τσέπη σας.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε και τη χρέωση, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει μεμονωμένες αναφορές περιστατικών όπου ιδιοκτήτες καταλυμάτων προσπάθησαν να επωφεληθούν ζητώντας και πλήρη χρέωση και το κουπόνι από δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού.

Τι να κάνετε αν δεν βρείτε διαθεσιμότητα ή δεν ξέρετε τον προορισμό σας

Έχετε υπόψη ότι οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων δεν διαθέτουν όλα τα δωμάτιά τους για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Ο περιορισμένος αριθμός καταλυμάτων, ειδικά σε κλασικούς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως τα νησιά του Αιγαίου, σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό να έχετε έναν προορισμό στο μυαλό, αλλά να μην υπάρχει καν κατάλυμα εκεί ή να μην υπάρχει διαθεσιμότητα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, πέρα από το να κοιτάξετε άλλες ημερομηνίες, ίσως θα πρέπει να αλλάξετε τα ταξιδιωτικά σας πλάνα.

Αν δεν έχετε αποφασίσει προορισμό, ξεκινήστε από περιοχές με αρκετές καταχωρίσεις, γιατί συνήθως δίνουν περισσότερες επιλογές σε ημερομηνίες και τύπους καταλύματος.

Περισσότερα καταλύματα υπάρχουν σε περιοχές που ευνοούν τον οδικό τουρισμό:

-Στη Στερεά Ελλάδα.

-Στην Κεντρική Μακεδονία.

-Στη Θεσσαλία.

-Στην Ήπειρο.

Αν είστε αναποφάσιστοι, λάβετε υπόψη τα εξής: πόσο εύκολα φτάνετε στην περιοχή, πόσες καταχωρίσεις υπάρχουν και αν υπάρχει διαθεσιμότητα για τις διανυκτερεύσεις που θέλετε.

Μην αγχωθείτε αν δεν βρίσκετε: έχετε έναν ολόκληρο χρόνο να αξιοποιήσετε το κουπόνι σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για χειμερινές διακοπές σε κάποιο ορεινό προορισμό ή για διακοπές τον Ιούνιο του 2027.

Πότε μπορείτε να πάρετε και ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Εφόσον είστε δικαιούχος του Κοινωνικού Τουρισμού και έχετε βρει κατάλυμα σε νησιωτικό προορισμό, τότε το κουπόνι καλύπτει και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Δηλαδή, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιταγή δύο φορές: μία για να πάτε σε κατάλυμα στον χ προορισμό και μία για να κλείσετε ακτοπλοϊκά για το ψ νησί. Θα πρέπει να υπάρχει κράτηση σε συμβεβλημένο κατάλυμα στο νησί, για να μπορέσετε να επωφεληθείτε με την έκπτωση για τα ακτοπλοϊκά μόνο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, πχ. στην Αίγινα για το διάστημα 5-10 Ιουλίου.

Η συμμετοχή ανέρχεται σε 25% για ενήλικες, ενώ για τα άτομα με αναπηρία τα εισιτήρια είναι δωρεάν. Τα εισιτήρια αφορούν οικονομική θέση.

Η ΔΥΠΑ αναφέρει ότι η επιταγή για ακτοπλοϊκή μετάβαση πρέπει να υπάρχει σε έντυπη μορφή και εκτυπώνεται υποχρεωτικά, ώστε να επιδειχθεί για την έκδοση του εισιτηρίου.

ΠΗΓΗ

Tags: ΔΥΠΑΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Previous Post

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο και το βασάνιζαν για μήνες – Το παιδί δεν είχε δύναμη να κλάψει

Next Post

Κυρανάκης: Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στον δρόμο για ανηλίκους

Next Post
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Κυρανάκης: Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στον δρόμο για ανηλίκους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σωκράτης Βατάλης: Data Center στον Άγιο Δημήτριο: η επόμενη μέρα χρειάζεται σχέδιο, όχι μόνο ισχύ
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας διευρύνει τις διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες του με τη Nicolaus Copernicus Academy
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026
  • Σπάρτακος: Κάλεσμα σε 3ωρη στάση εργασίας
  •  59η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  2. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  3. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  4. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  5. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr