• Latest
παιδι

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο και το βασάνιζαν για μήνες – Το παιδί δεν είχε δύναμη να κλάψει

17 Μαΐου 2026
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Κυρανάκης: Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στον δρόμο για ανηλίκους

17 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τα βήματα για δωρεάν διαμονή – Τα καταλύματα

17 Μαΐου 2026
Που στοχεύουν οι καρκινογόνες «φωτοβολίδες» του Αδώνιδος

Που στοχεύουν οι καρκινογόνες «φωτοβολίδες» του Αδώνιδος

17 Μαΐου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας φιλοξένησε σχολείο από τη Βουλγαρία με το Erasmus+

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας φιλοξένησε σχολείο από τη Βουλγαρία με το Erasmus+

17 Μαΐου 2026
Κοζάνη: Συνελήφθη 51χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης

Κοζάνη: Συνελήφθη 51χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης

17 Μαΐου 2026
Εντοπίστηκε σορός στο βουνό πάνω από το Πλατανόρευμα – Πιθανολογείται πως ανήκει στον 78χρονο που είχε εξαφανιστεί από το χωριό

Εντοπίστηκε σορός στο βουνό πάνω από το Πλατανόρευμα – Πιθανολογείται πως ανήκει στον 78χρονο που είχε εξαφανιστεί από το χωριό

17 Μαΐου 2026
Ακρινή,η (Ινέοβα)  Από το βιβλίο του Βασίλη Αποστόλου “Οικισμοί Δήμου Κοζάνης”

Ακρινή,η (Ινέοβα) Από το βιβλίο του Βασίλη Αποστόλου “Οικισμοί Δήμου Κοζάνης”

17 Μαΐου 2026
Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην ΔΕΘ από το συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης

Όχι στο κλείσιμο ΑΗΣ και Ορυχείων!

17 Μαΐου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κοινοβουλευτική στήριξη από τον Π. Κουκουλόπουλο στο αίτημα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

17 Μαΐου 2026
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Καστοριά: Ακυρώνονται τα δρομολόγια του καραβιού ” Ολυμπία”

17 Μαΐου 2026
Αλιάκμων Βοΐου: Ομιλία με θέμα«Ο Αθλητισμός χτίζει χαρακτήρα & διαμορφώνει ζωή» στο γήπεδο της Νεάπολης

Αλιάκμων Βοΐου: Ομιλία με θέμα«Ο Αθλητισμός χτίζει χαρακτήρα & διαμορφώνει ζωή» στο γήπεδο της Νεάπολης

17 Μαΐου 2026
«Γρεβενά εν λευκώ» – Ο απόλυτος προορισμός του χειμώνα (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Βασιλίτσα: Αν δε στηρίξουμε τώρα, πότε…Του Γιώργου Νούτσου*

17 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 17 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο και το βασάνιζαν για μήνες – Το παιδί δεν είχε δύναμη να κλάψει

sierafm by sierafm
17 Μαΐου 2026
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
παιδι
0
SHARES
22
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Ρωσία η υπόθεση ενός ζευγαριού που καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για τον βασανισμό και τη δολοφονία της δίχρονης κόρης τους, την οποία κρατούσαν επί μήνες φυλακισμένη μέσα σε ένα ξύλινο κουτί που έμοιαζε με φέρετρο. Οι 29χρονη Αικατερίνα Ο. και 31χρονος Ιλία Α. κρίθηκαν ένοχοι για βασανισμό, παράνομη κράτηση και ανθρωποκτονία της μικρής Σόνια «με ιδιαίτερη σκληρότητα», σύμφωνα με το Περιφερειακό Δικαστήριο του Χαμπάροβσκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δίκης, το ζευγάρι, που καταγόταν από το Κομσομόλσκ-ον-Αμούρ, δεν επιθυμούσε να φροντίσει το παιδί του και κατασκεύασε ένα «μικρό κουτί με καπάκι», στο οποίο κλείδωνε επανειλημμένα τη μικρή για χρονικά διαστήματα που έφταναν έως και δύο ημέρες και νύχτες συνεχόμενα, επί πέντε μήνες. Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, «το παιδί δεν μπορούσε να κινηθεί, να σταθεί όρθιο ή ακόμη και να καθίσει».

Οι εισαγγελικές αρχές περιέγραψαν συνθήκες ακραίας κακοποίησης και παραμέλησης, αναφέροντας ότι το παιδί κρατούνταν σε βρόμικο και αποπνικτικό περιβάλλον, χωρίς στοιχειώδη φροντίδα και υγιεινή. Σύμφωνα με την έκθεση της ακροαματικής διαδικασίας, «οι συγκατοικούντες παραμελούσαν τη φροντίδα και την υγιεινή του παιδιού, διατηρώντας το σε ανθυγιεινές συνθήκες». Παράλληλα, «στερούσαν από το κορίτσι τροφή και νερό ή του έδιναν ελάχιστες ποσότητες, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του από σοβαρό πρωτεϊνο-ενεργειακό υποσιτισμό».

Η φρικτή κακοποίηση διήρκεσε για μήνες, με τη βία να εντείνεται όσο το κοριτσάκι εξασθενούσε. Το ζευγάρι παραδέχθηκε τα εγκλήματά του στο δικαστήριο, ενώ σε μία ανατριχιαστική δήλωση υποστήριξε ότι η «άτακτη» κόρη τους «τους ενοχλούσε με τις κινήσεις της μέσα στο διαμέρισμα του ενός δωματίου», το οποίο είχε εμβαδόν μόλις 28 τετραγωνικά μέτρα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, μέσω της εκπομπής ChP, μετέδωσε ότι «η Σόνια ήταν ένα ανεπιθύμητο παιδί και οι γονείς της, μία 27χρονη γυναίκα και ο 29χρονος σύζυγός της, επινόησαν έναν τρόπο να απαλλαγούν από εκείνη». Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε ότι «κατασκεύασαν ένα “φέρετρο” για το μικρό κορίτσι – ένα στενό κουτί με καπάκι», μέσα στο οποίο «το παιδί δεν μπορούσε ούτε να τεντωθεί ούτε καν να καθίσει σωστά». Παράλληλα, σημειώνεται ότι το κοριτσάκι πλενόταν σπάνια, ενώ τους τελευταίους μήνες οι γονείς είχαν σταματήσει να της δίνουν τακτικά τροφή και νερό.

Όταν πέθανε, η μικρή Σόνια ζύγιζε λιγότερο από 10 κιλά, έχοντας καταρρεύσει από την πολύμηνη ασιτία. Σύμφωνα με το μέσο SHOT, τα βασανιστήρια ξεκίνησαν τον Ιούνιο και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου «το κορίτσι ήταν σχεδόν νεκρό, ζυγίζοντας το μισό από όσο την άνοιξη, λιγότερο από 10 κιλά». Το παιδί μπορούσε πλέον ελάχιστα να κινηθεί, δεν ανταποκρινόταν σε ερεθίσματα και είχε εξασθενήσει τόσο πολύ ώστε δεν μπορούσε ούτε να κλάψει. «Τις τελευταίες ημέρες, οι άκαρδοι γονείς απλώς παρακολουθούσαν το μικρό κορίτσι τους να πεθαίνει», ανέφερε το δημοσίευμα.

Μετά τον θάνατο της Σόνια, το «σαδιστικό ζευγάρι», όπως χαρακτηρίστηκε, επιχείρησε να συγκαλύψει τα εγκλήματά του, λέγοντας σε φίλους και στις Αρχές ότι το παιδί είχε πεθάνει από «ασθένεια». Ωστόσο, συγγενείς που είδαν το παιδί ανησύχησαν και ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το ζευγάρι παραδέχθηκε αργότερα πως «δεν ήθελαν να γεννηθεί ούτε να ασχοληθούν με την ανατροφή του». Ο πατέρας καταδικάστηκε να εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστική αποικία αυστηρού καθεστώτος, ενώ η μητέρα οδηγήθηκε σε αποικία γενικού καθεστώτος.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή σε ολόκληρη τη Ρωσία, με πολίτες να εκφράζουν την αγανάκτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ούτε ισόβια δεν αρκούν γι’ αυτούς, πόσο μάλλον μόλις 20 χρόνια», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος ανέφερε: «Είναι καιρός να επανέλθει η θανατική ποινή. Στη φυλακή, πάντως, θα έχουν νερό, φαγητό και ιατρική περίθαλψη». Ένα ακόμη σχόλιο ανέφερε: «Αποτρόπαια πλάσματα, μακάρι να περάσουν την άχρηστη ζωή τους πεθαίνοντας αργά μέσα στην αγωνία, αφού υπάρχει μορατόριουμ στη θανατική ποινή για τέτοια τέρατα».

Φίλη της μητέρας, η οποία έχει και μεγαλύτερη κόρη, δήλωσε: «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια… Δεν είπε ποτέ κάτι κακό για την Αικατερίνα».

ΠΗΓΗ

Tags: ΓΟΝΕΙΣΔΟΛΟΦΟΝΙΑΚΟΡΗ
Previous Post

Που στοχεύουν οι καρκινογόνες «φωτοβολίδες» του Αδώνιδος

Next Post

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τα βήματα για δωρεάν διαμονή – Τα καταλύματα

Next Post
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τα βήματα για δωρεάν διαμονή – Τα καταλύματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κυρανάκης: Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια στον δρόμο για ανηλίκους
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Τα βήματα για δωρεάν διαμονή – Τα καταλύματα
  • Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο και το βασάνιζαν για μήνες – Το παιδί δεν είχε δύναμη να κλάψει
  • Που στοχεύουν οι καρκινογόνες «φωτοβολίδες» του Αδώνιδος
  • Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας φιλοξένησε σχολείο από τη Βουλγαρία με το Erasmus+

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr