• Latest
ΚΚΕ

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης  του ΚΚΕ: Η Δεσκάτη στην περίοδο του κορονοϊού

16 Δεκεμβρίου 2020
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα

7 Ιουνίου 2025
Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ

7 Ιουνίου 2025
Επεμβατική Ακτινολογία. Γράφει ο ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος Γιώργος Ζιμπιλίδης

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη

7 Ιουνίου 2025
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης  του ΚΚΕ: Η Δεσκάτη στην περίοδο του κορονοϊού

sierafm by sierafm
16 Δεκεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο τόπος μας πλήρωσε βαρύ τίμημα από την πανδημία, εκατοντάδες προσβλήθηκαν, αρκετές δεκάδες νοσηλεύτηκαν- 12 διασωληνωμένοι- και περισσότεροι από 20 έχασαν τη μάχη της ζωής!      

Δε φταίει όμως ούτε η κακιά η ώρα, ούτε κάποιοι «ανεύθυνοι», όπως με κάθε αφορμή λέει η κυβέρνηση.   Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας δεν είχαμε κρούσματα, ήταν αναμενόμενο ότι το δεύτερο κύμα θα έφτανε και στην πόλη μας, από τη στιγμή που η εξάπλωση του ιού έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις πανελλαδικά, μετά το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τα αναγκαία μέτρα. Είναι γνωστό πλέον ότι και άλλες « καθαρές και πράσινες» περιοχές δεν έμειναν απρόσβλητες!

Άλλωστε, από πολύ νωρίτερα στο νομό Γρεβενών και στους γύρω νομούς είχε αρχίσει να καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων. Συμπατριώτες μας που ζουν, εργάζονται ή φοιτούν σε περιοχές με έξαρση των κρουσμάτων πηγαινοέρχονταν τακτικά στη Δεσκάτη.  Χώροι δουλειάς της πόλης μας έχουν επαφή με πληθυσμούς εκτός δήμου, όπως τα σφαγεία, ο δήμος, αστυνομικό τμήμα, Κ.Υ κ.ο.κ.    Κόσμος από τα γύρω χωριά και περιοχές  έρχεται στη Δεσκάτη για να ψωνίσει, να κάνει συναλλαγές με τράπεζες..

Επιβαλλόταν επομένως η κυβέρνηση, το κράτος, η τοπική διοίκηση, να προετοιμαστούν για την εμφάνιση πιθανών κρουσμάτων, ώστε γρήγορα να παρέμβουν και να περιοριστεί η ζημιά πριν εξαπλωθεί και δημιουργήσει την τραγική κατάσταση που όλοι ζήσαμε.  Από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, μαζί με τον απαραίτητο έλεγχο και μέτρα προστασίας, θα έπρεπε να γίνονται εκτεταμένα, συχνά, δωρεάν δειγματοληπτικά τεστ για τον κορονοϊό, με ευθύνη του κράτους και με έμφαση σε χώρους που διαπιστωμένα ευνοούν την κυκλοφορία του ιού, κυρίως σε μεγάλους χώρους δουλειάς, σχολεία, συγχρωτισμού κτλ.                                                                   Αυτό προϋποθέτει ένα οργανωμένο δίκτυο ιχνηλάτησης της διασποράς και βέβαια ένα καλά στελεχωμένο Κέντρο Υγείας, που θα μπορεί να προσφέρει τις αναγκαίες υπηρεσίες πρόληψης και να διαχειριστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο τυχόν κρούσματα.

Τα τεστ όμως στην πόλη μας ξεκίνησαν κατόπιν εορτής, όταν το ζήτημα δεν ήταν πλέον η έγκαιρη πρόληψη, αλλά η διάγνωση της ζημιάς που είχε ήδη γίνει! Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την αναγκαιότητα και τώρα να συνεχίζονται εντατικά και προγραμματισμένα  στον πληθυσμό της πόλης και σε όλα τα χωριά διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή κι αντιπροσωπευτικότητα!

Το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης είναι μόνιμα υποστελεχωμένο, δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες ούτε στις κανονικές περιόδους, πόσο μάλλον στις έκτακτες!   Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα υπηρετούν μόνο δύο γιατροί παθολόγοι (διευθύντρια και υποδιευθύντρια) μόνιμοι, ένας παιδίατρος. Οι βάρδιες όχι μόνο δεν βγαίνουν για να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, αλλά ούτε για το πρωινό καθημερινό ωράριο δεν επαρκεί αυτό το ιατρικό προσωπικό.

Ελλείψεις υπάρχουν και σε υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού, όπως π.χ. σε οδηγούς ασθενοφόρων, ενώ τα δύο ασθενοφόρα είναι τόσο παλιά (του 1999 και 2003)  που συχνά παρουσιάζουν βλάβες. Επιπλέον δε διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και οι σοβαρές μετακινήσεις ασθενών γίνονται με το ΕΚΑΒ με τις αναπόφευκτες χρονικές καθυστερήσεις εξαιτίας αποστάσεων και άσχημου οδικού δικτύου. Χαρακτηριστικό επίσης των μεγάλων ελλείψεων, μόλις τις τελευταίες μέρες τοποθετήθηκε στο προαύλιο ένα ISO BOX για δειγματοληψίες και εξέταση ασθενών, αντιμετώπιση περιστατικών covid-19! Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλήθεια, πού γίνονταν η εξυπηρέτηση τους, ενέσεις, επίδεση τραυμάτων κτλ;

Τα προβλήματα είναι διαχρονικά. Πάντα υπήρχαν ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό που αντί να καλύπτονται συνεχώς διογκώνονται, αφού δεν αντικαθίσταται ούτε το προσωπικό που συνταξιοδοτείται. Οι ελλείψεις αυτές αποδείχτηκαν τραγικές την περίοδο που η πανδημία κατέγραψε έξαρση στην πόλη μας, όχι μόνο για όσους νόσησαν από κορονοϊό, αλλά και για συμπολίτες μας που χρειάστηκαν βοήθεια για άλλες ασθένειες, αλλά το Κέντρο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε, όπως συνολικά το δημόσιο σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα. Το Νοσοκομείο Γρεβενών αντιμετώπισε φορτική πίεση από τον μεγάλο αριθμό των ασθενών αλλά και της έλλειψης-απουσίας προσωπικού εξαιτίας και του covid-19.

Μόνο με τέτοια μέτρα ενίσχυσης της πρόληψης και του δημόσιου συστήματος Υγείας μπορεί να πιάσει τόπο και η ατομική ευθύνη, να έχει αποτελέσματα. Γιατί επιπλέον οι ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος Υγείας μεγαλώνουν και για όσους νόσησαν από τον κορονοϊό και τώρα βρίσκονται στη φάση της αποκατάστασης, χρειάζονται όμως διαρκή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα, για τυχόν πιο μόνιμες βλάβες στην υγεία τους, όπως προειδοποιούν και οι επιστήμονες που παρακολουθούν τη συμπεριφορά του ιού.

Η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, με ένα νέο εμβόλιο για μια νέα νόσο, απαιτεί ένα ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, με επάρκεια σε προσωπικό για τον εμβολιασμό και για τη συστηματική παρακολούθηση του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί, για την έγκαιρη επέμβαση όπου εντοπιστούν τυχόν προβλήματα, για την απόκτηση επιστημονικής γνώσης για κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η ανταπόκριση σε διαφορετικές κατηγορίες του πληθυσμού κτλ. Η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην πόλη μας πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά για ευνόητους λόγους!

Για την κυβέρνηση όμως και το κράτος, η πραγματικότητα είναι αναποδογυρισμένη: Τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη για να κρύψουν τη δική τους μεγάλη ευθύνη για το χρόνο που δεν αξιοποιήθηκε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, να ενισχυθεί η πρόληψη και οι μηχανισμοί έγκαιρου εντοπισμού των κρουσμάτων.                           Οι ευθύνες που τους βαραίνουν δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή αβλεψίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που  βάζει  στο ζύγι του κόστους – οφέλους για τους λίγους τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολλών. Που υποχρηματοδοτεί την Υγεία και την Πρόνοια, όπως γίνεται και με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό, όταν με το άλλο χέρι ταΐζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις!

Ο κίνδυνος της πανδημίας δεν θα εξαλειφθεί με το εμβόλιο. Η δικαιολογημένη προσδοκία του λαού να βγει από αυτήν την περιπέτεια αξιοποιώντας και το όπλο του εμβολιασμού, δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι και να συγκαλύψει την ευθύνη που έχει η κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του λαού.  Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι με την πανδημία δεν ξεμπερδέψαμε και ότι είναι πιθανό ένα τρίτο κύμα!                                                                                               Η κατάσταση με τις δομές Υγείας και στην πόλη μας δεν είναι έκτακτο φαινόμενο. Είναι μόνιμη ανάγκη και δικαίωμα δικό μας, των παιδιών μας, των ανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας, να έχουμε αξιοπρεπείς δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Το ΚΚΕ έγκαιρα ανέδειξε όλα αυτά τα ζητήματα με παρεμβάσεις στο κίνημα και στη Βουλή. Μπήκε μπροστά για την οργάνωση του λαού. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, στηρίζοντας τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των υγειονομικών, σωματείων και φορέων σε όλη τη χώρα.

Κομματική Οργάνωση Δεσκάτης  του ΚΚΕ

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Ποιοι δικαιούνται μείωση 80% στο ενοίκιο, τι αποζημίωση θα πάρουν οι ιδιοκτήτες

Next Post

Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Σερβίων: Συλλυπητήριο ψήφισμα
  • Σπείρα απατεώνων απέσπασε -1.000- ευρώ, -28- λίρες, κοσμήματα και τιμαλφή, συνολικής χρηματικής αξίας -18.000- ευρώ
  • Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο Γ. Ζιμπιλίδη
  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr