• Latest
σχολειο

Μετά από αξιολόγηση η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

23 Μαρτίου 2024
Σιάτιστα: Ολοκλήρωση Εργασιών Ανάπλασης Πλατείας Εμπορίου. Βίντεο

Σιάτιστα: Ολοκλήρωση Εργασιών Ανάπλασης Πλατείας Εμπορίου. Βίντεο

10 Αυγούστου 2025
Κάηκε μονοκατοικία στα Κρανίδια

Κάηκε μονοκατοικία στα Κρανίδια

10 Αυγούστου 2025
πισινα

Πνίγηκε εργαζόμενος με καταγωγή από την Καστοριά στη Σαντορίνη

10 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Φωτιά: Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του ΔΕΔΔΗΕ – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

10 Αυγούστου 2025
αστυνομια, ασθενοφορο

Θανατηφόρα συνεύρεση: Ζευγάρι έπεσε σε γκρεμό την ώρα που έκανε σεξ στο αυτοκίνητο

10 Αυγούστου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Άγριος ξυλοδαρμός 23χρονου – Δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα σε κεφάλι και αυχένα

10 Αυγούστου 2025
καταστήματα

Τέλος στην αυθαιρεσία των τραπεζοκαθισμάτων: Καταγγελίες πολιτών με ένα κλικ

10 Αυγούστου 2025
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Δωρεάν αναλήψεις μετρητών για όλους – Οι αλλαγές που έρχονται σε 48 ώρες

10 Αυγούστου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 810 ευρώ

10 Αυγούστου 2025
ΧΡΕΗ

Οι ΟΤΑ μεταξύ των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου

10 Αυγούστου 2025
Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα

10 Αυγούστου 2025
Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες

9 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετά από αξιολόγηση η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

sierafm by sierafm
23 Μαρτίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
39
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Παρά τις αντιστάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στην αξιολόγηση, ο θεσμός που έχει ψηφιστεί από το 2021 προχωράει κανονικά στα σχολεία και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Παιδείας οι πρώτες αξιολογήσεις εκπαιδευτικών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, στους οποίους έχει δοθεί προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία, καθώς η αξιολόγηση αποτελεί το «χαρτί» για να λάβουν αναδρομικά τη μονιμοποίησή τους.

Για μία ακόμα χρονιά, βέβαια, το υπουργείο Παιδείας κλήθηκε να «επαναφέρει στην τάξη» εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστές που δημιουργούν εντάσεις εντός του σχολικού χώρου σχετικά με την αξιολόγηση, υπενθυμίζοντας τις πειθαρχικές αλλά και ποινικές συνέπειες, ενώ δεν απέφυγε και τη δικαστική οδό για να ανατρέψει την απεργία-αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Το νομικό πλαίσιο για την αξιολόγηση εφαρμόζεται σε μία περιγραφική κλίμακα τεσσάρων βαθμών και αφορά δύο πεδία. Το πρώτο πεδίο προβλέπει την αξιολόγηση του διδακτικού και παιδαγωγικού έργου του εκπαιδευτικού, το οποίο αφορά τόσο στη γενική και ειδική διδακτική του γνωστικού αντικειμένου όσο και στο παιδαγωγικό κλίμα και τη διαχείριση της τάξης, και το δεύτερο πεδίο αφορά στην υπηρεσιακή συνέπεια και την επάρκεια του εκπαιδευτικού.

Η περιγραφική κλίμακα αξιολόγησης έχει τέσσερις διαβαθμίσεις: εξαιρετικό, πολύ καλό, ικανοποιητικό και μη ικανοποιητικό, με όσους λάβουν την καλύτερη αξιολόγηση να έχουν επιπλέον μοριοδότηση για τη διεκδίκηση θέσης στελέχους εκπαίδευσης, ενώ όσοι αξιολογηθούν αρνητικά θα πρέπει να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά προγράμματα, ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά.

Η αξιολόγηση ξεκίνησε με τους νεοδιόριστους, δηλαδή όσοι μετά το 2020 διορίστηκαν στα σχολεία ως εκπαιδευτικοί ή ως μέλη ειδικού βοηθητικού προσωπικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 28.000 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και σε αυτόν τον αριθμό δίνεται προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία.

Επόμενη ομάδα εκπαιδευτικών που αναμένεται να αξιολογηθεί είναι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία ή όσοι διεκδικούν θέσεις ευθύνης. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι σταδιακά να αξιολογηθούν όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στα ελληνικά σχολεία και στη συνέχει αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Κυρώσεις

Απεργία-αποχή, παραστάσεις διαμαρτυρίας, εντάσεις. Αυτές είναι οι μορφές κινητοποίησης που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, μετά την ψήφιση του νόμου. Η πολιτική ηγεσία έχει ήδη πετύχει -για μία ακόμα χρονιά- τη δικαστική δικαίωση ενάντια στις απεργίες- αποχές, ενώ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιωάννης Κατσαρός, σε εγκύκλιό του προς τα σχολεία και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υπενθύμισε σε όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή ή παρακωλύουν καθ’ οποιονδήποτε τρόπο τη διαδικασία της αξιολόγησης των ίδιων ή άλλων εκπαιδευτικών ότι θα υποστούν κυρώσεις και πειθαρχικές ποινές, οι οποίες μπορεί να τους «κοστίσουν» πρόστιμα με παύση των αποδοχών τους. Η παρακώλυση της διαδικασίας με ύβρεις, βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς μπορεί να επιφέρει ακόμα και ποινή φυλάκισης.

ΠΡΟΤΥΠΑ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ

Αυξάνονται οι εισακτέοι, ανοίγουν άλλα 6 σχολεία

Τον αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή των μαθητών σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας με 3.000 θέσεις στα πειραματικά σχολεία και 1.800 θέσεις στα πρότυπα σχολεία. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των γονέων είναι μεγάλο για την είσοδο των μαθητών στα πρότυπα και πειραματικά με σχεδόν τετραπλάσιες αιτήσεις από τις παρεχόμενες θέσεις στα πειραματικά σχολεία και εξαπλάσιες αιτήσεις από τις παρεχόμενες θέσεις στα πρότυπα.

Μόνο πέρσι, υπεβλήθησαν 9.044 αιτήσεις για 2.405 θέσεις στα πειραματικά σχολεία και 8.752 αιτήσεις για 1.766 θέσεις στα πρότυπα σχολεία. Σημειώνεται ότι φέτος θα λειτουργήσουν ακόμα έξι πειραματικά σχολεία σε Αθήνα, Πειραιά, Λεχαινά, Λευκάδα και Λαμία.

Η ηλεκτρονική κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία θα γίνει στις 17 Μαΐου και οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία στις 18 Μαΐου. Οι υποψήφιοι μαθητές θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα, Γλώσσα και Μαθηματικά, με τις ερωτήσεις να είναι κλειστού τύπου και πολλαπλής επιλογής.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για ένα πρότυπο και για ένα πειραματικό σχολείο. Η εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία γίνεται αποκλειστικά για την εισαγωγή τάξης της κάθε βαθμίδας. Οι μαθητές που έχουν υποβάλει αίτηση και για πρότυπο και για πειραματικό σχολείο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κι εφόσον έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους και στις δύο δομές, θα δηλώσουν μέσω υπεύθυνης δήλωσης των γονέων τους την προτίμησή τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: αξιολόγησηΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙμονιμοποίηση
Previous Post

Συνιδιοκτήτης στο Αρχοντικό Δόλγηρα ο Σύλλογος Μαρκίδες Πούλιου

Next Post

Φορολογικός οδηγός: Αυτά είναι τα 17 μυστικά για τη μείωση τεκμηρίων

Next Post
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Φορολογικός οδηγός: Αυτά είναι τα 17 μυστικά για τη μείωση τεκμηρίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Ολοκλήρωση Εργασιών Ανάπλασης Πλατείας Εμπορίου. Βίντεο
  • Κάηκε μονοκατοικία στα Κρανίδια
  • Πνίγηκε εργαζόμενος με καταγωγή από την Καστοριά στη Σαντορίνη
  • Φωτιά: Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του ΔΕΔΔΗΕ – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
  • Θανατηφόρα συνεύρεση: Ζευγάρι έπεσε σε γκρεμό την ώρα που έκανε σεξ στο αυτοκίνητο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr