• Latest
«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης

Νίκος Παπαθανάσης: Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

2 Ιουλίου 2024
Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

12 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Στο άρθρο 163 του ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη»

12 Ιουλίου 2025
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας

12 Ιουλίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 31χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

12 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Έγκυος η μητέρα της δίχρονης που τραυματίστηκε θανάσιμα όταν έκανε όπισθεν ο πατέρας χωρίς να την δει

12 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια κάνναβης και ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας

12 Ιουλίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: «Ο αγώνας για την Ιατροδικαστική Υπηρεσία απέδωσε – Απαιτείται άμεση στελέχωση και έναρξη ισχύος»

12 Ιουλίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Παπαθανάσης: Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των τεσσάρων δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που αφορούν στις ηπειρωτικές περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι δράσεις αυτές καλύπτουν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 280 εκατομμύρια ευρώ.

Κατατέθηκαν, συνολικά, 136 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικής υποβεβλημένης δημόσιας δαπάνης σχεδόν 393 εκατομμυρίων ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο κατά 40%.

Ειδικότερα, για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασαν το 118% της συνολικής διαθέσιμης δαπάνης, αγγίζοντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, οι αντίστοιχες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν κατά 42% το σύνολο της διαθέσιμης δαπάνης, πλησιάζοντας τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας υπερκάλυψαν τις διαθέσιμες δημόσιες δαπάνες κατά 330%, ξεπερνώντας τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι αντίστοιχες υποβεβλημένες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν τα 42 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις δημόσιες δαπάνες κατά 216%.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ επιχειρεί την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων με βασικούς άξονες την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνολικά έξι μεγάλες επιχειρήσεις, τρεις νέες και τρεις υφιστάμενες, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027, υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 73 εκ. ευρώ για τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, διοχετεύοντας στην οικονομία και στην κοινωνία των περιοχών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κάθε διαθέσιμο ευρώ, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την κάλυψη του επενδυτικού κενού που προκάλεσε η οικονομική κρίση, και, φυσικά, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, αποδεικνύεται στην πράξη πως ανάλογες δράσεις, προωθούν την Πράσινη και την Ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλοντας στη συνολική κοινωνική συνοχή και στην ευημερία της νέας εποχής.

Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων, και μάλιστα σε αυτά τα ποσοστά, σηματοδοτεί την κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών και μεσαίων, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την πλευρά της επενδυτικής κοινότητας. Συνεχίζουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματός μας με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, τόνισε: «Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας αναδεικνύεται έμπρακτα πλέον σε μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Με το πέρας της υποβολής των αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων, καταδεικνύεται το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάπτυξη των περιοχών ενεργειακής μετάβασης. Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων κατά 40% αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Με αυτές τις δράσεις, συμβάλλουμε στην οικονομική σταθερότητα και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας ότι οι περιοχές δίκαιης μετάβασης μπορούν να αναπτυχθούν και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους πολίτες. Ενδεικτικά, τα υποβληθέντα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία άνω των 2500 θέσεων εργασίας, με τις 1800 να αφορούν στη Δ. Μακεδονία και τις 700 στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Η δέσμευσή μας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε αυτές τις περιοχές παραμένει ακλόνητη, καθώς αποτελούν κρίσιμο μοχλό για την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας».

Tags: Δίκαιη Αναπτυξιακή ΜετάβασηΝίκος Παπαθανάσης
Previous Post

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 5-7 Ιουλίου 2024

Next Post

Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Next Post
Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Στο άρθρο 163 του ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη»
  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης
  • Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας
  • ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr