• Latest
«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης

Νίκος Παπαθανάσης: Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

2 Ιουλίου 2024
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

ΕΠΣ Κοζάνης: Νέα γκέλα για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Αναβολές στη Β Κατηγορία

1 Φεβρουαρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ’ Εθνική: Θρίαμβος της Κοζάνης στον Βόλο

1 Φεβρουαρίου 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή». Βίντεο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή». Βίντεο

1 Φεβρουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ανάρτηση του Π. Κουκουλόπουλου για τις Δημοσκοπήσεις

1 Φεβρουαρίου 2026
Επί ποδός τα συνεργεία του Δήμου Βοΐου για τον αποχιονισμό. Βίντεο και φωτογραφίες

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Που χρειάζονται αλυσίδες

1 Φεβρουαρίου 2026
Η Κοπή Βασιλόπιτας της Εθελοντικής Δράσης Πολιτών Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

Η Κοπή Βασιλόπιτας της Εθελοντικής Δράσης Πολιτών Σιάτιστας. Βίντεο και φωτογραφίες

1 Φεβρουαρίου 2026
Σιάτιστα: Εορτή της Υπαπαντής – Εορτή της μητέρας για την Ορθόδοξη Εκκλησία 1 και 2 Φεβρουαρίου

Σιάτιστα: Εορτή της Υπαπαντής – Εορτή της μητέρας για την Ορθόδοξη Εκκλησία 1 και 2 Φεβρουαρίου

1 Φεβρουαρίου 2026
Διεξήχθησαν οι εκλογές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: Κοπή της βασιλόπιτας

1 Φεβρουαρίου 2026
καιρος

Σε κόκκινο συναγερμό Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόνησος λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας

31 Ιανουαρίου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα παιδιού: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

31 Ιανουαρίου 2026
σχολειο

Ψυχολογικά τεστ θα περνούν οι εκπαιδευτικοί

31 Ιανουαρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Ερώτηση Π. Κουκουλόπουλου στη Βουλή για την κάλυψη της αγροτικής γης από φωτοβολταϊκά

31 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Παπαθανάσης: Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
«Πράσινο χωριό»: Την Ενεργειακή Κοινότητα Ακρινής θα συστήσει ο Δήμος Κοζάνης
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των τεσσάρων δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που αφορούν στις ηπειρωτικές περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και για τους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι δράσεις αυτές καλύπτουν υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, με τη συνολική δημόσια χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 280 εκατομμύρια ευρώ.

Κατατέθηκαν, συνολικά, 136 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων συνολικής υποβεβλημένης δημόσιας δαπάνης σχεδόν 393 εκατομμυρίων ευρώ, υπερκαλύπτοντας τον αρχικό στόχο κατά 40%.

Ειδικότερα, για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας ξεπέρασαν το 118% της συνολικής διαθέσιμης δαπάνης, αγγίζοντας τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ, οι αντίστοιχες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν κατά 42% το σύνολο της διαθέσιμης δαπάνης, πλησιάζοντας τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι υποβεβλημένες αιτήσεις για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας υπερκάλυψαν τις διαθέσιμες δημόσιες δαπάνες κατά 330%, ξεπερνώντας τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Οι αντίστοιχες υποβεβλημένες αιτήσεις για τους Δήμους Μεγαλόπολη, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, ξεπέρασαν τα 42 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας τις δημόσιες δαπάνες κατά 216%.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ επιχειρεί την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων με βασικούς άξονες την καινοτομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συνολικά έξι μεγάλες επιχειρήσεις, τρεις νέες και τρεις υφιστάμενες, αξιοποιώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος ΔΑΜ 2021-2027, υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 73 εκ. ευρώ για τις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, υπογράμμισε: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, διοχετεύοντας στην οικονομία και στην κοινωνία των περιοχών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κάθε διαθέσιμο ευρώ, με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την κάλυψη του επενδυτικού κενού που προκάλεσε η οικονομική κρίση, και, φυσικά, τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, αποδεικνύεται στην πράξη πως ανάλογες δράσεις, προωθούν την Πράσινη και την Ψηφιακή μετάβαση, συμβάλλοντας στη συνολική κοινωνική συνοχή και στην ευημερία της νέας εποχής.

Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων, και μάλιστα σε αυτά τα ποσοστά, σηματοδοτεί την κοινή συνισταμένη ανάμεσα στην έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών και μεσαίων, από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από την πλευρά της επενδυτικής κοινότητας. Συνεχίζουμε την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματός μας με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους τους συμπολίτες μας».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, τόνισε: «Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας αναδεικνύεται έμπρακτα πλέον σε μια μοναδική επενδυτική ευκαιρία για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Με το πέρας της υποβολής των αιτήσεων επενδυτικών σχεδίων, καταδεικνύεται το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάπτυξη των περιοχών ενεργειακής μετάβασης. Η υπερκάλυψη των διαθέσιμων πόρων κατά 40% αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Με αυτές τις δράσεις, συμβάλλουμε στην οικονομική σταθερότητα και στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, διασφαλίζοντας ότι οι περιοχές δίκαιης μετάβασης μπορούν να αναπτυχθούν και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους πολίτες. Ενδεικτικά, τα υποβληθέντα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία άνω των 2500 θέσεων εργασίας, με τις 1800 να αφορούν στη Δ. Μακεδονία και τις 700 στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Η δέσμευσή μας για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε αυτές τις περιοχές παραμένει ακλόνητη, καθώς αποτελούν κρίσιμο μοχλό για την οικονομική ευημερία και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας».

Tags: ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ
Previous Post

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 5-7 Ιουλίου 2024

Next Post

Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Next Post
Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Καλοκαιρινές παιδικές δράσεις στη βιβλιοθήκη Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης: Νέα γκέλα για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Αναβολές στη Β Κατηγορία
  • Γ’ Εθνική: Θρίαμβος της Κοζάνης στον Βόλο
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή». Βίντεο
  • Ανάρτηση του Π. Κουκουλόπουλου για τις Δημοσκοπήσεις
  • Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Που χρειάζονται αλυσίδες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr