• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, µονοκλωνικά

Πάτρα: Σε εργαστήριο του εξωτερικού θα ψάξουν τοξικές ουσίες για την Τζωρτζίνα

2 Μαρτίου 2022
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πάτρα: Σε εργαστήριο του εξωτερικού θα ψάξουν τοξικές ουσίες για την Τζωρτζίνα

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, µονοκλωνικά
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε εργαστήριο του εξωτερικού αναμένεται να σταλεί δείγμα που ελήφθη από την Τζωρτζίνα προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα χορήγησης επικίνδυνων ουσιών.

Εξελίξεις προαναγγέλλουν στην υπόθεση της Πάτρας τα αποτελέσματα των εξετάσεων από δείγμα που έχει ληφθεί από την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα και θα αποσταλεί σε εργαστήριο του εξωτερικού προκειμένου να ερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα χορήγησης ιδιαίτερα τοξικών και επικίνδυνων ουσιών που ενδεχομένως της επέφεραν τον θάνατο.

Η απόφαση των ειδικών επιστημόνων που χειρίζονται την υπόθεση είναι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα προκειμένου να κάνουν τα “δείγματα” που άφησε πίσω του το 9χρονο κορίτσι να “μιλήσουν”.

Όπως αναφέρει το ereportaz, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποια χώρα αναμένεται να σταλούν τα δείγματα για επιπλέον έλεγχο χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί (όπως συνέβη και στην περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα) στην Ελβετία. Επεσήμαναν, δε, ότι στη συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι συγκεκριμένες ουσίες δύσκολα ανιχνεύονται στα ελληνικά εργαστήρια και ως εκ τούτου ενδεχομένως στον φάκελο της προανάκρισης από το Ανθρωποκτονιών να εκλείψουν χρήσιμα στοιχεία. Η συγκεκριμένη απόφαση η οποία χαρακτηρίζεται ως επιβεβλημένη θα καθυστερήσει, ομολογουμένως, τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων απομακρύνοντας το ενδεχόμενο να παραδοθούν στις Αρχές εντός της εβδομάδας.

Τοξικά δηλητήρια

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, οι αρμόδιοι ιατροδικαστές και τοξικολόγοι “στοχεύουν” στην διερεύνηση βαρέων μετάλλων όπως το κάδμιο, το αρσενικό, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, κτλ, τα οποία είναι δυνητικά επικίνδυνα λόγω της εγγενούς ή επιλεκτικής τοξικότητάς τους. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες δεν διερευνήθηκαν κατά τη διάρκεια των ιατροδικαστικών πράξεων που διενεργήθηκαν στον πρώτο θάνατο, εκείνο της Μαλένας (απεβίωσε στις 13 Απριλίου 2019), κάτι που όμως εξηγείται από το γεγονός ότι εκείνη την χρονική περίοδο κανενός το μυαλό δεν πήγε στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή στις 11 Απριλίου 2021 και ουσιαστικά επανήλθε στη ζωή χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών οι οποίοι την ανέταξαν μετά από 55 λεπτά προσπάθειας. Έκτοτε υπέστη βαριά αναπηρία λόγω ισχαιμικής εγκεφαλοπάθειας. Τελικά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις εννιά ετών στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Τα ερωτήματα τα οποία συνοδεύουν την αιτία θανάτου και διερευνούν, πλέον, οι Αρχές είναι αμείλικτα καθώς το κορίτσι από την Πάτρα νοσηλευόταν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ενώ της είχε τοποθετηθεί και απινιδωτής. Ανώτερες εισαγγελικές Αρχές με τις οποίες επικοινωνήσαμε και είναι γνώστες του φακέλου της υπόθεσης αρκέστηκαν να πουν ότι οι τρεις θάνατοι των τριών κοριτσιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να οφείλονται σε συμπτώσεις.

Ενδογενείς ουσίες

Παράλληλα σε εργαστήρια του εξωτερικού αναμένεται να διερευνηθούν και οι αποκαλούμενες ενδογενείς ουσίες, δηλαδή ουσίες όπως το κάλιο οι οποίες περιέχονται ήδη στον οργανισμός και είναι δύσκολο να ανιχνευθούν μετά θάνατον. Όμως σε ειδικά εργαστήρια δίνεται η δυνατότητα να ανιχνευθεί η ακριβής ποσσότητα και κυρίως εάν υπήρχε υπερσυγκέντρωση που αυτομάτως θα δείξει την χορήγησή τους!

Εκείνο πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ακόμη και εάν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών βγουν αρνητικά αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση κλείνει και αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όπως αποκάλυψε το eReportaz ήδη για την περίπτωση της Μαλένας ο κορυφαίος έλληνας ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης, σύστησε άτυπη επιτροπή η οποία θα ελέγξει εκ νέου την αιτία θανάτου. “Όλα ερευνώνται από την αρχή ως μια νέα, ενιαία, υπόθεση, υπό άλλο πρίσμα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά. Τζωρτζίνα.

news247 02 Μαρτίου 2022 07:33

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣτρια παιδια νεκρα
Previous Post

Δήμος Κοζάνης: Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Next Post

Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης: «Έργα ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Εορδαίας ύψους 1.494.200 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Τρίτσης».

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης: «Έργα ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Εορδαίας ύψους 1.494.200 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Τρίτσης».

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr